Savršen doručak

tebroni

Početnik
Poruka
39
Zanima koji je vaš savršen prezdravi doručak? :)
Svima preporučujem sledeći - mnogo je zdravo i mnogo jeftino ali je namirnice najbolje uzimati u prodavnici zdrave hrane :)
Raž, ječam, ovas, pšenica, bundevino i suncokretovo seme, mleveno laneno seme, aronija, brusnica i susam. Sve to strpate u šolju u kombinaciji sa jogurtom - klasična vitaminska i mineralska bomba i prepuno je vlakana :D Držaće vas sitim do ručka i osećate ćete se odlično!

Svima preporučujem sledeći - mnogo je zdravo i mnogo jeftino ali je namirnice najbolje uzimati u prodavnici zdrave hrane :)
Raž, ječam, ovas, pšenica, bundevino i suncokretovo seme, mleveno laneno seme, aronija, brusnica i susam. Sve to strpate u šolju u kombinaciji sa jogurtom - klasična vitaminska i mineralska bomba i prepuno je vlakana :D Držaće vas sitim do ručka i osećate ćete se odlično!

ja to sve bez bundeve i suncokreta, ali sa bademom + borovnice..sveze ili zaledjene

i kad hocu da skinem kilograme, nema sanse sa takvim doruckom
ali se toliko dobro osecam kad ga jedem..neopisivo dobro

super je to ali nista bez sira proje slaninice jaja na oko ih tek to sto drzi

Омлет од 2-3 јајета са факултативним додацима (сир, шунка парадајз, бели лук, рузмарин, мирођија...), два прачета каквоггод тоста, јогурт. А може наравно и гибаница. Или бурек са месом. Или пита од хењдиних кора. Или Ђолетова кобаја :))) То је најдијеталније.

Mislim da tema nije o tome sta je bilo ko od nas doruckovao, vec o idealnom dorucku koji je naveden u uvodnom i da navedete dorucak koji je savrsen, tacnije zdrav. To sto navodite, tipa slanina (srcani udar), jaja (impotencija), pola kilograma sira (dijabetes) je vas izbor, ali nije u skladu sa temom jer medicinska nauka kaze da to nije savrseno jos manje zdravo.

Poslednja izmena:
jaja (impotencija).

Uvek me lepo nasmejes kad procitam neki tvoj post..Veoma je sirokog spektra pitanje koji je najzdraviji dorucak,i sad treba napisati najzdraviji dorucak..Pitanje je malo ono...

Sta je tvoj savrsen dorucak,2 kruske,3 jabuke i soljica kokosovog mleka?
P.S.Procitaj malo o alla siru,nece da skodi,ja ga konzumiram i veliki broj sportista,posebno oni koji moraju strogo da vode racuna o ishrani..

Poslednja izmena od moderatora:
Uvek me lepo nasmejes kad procitam neki tvoj post..Veoma je sirokog spektra pitanje koji je najzdraviji dorucak,i sad treba napisati najzdraviji dorucak..Pitanje je malo ono...

Sta je tvoj savrsen dorucak,2 kruske,3 jabuke i soljica kokosovog mleka?
P.S.Procitaj malo o alla siru,nece da skodi,ja ga konzumiram i veliki broj sportista,posebno oni koji moraju strogo da vode racuna o ishrani..

Ne hvala, kad je bilo vreme za razmisljanje tada sam razmisljao.

Tebi nije lose da porazmislis o vezanju sporta sa necim pozitivnim. Treniranje treba coveku ali danasnji sport je takmicenje kojem je svrha pobediti, poraziti. Vecina sportova jos uvek je nasilna, a vode se pod sportske discipline.

Zamisli samo pod kakvim su mentalnim pritiskom tvoji sportisti koje navodis, treniraju ceo zivot da bi pobedili, a za godinu dve pobedice ih neko drugi. Pored toga imaju planove ishrane, nesto poput vernika koji udju u versku dubiozu i zive po programu. A sebe dan i noc izlazu fizickom opterecenju preko treninga.

Taj sado mazo trip (nesvesna potreba da kaznjavate svoje telo) vam je od mesa. Sve dok jedete meso necete imati mentalni mir.

Ne hvala, kad je bilo vreme za razmisljanje tada sam razmisljao.

Tebi nije lose da porazmislis o vezanju sporta sa necim pozitivnim. Treniranje treba coveku ali danasnji sport je takmicenje kojem je svrha pobediti, poraziti. Vecina sportova jos uvek je nasilna, a vode se pod sportske discipline.

Zamisli samo pod kakvim su mentalnim pritiskom tvoji sportisti koje navodis, treniraju ceo zivot da bi pobedili, a za godinu dve pobedice ih neko drugi. Pored toga imaju planove ishrane, nesto poput vernika koji udju u versku dubiozu i zive po programu. A sebe dan i noc izlazu fizickom opterecenju preko treninga.

Taj sado mazo trip (nesvesna potreba da kaznjavate svoje telo) vam je od mesa. Sve dok jedete meso necete imati mentalni mir.

Pa pazi,razmisljao si ali nisi razmislio i razumno dosao do racionalnog zakljucka,to je velika razlika u tome sto kazes da si na vreme razmisljao i razmislio..To sto dovodis u jednaku ravan da je organizovana ishrana ista kao i sekta i vernici,a sta ste vi vegani koji ste zastranili i koji se odavno vodite kao sektasi,jer znamo vrlo dobro sta znaci rec sekta,to je organizovana manja ili veca grupa ljudi koja se ogradjuje ponasanjem ili drugim radnjama od ostalog stanovnistva nekim dogadjaju ili radnji..To je definicija sekte koja odlicno dovodi u ravan vas vegane i definiciju sekte..I jos nesto,osipas paljbu po sportistima koji se bave sportom i koji svoje telo i ciljeve u tom sportu dovode u savrsenstvo,dal je to izgled tela ili postignuti rezultat u nekom sportu kosarci,fudbalu,bodibildingu,tenisu,karate,dzudo,bacanje kladiva,koplja,kugle,bilo sta,i za bilo koji sport je potrebna disciplina i nacin ishrane,sto dovodi do odredjenog nacina zivota i za to treba imati respket prema takvim ljudima,a isto tako postoje i VEGANI i VEGETARIJANCI koji su takodje sportisti u istim ovim navedenim sportovima pa nisu toliko pacenicki nastrojeni da pljuju taj rezim ishrane i zivota koji ti pljujes iz zlobe jer si u dusi zloban i pogan..To je tvoj zivot i odrastanja..Tvoja luda ishrana koja se svodi na jedenju biljaka ti je dosta ugrozila i ostetila celije mozga jer imas nedostatak vitamina B12 i to veliki,zato si u tom zlobnom rezimu konverzacije..Ti do podneva mrzis sebe a od podneva ceo svet..To si ti..Ima jos vegana ali nisu kao ti,sigurno bi se sramili takvog clana u svojim redovima ako bi znali kakav si.. ;)

odavno vodite kao sektasi,jer znamo vrlo dobro sta znaci rec sekta,to je organizovana manja ili veca grupa ljudi koja se ogradjuje ponasanjem ili drugim radnjama od ostalog stanovnistva nekim dogadjaju ili radnji..

Vegani se ponasaju drugacije kao sto se i ti ponasas drugacije od svog komsije. Ako smo sekta a samo zbog ishrane, onda si i ti sektas jer praktikujes nejednako vreme za dorucak u odnosu na vreme dorucka kod drugih, a i tvoj komsija je sektas jer sa svojima svake nedelje pravi nedeljni rucak. Kako vecina danasnjih modernih porodica ne praktikuje nedeljni rucak, onda je po tom tvom nauku tvoj komsija u sekti.

Vegani se ponasaju drugacije kao sto se i ti ponasas drugacije od svog komsije. Ako smo sekta a samo zbog ishrane, onda si i ti sektas jer praktikujes nejednako vreme za dorucak u odnosu na vreme dorucka kod drugih, a i tvoj komsija je sektas jer sa svojima svake nedelje pravi nedeljni rucak. Kako vecina danasnjih modernih porodica ne praktikuje nedeljni rucak, onda je po tom tvom nauku tvoj komsija u sekti.

Vi vegani spadate u sektu jer smo u predhodnom postu videli sta je definicija sekte i da isto tako vi kao na svu srecu manja grupa ljudi na ovoj planeti jedete biljke i usled toga imate strahovit deficit vit B12 i usled toga ste jako agresivni prema drugim ljudima koji konzumiraju druge namernice a koje se kose vasim predanjima..Za vas su svi oni koji jedu meso obicni mesozderi koji jedu leseve,oni koji piju mleko u stvari piju gnoj koji pliva u mleku,med je izmet pcela,itd..Jako ste samozivi,agresivni i zatupljeni u shvatanjima a to se dogadja opet usled deficita vitamina b12..Gledate u sunce dok ne oslepite da bi doziveli prosvecenje,mislim neverovatne sulude stvari radite da bi se necim istakli..To vase ponasanje najverovatnije vuce korene iz ranog detinjstva jer ste bili iskompleksirani kroz odrastanje pa ste ovim putem videli priliku da se odvojite od zajednice i ostalog ljudskog drustva..Mozda neka trauma..Opet sreca sto ste odabrali i ovaj put nego usli u neku sotonisticku sektu gde ubijate da bi prineli zrtvu,ili postali samoubice,itd..Opet biraj najmanje zlo..To sto ti poredis kad jede npr moj komsija ili dal pravi nedeljni rucak u odnosu na mene to je smejurija,to nema veze sa vezom u odnosu na opet kazem svu srecu manji broj ljudi koji su postali vegani u odnosu na zajednicu normalnih ljudi,sto se tice ishrane..Toliko ste navalentni,agresivni,prosti,nekulturni,budalisete se na svim forumima i blogovima,skoro kao preslikane govore imate u vezi ishrane,a to sve zahvaljujuci toj vasoj sekti u kojoj ucite pocetne korake i fraze na koji nacin pljuvati hranu zivotinjskog porekla a velicati biljke..80% vas krijeci jedete mesnu ishranu kad vas niko ne vidi,organizam ne moze da funkcionise toliko dugo bez aminokiselina kojih ima u mesu..Gotovo sam siguran da si poceo da posustajes u toj tvojoj avanturici od veganstva i popismanio si se odavno samo glumatas ovde po forumu da si to jos uvek,svasta se radi iz pomodarstva..Sto ne pljujes ove tvoje vegane koji se bave raznim borilackim sportovima i idu u teretanu???Kakav andrenalin njih goni ako ne jedu meso??ovo si rekao za nas "mesozdere":""" Taj sado mazo trip (nesvesna potreba da kaznjavate svoje telo) vam je od mesa. Sve dok jedete meso necete imati mentalni mir.""" A sta je sa veganima koji imaju sado mazo trip i kaznjavaju svoja tela,zasto oni nemaju svoj mentalni mir kao na primer TI,haha???Bolje cuti i ne seruckaj vise..

Poslednja izmena:
Појео јабуку, пре умивања и облачења, увек јабука, златни делишес мени омиљен.
Од нашиЈех јабука, оф корс.
Нахранио Џивину,вратио се у куЈну, попио лимун с медом у чаши пролом воде, Џена испржила омлет од јаја, шампињона и самокиса(швапски, или сремски сир, већ како га ко зове), на масти, оф корс, салата рендана пресна цвекла с ренданим реном зачињена хладно цеђеним сунцокретовим уљем, јабуковим сирћашем, сољу и бибером.
Углавном мало кад једем хлеб мада имамо пекарицу, па га ни јутрос нисам конзумирао.
Пијем кафу и форумашим...

Poslednja izmena:
Српску.
Знаш како би прошао да у Грчкој наручиш турску кафу?
Добио би отисак сопствене фаце у оној металној конобарској тацни.:rotf:
Утешно је да би макар нешто научио.

Ja sam ovo (nenamerno) testirao i moram da kazem da sam prosao bolje nego sto sam ocekivao na osnovu prica. Samo sam dobio namrsten pogled :)

mmm<3
zlatiborski-gurmanluk.jpg

Ja sam ovo (nenamerno) testirao i moram da kazem da sam prosao bolje nego sto sam ocekivao na osnovu prica. Samo sam dobio namrsten pogled :)
Зависи када.
Први пут сам био у ГрЕцији 1978. као дете с родитељима и онда су нам неки наши рекли да то не тестирамо, кад сам био са женом на меденом месецу(додуше три недеље:mrgreen:) на Криту 2003. већ није било тако незгодно.

Зависи када.
Први пут сам био у ГрЕцији 1978. као дете с родитељима и онда су нам неки наши рекли да то не тестирамо, кад сам био са женом на меденом месецу(додуше три недеље:mrgreen:) на Криту 2003. већ није било тако незгодно.

Da, ovaj konkretan primer je bio negde 2009. :)

Back