fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Suhoj im je sve pogasio, nije zbunio, a i da se dovukao do prve luke na remont eletronskih sistema je jako indikativno i otvara nova pitanja, a najviše ovo - Da li je samo pogasio ili spržio?
Onda, što je nama na temi interesantno - dezertiranje mornara i oficira sa Donalda Kuka. Mislim da je njihov strah veštački izazvan, sa tog istog, sada već legendarnog, Suhoja.
Ne znam šta je bilo trulo u Iračkim temeljima, ali pouzdano znam da je narod tamo lepo živeo i svakako da je bilo neke truleži kao i u svakoj državi.
Paralela sa Jugom se nameće, i u oba slučaja, države nisu popucale po šavovima, nego su rasparane i rastrgane izvana.
Mada, u slučaju Iraka, odbiće se amerima žestoko o glavu, onaj ILIS opasno divlja. Da je ostao Sadam, ne bi se takvi skotovi ni pojavili na sceni, a Al Kaida bi ostala mala grupica fanatika, nezadovoljna zapadnim imperijalizmom.
Tako nešto? Jakim signalima im je onesposobio osetljive prijemnike?
Nije Juga rasparana izvana, već je u svim(?) narodima postojao jedan deo koji je bio za svoju državu bez bratstva i jedinstva!
U određenim okolnostima se stvorila kritična masa i BOOM!
Hmm.. Za Izrael je ovakvo stanje u Iraku bolje nego da imaju jaku, brojnu, dobro naoružanu i obučenu vojsku.
Ovako vode plemenske ratove u svom dvorištu