Savjeti za vezu

ne znam dal mozes, mozda ima neko ko se razume u to pa da ti da neku preporuku

a da te pitam nesto, razmisljas li ti o tome da njemu smeta to sto ti zahtevas?

a da nadjete kompromis i da se prihvatite takve kakvi ste?

Ljude tesko mozes da promenis i da ih oblikujes da budu onakvi kakvi ti zelis da oni budu.
Ja sam takav, ne iskazujem ljubav, ne tepam, mada meni treba malo da se otkravim, posle se prevarim i kazem nesto lepo nekada.

On ako je takav, tesko da ce se promeniti. Mislim, mozes ti da mu kazes, "e smeta mi to malo", ali onda moze jedino da se glumi i folira, jer njemu je to normalno ponasanje. I ne mislim da je njegovo ili tvoje ponasanje lose, razliciti ljudi razlicito iskazuju emocije i paznju. Ne verujem da sedi samo sa tobom, zagrli te valjda nekada, poljubi te, ne mora bas da ti tepa "maco, kuco, bebo, duso" ako ne voli, a eto mozda mu treba malo vremena da se otkravi, a mozda mu je i stvarno decije i bezveze da se tako ponasa. Ako na drugim poljima odgovara, pa jedino da prihvatis to nekako, prica sta znam koliko moze pomoci.

A ono, "moras da se promenis" ili bilo sta sto i najmanje asocira na "moras" pisi propalo, tek se onda nece promeniti. Ultimatum nikada ne pomaze, osim mozda u nekoj kriticnoj situaciji, a ovo je, pa daleko od kriticne.

Ljude tesko mozes da promenis i da ih oblikujes da budu onakvi kakvi ti zelis da oni budu.
Ja sam takav, ne iskazujem ljubav, ne tepam, mada meni treba malo da se otkravim, posle se prevarim i kazem nesto lepo nekada.

On ako je takav, tesko da ce se promeniti. Mislim, mozes ti da mu kazes, "e smeta mi to malo", ali onda moze jedino da se glumi i folira, jer njemu je to normalno ponasanje. I ne mislim da je njegovo ili tvoje ponasanje lose, razliciti ljudi razlicito iskazuju emocije i paznju. Ne verujem da sedi samo sa tobom, zagrli te valjda nekada, poljubi te, ne mora bas da ti tepa "maco, kuco, bebo, duso" ako ne voli, a eto mozda mu treba malo vremena da se otkravi, a mozda mu je i stvarno decije i bezveze da se tako ponasa. Ako na drugim poljima odgovara, pa jedino da prihvatis to nekako, prica sta znam koliko moze pomoci.

A ono, "moras da se promenis" ili bilo sta sto i najmanje asocira na "moras" pisi propalo, tek se onda nece promeniti. Ultimatum nikada ne pomaze, osim mozda u nekoj kriticnoj situaciji, a ovo je, pa daleko od kriticne.

jeste.. al npr kad se posvadjamo, ne gleda hoce li me povrijediti svojim rijecima... ponasa se u vidu 'ko te sisa'... e zato se preispitujem....

Pozdrav ljudi,

U dugoj sam vezi, al mi decko nije bas osjecajan... nema tepanja, iskazivanja ljubavi itd, kaze ne voli to, djecije mu.. a meni to malo smeta.. pa moze li se to kako promjeniti?:confused:

teško. ako se ne možete prihvatiti takvi kakvi jeste, s vremenom će ti to sve više smetati i postoji velika mogućnost da ćeš potrebu za nježnošću i pažnjom potražiti u nekom drugom naručju...zato razmisli možeš li ga prihvatiti takvog kakav jest ili je vrijeme da kreneš dalje.

Pozdrav ljudi,

U dugoj sam vezi, al mi decko nije bas osjecajan... nema tepanja, iskazivanja ljubavi itd, kaze ne voli to, djecije mu.. a meni to malo smeta.. pa moze li se to kako promjeniti?:confused:

Carobnim stapicem :flert:

Ne moze dusho , to je zatuc Boy :mrgreen:

A ti si jako slatka, barbika malena :flert: imash prelepe okice i sexy usne :heart: volim nacin na koji vrckas svojom yummy guzom bb :rumenko: :)))))

To ti ne govori , kladim se :malav:

Pozdrav ljudi,

Negde sam procitao da ima 5 nacina na koji ljudi iskazuju ljubav. Neko daje poklone, neko voli fizicki kontakt(mazenje, dodiri, ljubljenje...) neko to iskazuje recima...

Pozdrav ljudi,

Mislim da su ti dobro odgovorili....

To jednostavno nije nacin na koji on pokazuje - ljubav.

Ali mozda si ti sigurna da te on voli, jer ti to pokazuje na neki drugi nacin koji ti razumes.

Preporucujem ti da procitas knjigu Pet jezika ljubavi, nacices je i online u pdf formatu ~~~~

Poslednja izmena:
Najvaznije je da li se ti osecas voljenom od strane njega i bez tog tepanja i mazenja, drzanja za ruke ili sta vec. Ako on ume na neki drugi nacin da ti stavi do znanja da si njegovo sve, onda samo treba da prihvatis da je takav. I naravno da uzivas u onim trenucima kada ste sami i kada mozes petoduplo da mu naplatis sto ti u drustvu ne tepa "ljubavi" ili te na ulici ne drzi za ruku. Ali ako se ti uopste ne osecas voljenom, ako je tu sve "ravna crta", idi dalje.

jeste.. al npr kad se posvadjamo, ne gleda hoce li me povrijediti svojim rijecima... ponasa se u vidu 'ko te sisa'... e zato se preispitujem....

Ne volim takvo ponasanje, svadjamo se, pa ne gledaj gde bijes i sta kazes drugoj strani, opet zavisi sta kaze i kako.
Ako krene da te vredja ili nesto, onda to nikako nije ok.

Ako ne vredja, ali kaze stvari koje su direktne, pa i bolne, pa mozda nije ok, ali to znaci da je tu i tamo neosetljiv, a mozda je direktan samo.
Svako je u svadji rekao nesto sto je povredilo drugu osobu, nakad vise, nekad manje, cesto i nesvesno.

...mislim Seve,
da ti je ta veza
bez-veze
zato što već dolazi do iznudjivanja
i odmah si stranka
sa felerom i donja
trgni se
i kako te i savjetuju
prihvati ili
d o s t a ...
...baci sve
kao s mosta...