Ne lupetaj mi smo u zapadnoj sferi interesa. Na terenu su vecinom nemacki ljudi, a ta ista Nemacka je sustinski pod kontrolom SAD, a sve to nadgledaju britanski agenti. Tako da ovde ne moze da se govori o nekakvom ruskom uticaju, vise je to nekakvo trojstvo: Nemacka-SAD-Britanija. Kina se probija i pokusava da se izbori za neki uticaj, ali pazi, uticaj, a ove 3 drzave koje sam nabrojao nas drze pod okupacijom. Naravno, ti nemas nemackog vojnika ispred kuce, ali jedna meka okupacija, to da. Oni drze u saci predsednika koji ima odredjenu autonomiju po nekim pitanjima, na primer da kadrira i pravi kombinacije i krade, ali da zamislimo da on ima dobru volju i da je sposoban da Srbiju podigne, okupatori bi rekli no no, jednostavno je zabranjeno podici srpsku ekonomiju, vojsku, kulturu, jer je to suprotno interesima ovih velikih sila.
A da zamislimo neki paralelni univerzum gde Bugarska, Rumunija i Ukrajina nisu zapadni igraci nego clanice Evroazijske unije i ODKB-a, i da smo u ruskoj sferi uticaja, mislis da bi nam Rusi branili sve to sto nam brane Englezi i Amerikanci i Nemci.. Ne brate, Rusima bi odgovaralo da Srbija strane na noge i da bude sto jaca, da vidis kako bi onda imao svake godine rast po 7 posto, umesto 30 tenkova uzeo bi 300, i ne bi snimio dva filma o Prvom svetskom ratu nego 20. Zalicili bi na ozbiljnu drzavu. Zato sto se ruski interesi poklapaju sa nasim, a zapadni su u suprotnosti.
E zbog svega ovoga smo mi *******i i sanjamo tu rusku okupaciju, jer nam je dosta zapadnog jarma.