Savremena elektronika i medjudržavni sporazumi

Suhoj im je sve pogasio, nije zbunio, a i da se dovukao do prve luke na remont eletronskih sistema je jako indikativno i otvara nova pitanja, a najviše ovo - Da li je samo pogasio ili spržio?
Onda, što je nama na temi interesantno - dezertiranje mornara i oficira sa Donalda Kuka. Mislim da je njihov strah veštački izazvan, sa tog istog, sada već legendarnog, Suhoja.

Ne znam šta je bilo trulo u Iračkim temeljima, ali pouzdano znam da je narod tamo lepo živeo i svakako da je bilo neke truleži kao i u svakoj državi.
Paralela sa Jugom se nameće, i u oba slučaja, države nisu popucale po šavovima, nego su rasparane i rastrgane izvana.

Mada, u slučaju Iraka, odbiće se amerima žestoko o glavu, onaj ILIS opasno divlja. Da je ostao Sadam, ne bi se takvi skotovi ni pojavili na sceni, a Al Kaida bi ostala mala grupica fanatika, nezadovoljna zapadnim imperijalizmom.

Tako nešto? Jakim signalima im je onesposobio osetljive prijemnike?

Nije Juga rasparana izvana, već je u svim(?) narodima postojao jedan deo koji je bio za svoju državu bez bratstva i jedinstva!
U određenim okolnostima se stvorila kritična masa i BOOM!

Hmm.. Za Izrael je ovakvo stanje u Iraku bolje nego da imaju jaku, brojnu, dobro naoružanu i obučenu vojsku.
Ovako vode plemenske ratove u svom dvorištu

Tako nešto? Jakim signalima im je onesposobio osetljive prijemnike?

Nije Juga rasparana izvana, već je u svim(?) narodima postojao jedan deo koji je bio za svoju državu bez bratstva i jedinstva!
U određenim okolnostima se stvorila kritična masa i BOOM!

Hmm.. Za Izrael je ovakvo stanje u Iraku bolje nego da imaju jaku, brojnu, dobro naoružanu i obučenu vojsku.
Ovako vode plemenske ratove u svom dvorištu

Slažem se, ali ta kritična masa je zamešana izvana. Ondašnja Juga amerima nije odgovarala u svojim planovima primicanja rusiji.Trebalo je razebati demokratski, a ti delovi naroda su bili kao kec na desetku.
Osam malih državica umesto jedne unitarne i jake, totalno oslabljene ratovima i izrabljivanjima od "stranih investicija"

Koliko se sećam, neko je predlagao konfederaciju, po američkom modelu i to bi svima odgovaralo. Svaka republika svoju vladu sa svojim budđetom, sa jednim saveznim vrhom i vojskom koja bi zadržala snagu JNA, svoju policiju itd, ali jednim spoljnopolitičkim interesom. Idealno, po američkom modelu, demokratsko uređenje. No, to opet nije odgovaralo imperijalističkim apetitima. Naglašeni nacionalizam i njihovi predstavnici u svim republikama su bili samo pijuni koji, nakon razebavanja, više ničemu ne služe.

No, to nije tema, ali se može smatrati povodom razvoja tih majnd kontrol oružja, jer de fakto, ameri su se primakli rusiji.

Slažem se, ali ta kritična masa je zamešana izvana. Ondašnja Juga amerima nije odgovarala u svojim planovima primicanja rusiji.Trebalo je razebati demokratski, a ti delovi naroda su bili kao kec na desetku.
iji.

Mislim da to tada Amere nije brinulo? Pa tih godina je Rusija bila na kolenima ( prosjačkom štapu?)

Sl

Koliko se sećam, neko je predlagao konfederaciju, po američkom modelu i to bi svima odgovaralo. Svaka republika svoju vladu sa svojim budđetom, sa jednim saveznim vrhom i vojskom koja bi zadržala snagu JNA, svoju policiju itd, ali jednim spoljnopolitičkim interesom. Idealno, po američkom modelu, demokratsko uređenje. No, to opet nije odgovaralo imperijalističkim apetitima. Naglašeni nacionalizam i njihovi predstavnici u svim republikama su bili samo pijuni koji, nakon razebavanja, više ničemu ne služe.

iji.

Koja bi bila razlika od tadašnjeg stanja? Pa republike su imale i svoje fondove?

Federacija je savez republika sa centralnom vlašću, a konfederacija savez država, koliko znam. Ustav toga je u temelju drugačiji, i daje više slobode svakoj članici konfederacije u bilo kom apsektu.
Ne bih znao dublje od toga, ali znam da je predloženo bilo idealno za sve republike, ali ne i za imperijaliste kojima je smetala jaka Juga.

Udaljavamo se od teme. Oružje koje se razvija je u upotrebi, Putin je to čak isprobao, (onaj pištolj) a Donald Kuk bio nedavna žrtva toga.
No, sigurno nisu razvijali to onako reda radi, nego kao odgovor i protutežu.

Mislim da je previše para i pohlepe sovelo svet so ove tačke.
Dok nismo imali internet,gedžete i movac, čuvali amo ovce i bili srećni sa onim što imamo...danas smo nesrećni zbog onog što nemamo....niau nam ameri i rusi krivi što ae ubojamo po ulicama zbog 800 dindži.
Niti njihovi gedžeti teraju komšije da komšijama krešu žene...
Seme zla je kao i svako seme: nikne gde ima plodno tlo.

Mislim da je previše para i pohlepe sovelo svet so ove tačke.
Dok nismo imali internet,gedžete i movac, čuvali amo ovce i bili srećni sa onim što imamo...danas smo nesrećni zbog onog što nemamo....niau nam ameri i rusi krivi što ae ubojamo po ulicama zbog 800 dindži.
o.

Jesi siguran!?
Ajde zamisli kako bi danas Balkan izgledao da nas Ameri za vreme WW2 nisu izdali/prodali Staljinu......
i da je ostala Kraljevina sa privatnim vlasništvom, poduzetništvom bla, bla...
(ono što tek sada pokušavamo da obnovimo)!?

Back