Savrsen dom

necker-island-2.jpg

ova tvoja fotkica otvara sjajno pitanje..sta je u stvari savrsen dom..ono sta se vidi spolja ili ono sta se oseca iznutrra..da li je bitnija spoljasnjost, arhitektura, tehnika... ili medjuljudski odnosi..ili kombinacija.

Dom je tamo gde ti je srce...
Oni koje volim oko mene.
To je dom.

A idealno mesto stanovanja - kucica, dvoriste, ravno, lepa trava, cvece, bazencic po mogucstvu ugradni.
Dosta prozora da bude osvetljeno.
Ogromna kuhinja sa svim mogucim i nemogucim posudjem aparatima, tehnikom...
Velika dnevna soba, ne previse namestaja a opet mora da ima toplinu, i da imam gde da stavim najvecu jelku kad je NG.
Svakom svoje kupatilo.
Spavaca sa mekanim debelim tepihom, i velikim krevetom.
Decije sto vise komada...

Pomesao si znacenje reci dom sa kuca, stan, zgrada...

Dom je tamo gde ti je srce...
Oni koje volim oko mene.
To je dom.

A idealno mesto stanovanja - kucica, dvoriste, ravno, lepa trava, cvece, bazencic po mogucstvu ugradni.
Dosta prozora da bude osvetljeno.
Ogromna kuhinja sa svim mogucim i nemogucim posudjem aparatima, tehnikom...
Velika dnevna soba, ne previse namestaja a opet mora da ima toplinu, i da imam gde da stavim najvecu jelku kad je NG.
Svakom svoje kupatilo.
Spavaca sa mekanim debelim tepihom, i velikim krevetom.
Decije sto vise komada...

Evo covek je shvatio

Никад нисам била оптерећена домом, ни савршеним ни несавршеним. Више волим да боравим на улици, у жижи догађаја.

Какав је - такав је, одличан је.

savrsen dom je tamo gde se ljudi smeju,gde se ukucani vole.porodican rucak....ne treba mi tisina,treba mi smeh,graja,prijatelji,deciji prijatelji.toplo,dobro osvetljenje,pogled na bilo sta sto nije zid susedne zgrade,zivotinje,dobre komsije....
svasta nesto
mesto kome se vracam,a ne mesto od koga zelim da odem

ako pričamo o enterijeru
minimalizam
puno drvo
nameštaj u crnoj koži
tigrasti zebrasti i lepoaprd tepisi
velika dnevna soba sa projektorom
veliko kupatilo u mermeru boje cigle ili pesaka sa plazmom
velika kada ili mini bazen bar 4 kubika
veliki frižider u kom stoje samo šampanjci alkohol sirevi pršuta kulen i masline

...Prethodni odgovori na temu sazeli su sustinu, te cu se zadrzati na pragmaticnom i vizuelnom aspektu doma koji bi za mene bio idealan...Volim poigravanje razlicitim stilovima, tkzv. cross currents ili eklekticki pristup uredjenju prostora - u sustini jednostavne, kontemporarne, udobne i funkcionalne enterijere, sa uplivima etno stila razlicitih podneblja, pre svega u akcentima ili materijalima (tepisi, jastuci, svecnjaci, biljke, lampe...)...Dopada mi se spoj starog i novog, etno detalja i antikviteta ...Vazna mi je atmosfera kojom dom odise, a pre svega osvetljenje, mirisi, kolorit i detalji koji mu daju licni pecat i toplinu, cineci da se u njemu osecam dobro...Volim prirodne materijale (drvo, pamuk, vunu, lan, svilu, jutu, kamen...) i nijanse, kao i dodir prirode u urbanom okruzenju, pre svega zelenilo, krovne terase i baste, velike prozore, pogled, visinu, otvoren prostor uz zanimljiva arhitektonska resenja koja ukljucuju galerije i iskoriscenost potkrovlja, osecaj privatnosti i ususkanosti...Takodje, knjizevnost, arhitekturu i umetnost, posebno slikarstvo, vajarstvo, fotografiju i muziku, koje cine bitnu komponentu mog doma...Ne dopadaju mi se impersonalni, kataloski ambijenti, kao ni pretrpani, zagusljivi, mracni, zapusteni u svakom smislu...Nisam pristlica ekstremne, sterilne stilske doslednosti, bez obzira o kojem je pravcu rec...Ne volim kitnjaste stilove XVII-XVIII veka, kao ni industrijski dizajn sa pocetka XX veka, poput Art Deco-a i Modernizma koji podrazumevaju dominaciju geometrijskih formi i kombinaciju metal-staklo...Volim indirektnu, diskretnu rasvetu, pre svega lampe, tradicionalne ovdasnje kamine, aromaticne svece i podne svetlarnike - nisam ljubitelj lustera i klasicnih zavesa/draperija, ili visokog sjaja...Volim drvene podove i prozore, kao i prirodni kamen i patiniranu ciglu...Moderne, funkcionalne, prakticne kuhinje i kupatila...

savrsen dom je tamo gde se ljudi smeju,gde se ukucani vole.porodican rucak....ne treba mi tisina,treba mi smeh,graja,prijatelji,deciji prijatelji.toplo,dobro osvetljenje,pogled na bilo sta sto nije zid susedne zgrade,zivotinje,dobre komsije....
svasta nesto
mesto kome se vracam,a ne mesto od koga zelim da odem

Isto... :zag:

Back