Saveti za proteine

Ovo zacrnjeno malo tjeZe tj. nemoguce...
Jer, da je moguce svi bi kupovali secer (ili dekstrozu) za 1 eur/kg i *pretvarali* ih u proteine a ne bi kupovali meso, jaja, sir ili proteinske suplemente za 5 - 20 eur/kg
Znam. Zato jer to verujes nauci a ja samo licnom primeru i iskustvu.

Izvoli, kako deca ili tinejdzeri u ratnom okruzenju u podrumima izrastu po pola metara ako je samo protein gradivni element. Nauka nema odgovor izvoli ako ti znas napisi.

Ili me demantuj jednom slikom tvog rezultata, javno, da vidimo sta si postigao.
Ako izgledas bolje ja cu prestati da pisem a ti savetuj nasu omladinu.

Jos niko od strucnjaka nije uploadovao sliku na moj zahtev, neces ni ti. 😎

Deca i tinejdzeri izrastu i u ratnim podrumima jer u podrumima ima i proteina a ne samo UH (ako uopste ima hrane), Cesto namirnice koje laici smatraju *ugljenohidratnim* imaju, pored UH, i solidnu kolicinu proteina u sebi (recimo 600 gr hleba i sl. proizvoda ima oko 50 gr proteina, pasulj i uopste mahunarke imaju duplo vise proteina od mesa cak do 40% suve mase, itd.)
Nemam nikakvu ubedljivu sliku sebe kao argument posto izgled necijeg tela nije nikakav dokaz njegovog velikog znanja o ishrani i sl. Kad bi to bio dokaz onda ne bi bilo toliko mrtvih (a relativno mladih) medju npr. bodibilderima... A medic. fakulteti bi profesore biohemije i fiziologije trazili medju takmicarima u zgibovima.
Inace, savetovati omladinu onako kako si napisao - da trpaju kao u kontejner 5, 6 000 kalorija svega i svacega dnevno nije pokazatelj znanja. Tako je radjeno instinktivno jos pre 2000 god. u Staroj Grckoj itd. Ljudska misao je za 2000 god. smislila i racionalnije pristupe. Znanje je - *sa manje postici vise* (razumeces sta hocu da kazem).

Inace, najbolji demanti hipoteze o tome da se UH (ako treba) pretvaraju u proteine tj. da su UH takodje gradivne materije su prosecne visine naroda - dovoljno je da uporedis prosecnu visinu rasta (i telesnu konstituciju) naroda gde u ishrani preovladjuju UH (Kinezi, Indusi, Japanci, Etiopljani i sl) sa *proteinskim* narodima (Norvezani, Holandjani, Dinarci na Balkanu, Masai u Africi...) i sam ces zakljuciti. To ti je najbolji prirodni *eksperiment* za proveru te hipoteze - imas stotine miliona ispitanika kroz stotine godina trajanja *eksperimenta*

Poslednja izmena:
Deca i tinejdzeri izrastu i u ratnim podrumima jer u podrumima ima i proteina a ne samo UH (ako uopste ima hrane), Cesto namirnice koje laici smatraju *ugljenohidratnim* imaju, pored UH, i solidnu kolicinu proteina u sebi (recimo 600 gr hleba i sl. ima oko 50 gr proteina, pasulj i uopste mahunarke imaju duplo vise proteina od mesa cak do 40% suve mase, itd.)
Nemam nikakvu ubedljivu sliku sebe kao argument posto izgled necijeg tela nije nikakav dokaz njegovog velikog znanja o ishrani (ili o muzici...) i sl. Kad bi to bio dokaz onda ne bi bilo toliko mrtvih (a relativno mladih) medju npr. bodibilderima... A medic. fakulteti bi profesore biohemije i fiziologije trazili medju takmicarima u zgibovima.
Inace, savetovati omladinu onako kako si napisao - da trpaju kao u kontejner 5, 6 000 kalorija svega i svacega dnevno nije pokazatelj znanja. Tako je radjeno instinktivno jos pre 2000 god. u Staroj Grckoj itd. Ljudska misao je za 2000 god. smislila i racionalnije pristupe. Znanje je - *sa manje postici vise* (razumeces sta hocu da kazem).

Inace, najbolji demanti hipoteze o tome da se UH (ako treba) pretvaraju u proteine tj. da su UH takodje gradivne materije su prosecne visine naroda - dovoljno je da uporedis prosecnu visinu rasta naroda gde u ishrani preovladjuju UH (Kinezi, Indusi, Japanci, Etiopljani i sl) sa *proteinskim* narodima (Norvezani, Holandjani, Dinarci na Balkanu, Masai u Africi...) i sam ces zakljuciti. To ti je najbolji prirodni *eksperiment* za proveru te hipoteze - imas stotine miliona ispitanika kroz stotine godina trajanja *eksperimenta*
Daj da vidimo rezultate. Mnogo teorije a prakse nista. Moras imati celu sliku onoga o cemu pises. Ti si napisao samo da znas sta jedes ali ako izostane tvoja slika znaci da ne znas da treniras. Izvoli pokazi svoj rezultat da vidimo da si upoznat sa procesom.

Savetujem ga da jede da ne bi punio dzepove fitnes industriji ako isto a cak i bolje moze da postigne prirodnim putem. Ako jede to je jedini prirodan nacin da poveca masu.

Proteina ima u tragovima, nedovoljno za napredak u ratnim uslovima. Obzirom da si mu savetovao proteinske namirnice kako onda moze isto da se postigne u podrumima u ratnim uslovima kada proteina imas u tragovima. To je pokazatelj da postoji crevna flora i sistemi koji konvertuju uh u protein i koriste ga za izgradnju. Sam sebe demantujes i ne pisi ono o cemu znas povrsno.

Da bi pisao o povecanju misicne mase moras imati rezultat a ne kupljeni sertifikat instagram trenera ili znanje sa interneta. Lako ti je ratovati iza tastature daj sliku sa prve linije fronta da vidimo tvoj trening. Sve sami influenseri.
Iskljucujem se, rekao sam ti sta imam.

Tacno tako - ti dobro znas kako treba da se trenira (i pomalo kako da se jede) a ja dobro znam kako treba da se jede (i kad ne treniras i kad treniras) i ne znam nista o treniranju. Zato sam mu ja bolji savetodavac sta da jede i da li da kupi protein u prahu - a to je ovde tema.
Na nacin kako hoce - kako je postavio temu - NE MOZE da postigne rezultat... Izgleda da si prevideo sta on hoce (sto ga je neko dezinformisao - obmanuo) - hoce da NE TRENIRA, da MRLJAVI sa regularnom (svakodnevnom) ishranom i da postigne *nesto* (a to *nesto* je *sitnica* - 13 kila novih misica) tako sto ce kupiti kantu proteinskog praha... Jer je cuo dezinformaciju da je tako nesto moguce.
Ja mu nisam nista savetovao -samo sam pokusao da mu objasnim da to sto hoce NE MOZE na nacin kako je poverovao da moze - da nista ne promeni sem da kupi kantu proteina.
Tako da, kad bi on odlucio da hoce da trenira - onda treba ti da ga savetujes (o treningu)... Ali, jos nije rekao da hoce.
Tako da su tvoje i moje *akademske* rasprave o mikroflori i deci u konclogorima iluzorne - ovde.
Ako hoces - otvori novu temu o mikroflori koja transformise UH u belancevine i dokazi mi to (cekam tvoj odgovor na vec postavljeno a neodgovoreno pitanje zasto mikroflora pretvaranjem skroba iz pirinca i prosa u esencijalne aminokiseline ne poveca prosecnu visinu Kineza i Etiopljana do prosecne visine Hercegovaca i Norvezana...)

Tacno tako - ti dobro znas kako treba da se trenira (i pomalo kako da se jede) a ja dobro znam kako treba da se jede (i kad ne treniras i kad treniras) i ne znam nista o treniranju. Zato sam mu ja bolji savetodavac sta da jede i da li da kupi protein u prahu - a to je ovde tema.
Na nacin kako hoce - kako je postavio temu - NE MOZE da postigne rezultat... Izgleda da si prevideo sta on hoce (sto ga je neko dezinformisao - obmanuo) - hoce da NE TRENIRA, da MRLJAVI sa regularnom (svakodnevnom) ishranom i da postigne *nesto* (a to *nesto* je *sitnica* - 13 kila novih misica) tako sto ce kupiti kantu proteinskog praha... Jer je cuo dezinformaciju da je tako nesto moguce.
Ja mu nisam nista savetovao -samo sam pokusao da mu objasnim da to sto hoce NE MOZE na nacin kako je poverovao da moze - da nista ne promeni sem da kupi kantu proteina.
Tako da, kad bi on odlucio da hoce da trenira - onda treba ti da ga savetujes (o treningu)... Ali, jos nije rekao da hoce.
Tako da su tvoje i moje *akademske* rasprave o mikroflori i deci u konclogorima iluzorne - ovde.
Ako hoces - otvori novu temu o mikroflori koja transformise UH u belancevine i dokazi mi to (cekam tvoj odgovor na vec postavljeno a neodgovoreno pitanje zasto mikroflora pretvaranjem skroba iz pirinca i prosa u esencijalne aminokiseline ne poveca prosecnu visinu Kineza i Etiopljana do prosecne visine Hercegovaca i Norvezana...)
Visina je nasledni faktor.
Generacije koje imaju pristup resursima sa kolena na koleno dostignu preko dva metara uz dodatak da preterana visina moze biti i geografskog faktora ili neki telesni poremecaj.
Momci u planini veci su rastom i snazniji od momaka u ravnici, uzrok je spoj sa prirodom, kiseonik i ishrana u planini.
Nema veze sa nacijom ima sa geografijom.
To sto on hoce sa proteinom da poveca kg moze. Ja sam to uradio sa neredovnom suplementacijom i sa trecinom preporucene doze, dakle ne pisi nesto sto si procitao a nisi primenio.
I ne savetujem mu da koristi suplementaciju a preporucujem redovniju i obilniju ishranu.
I necemo se valjati u blatu, imas teoriju nemas praksu, tako da ovde prekidamo komunikaciju dok ne pocnes da treniras i ne probas ono o cemu pises i delis savete.
Necu sa svakim nabedjenim poznavaocem nicega da se rvam.
Pozdrav.

https://www.instagram.com/negujmosrbski/p/CYOjnDQAuW4/?utm_medium=copy_link

Ovde spominju ljudi masnu jetru visok pritisak i holesterol kao da savetuju babu a ne momka od 19 godina kome je organizam tempirana atomska bomba.

Tebe sada pice testosteron i hormon rasta, to su steroidi koje organizam sam proizvodi. Proizvodi i kreatin. Pretvara proteine u enegiju i ugljene hidrate u proteine. Samo jedi dragi mladi prijatelju.
Sve, ne biraj. Dodaj u hranu stvari koje volis.

A za trening ja jos uvek cuvam dzak u kom su cigle ukupne tezine 30 kg, to stavim u ranac, ranac na ledja i tako sam poceo sa sklekovima, naravno prvo sklekove bez opterecenja. Hteo sam da vidim da li zelim da treniram pre nego sto kupim sprave. I ostao u street workout bez dana teretane.
Bato,ja kad sam imao 16 god.a to je bilo pre 100 godina,pita me doktor odakle tebi visok pritisak i holesterol….

Dobro vece.

Zeleo bih da pocnem da pijem proteine u normalnim kolicinama bez treniranja ,pa me zanima da li cu da da postignem nesto.

Imam 19god ,67kg i 177cm.

Poslednja izmena:

sad su svi sportisti na svetu budale sto uzimaju vej
a pametni su ovi sto piju mleko sa 3.3 % proteina na 100 grama
i jedu piletinu koja je jeftinija od kerecih granula

Док се није открио веј протеин није било мишићавих људи ?
ko da si rekao dok se nije otkrio motor sa unutrasnjim sagorevanjem nije bilo prevoznih sredstava ?

naravno da je bilo
a da li je bolje uz vej ? naravno da jeste

mozes da se vozis volovskom zapregom
a mozes i u maseratiju

vozis se jel da ?

nek vezba ko sta hoce i kako hoce
i nek se suplementira ko cime oce

al da neko kaze da vej ne valja ili da je nepotreban odma ti je jasno da nema pojma
i tu se svaka prica zavrsava

ko da si rekao dok se nije otkrio motor sa unutrasnjim sagorevanjem nije bilo prevoznih sredstava ?

naravno da je bilo

a mozes i u maseratiju

vozis se jel da ?

al da neko kaze da vej ne valja ili da je nepotreban odma ti je jasno da nema pojma
Daj da vidimo ko sta vozi
Ja ti garantujem da ti vozis volovsku zapregu a ja:
lamborghini GIF

Ako si toliko strucan da upload tvoj rezultat, tvoju sliku umesto sto preporucujes nesto o cemu pojma nemas.

Ja koji ulazim u drugu deceniju treninga nikome ne preporucujem suplementaciju i dodjes ti sa dva cucnja i to si cucnuo kad te zena mlatila torbom da izbegnes udarac.

Tisina bre razlaz dok nisam ukljucio kaps lok.

Samo da znate da temu prati @pura moca i ima par ideja gde da ubrizga hormon rasta... ?

naravno da je bilo

a mozes i u maseratiju

vozis se jel da ?

У природи сваки биљојед који има тежину макар просечног човека је јачи најмање дупло од човека. Да не причам о томе да се човек разбољева неупоредиво више од било које животиње..... Толико о човеку и његовом "технолошком напретку", његовим изумима...... Једна просечна шимпанза од 60-так кила може да савлада најјачег човека, а не требају јој ни веј ни ово ни оно..... Људска снага лежи у интелигентној сарадњи, човек је јак само ако делује као колектив..........исхрана нам није јача страна, ту су животиње паметније од нас...... Животиње знају оно што ми не знамо или не желимо да прихватимо - ништа није јаче од хране која се проналази у природи. Ово што ми покушавамо да глумимо природу је ништа друго него ниво плацебо ефекта.....

Poslednja izmena:
Nisam uopste ni hteo da potegnem i taj argument o biljojedima i njihovoj ishrani jer nemam kome.

Ovo su sve odrasli ljudi, formirane licnosti. Ubedjivati ih u suprotno onom sto su naucili iz fitnes industrije je uzaludno. Danas mama odvaja pare od plate da skupi sinu za suplementaciju a sin nece da uplati teretanu dok nema sve ono sto je nixa zizu pokazao u klipu.
A onda ode nixa na steroide a odmah zatim batali trening i pokrene kladionicarsku pricu da im uzme jos para. Mama baci tu suplementaciju. Sine reko si i steroide da narucim. Necu nista, ocu da se kockam. Barselona iz dvojke u keca nixa reko moze.

Dakle, ne slusajte debile koji nisu u sportu, ni one koji su u sportu ali ne vole ga svim srcem. Razmisljajte svojom glavom i ne glumite hemicare jer vas Djura moler iz Kostolca jedva podigao od 3kg mesa.

Daj da vidimo ko sta vozi
Ja ti garantujem da ti vozis volovsku zapregu a ja:
lamborghini GIF

Ako si toliko strucan da upload tvoj rezultat, tvoju sliku umesto sto preporucujes nesto o cemu pojma nemas.

Ja koji ulazim u drugu deceniju treninga nikome ne preporucujem suplementaciju i dodjes ti sa dva cucnja i to si cucnuo kad te zena mlatila torbom da izbegnes udarac.

Tisina bre razlaz dok nisam ukljucio kaps lok.

Samo da znate da temu prati @pura moca i ima par ideja gde da ubrizga hormon rasta... ?
u pravu si
idem sa teme
pobedio si

Back