Saveti ,sta da upisem?

Willye

Početnik
Poruka
1
Ove godine zavrsavam srednju skolu (gimnazija) i ne mogu da odlucim sta da upisem. Matematika mi slabo ide a na vecini fakulteta se to trazi za prijemni. Dobro mi idu jezici ali ne verujem da bih time mogao da se bavim celoga zivota jer to bas i ne volim toliko. Najvise bih voleo da upisem neki smer vezan za video ili jos bolje fotografiju.
Sta mi predlazete?

Ove godine zavrsavam srednju skolu (gimnazija) i ne mogu da odlucim sta da upisem. Matematika mi slabo ide a na vecini fakulteta se to trazi za prijemni. Dobro mi idu jezici ali ne verujem da bih time mogao da se bavim celoga zivota jer to bas i ne volim toliko. Najvise bih voleo da upisem neki smer vezan za video ili jos bolje fotografiju.
Sta mi predlazete?

Ne znam koliko bi ti se fotografija ili video isplatili, potrosio bi dosta vremena i novca, a na kraju ti niko ne garantuje da ces postati dobar fotograf ili da ces uopste uspeti u tome. Mozda bi trebao da ponovo razmislis o jezicima, uvek postoji potraznja za nekim jezicima. Neke stvari su bolje ostaviti za hobi, nego rizikovati celu buducnost zbog njih ;)

Sta mi predlazete?

Najbolje je da zavrsis ono sto volis, ali ako ne mozes savetujem da izbegnes tehnicke fakultete zbog matematike, na pojedinim fakultetima i smerovima je ima i previse.

Pobogu imas toliko izbora fakulteta koji ne traze matematiku. Pogledaj smerove na filozofskom, pravni, medicinski, fakultet sporta, politike, bezbednost, bogoslovija, umetnost, itd.
Imas smer fotografija na umetnickim fakultetima, ali to nije dobar izbor. Razlog tome je sto je fotograf mozes biti (sto vecina i jeste) i bez fakulteta, a niko ti ne garantuje da ces posle fakulteta biti dobar fotograf. I za to treba dara.
A daces 4 godine i dosta para na to... Upisi nesto drugo, a fotografijom se bavi amaterski. Pa ako imas dara, postaces sve bolji i bolji, ako nemas- nikom nista.
Ali ako ti idu jezici, upisi to. Posto je vrlo perspektivno.

Back