Saveti koje biste dali osobama koje ulaze u dvadesete?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Одлуке доносите сами. Не дозволите да постанете роб било чијег мишљења. Осамосталите се што пре можете макар имали све минимално. Будите активни део живота, будите друштвени, путујте, откријте свет око вас. Што више знате, више шанси имате да постанете успешнији.

Не тежите да копирате друге, да постанете медиокритет. Ето, толико од мене. :bye:

pazi kad znam zemsku koja je jos onomad 2004/5. kao tinejdzerka znala vise alt.punk.dark bendova nego sto sam ikada do tada cuo, cak i za imena...;)
imaju oni svoje puteve..:cool:
Rispekt za žemsku :heart:
Imaju svi oni svoje puteve naravno, samo nek ih se čvrsto drže kolko god im drugi utabali stazu za puteve kojima su sami propustili krenuti kad je trebalo

Stariji koji su bili u dvadesetim koje savete bi dali onima koji ulaze u dvadesete)
Zivite punim plucima.

Ne volim davati savjete, ali bi ipakt tebi dao jedan. Kao SMod dosad si trebala nauciti se pri ovaranju teme da i neko svoje misljenje. U ovo kratko vrijeme sta sam ovdje na niz tema sam vidio da je tema vise postavljena upitno. Kao internetska posvudusa vec 25 godina to ti je moj savjet , a i ne samo tebi. Ne zamjeri

Ne slušajte ove šabane danas što skrnave pojam muzike kao takav

Budite svoji uvek i u svemu
Панк, анархија, живот, слобода.

NEUKUSU TREBA REĆI NE
BILO KADA ILI BILO GDE
Којааа! Живи међу омладином, док је мене на свету, рокенрол је жив међу омладином, тако ће остати и кад напуним 80 дина!

Nikakvi poroci tipa alkohol, droga , cigarete
Budite svoji i razumni u smislu da pre nego nešto uradite, odlucite ili kažete razmislite dva puta
Sacuvajte svoju individualnost, isplatice vam se u životu
Ne verujte nepoznatim ,slatkorecivim i dvolicnim ljudima
Verujte svojim roditeljima i razgovarajte sa njima, oni su vam najbolji prijatelji
Ne verujte u bajke i Deda Mraza ..to ne postiji

Prodjite sve što možete, i živite intezivno, pošto kasnije to uglavnom nećete moći (osim ako niste potpuno slobodni i neobazrivi duhovi ili puki srećnici). Nikakvo preterano obuzdavanje, promišljanje ovoga ili onoga. Ne dozvolite duhu da usporava ili stagnira, nikakva ograničenja. Naravno sve u skladu sa svojim ukusom i doživljajem sveta. Ima mnogo lepote na svetu. I ako vam se pruži prilika - bežite odavde, bilo gde.

Nikakvi poroci tipa alkohol, droga , cigarete
Budite svoji i razumni u smislu da pre nego nešto uradite, odlucite ili kažete razmislite dva puta
Sacuvajte svoju individualnost, isplatice vam se u životu
Ne verujte nepoznatim ,slatkorecivim i dvolicnim ljudima
Verujte svojim roditeljima i razgovarajte sa njima, oni su vam najbolji prijatelji
Ne verujte u bajke i Deda Mraza ..to ne postiji
Ja vam savetujem suprotno....
Ovo za alkohol, to vam je zdravlje, pa tu mozda, ali samo mozda vazi pravilo starina, ali za kasnije, ne dok ste mladi....pola casice rakije ujutru nagladno pre dorucka, kad budete 40+
Cigarete nikako , cak ni zbog cigaret pauze...mada je kasno za taj savet ako vec imate 20 godina..taj savet se daje u 12.
Droga, svi bi drogu , svi bi bili pijani i svi su nesrecni , tako da rec SVI nije bas najsrecnije resenje.

Ostalo ,
Ne budite svoji....od toga samo boli glava....
Hodajte utabanim stazama,
Kasno je i da savetujem da razvijete svoje metode za brze procene sredine....tu mozda pomaze putovanje, ali posle , kad postavite takav sistem, da vidite proveru u praksi..
Verujte ljudima, svi oni imaju motiva da vam pomognu, da vas lazu i da vas obmanu zato sto veruju u svoje istine koje nisu ni blizu pravim istinama..
Verovanje ljudima pomaze, ne odvaja od njih, bolje razumete zablude....
Ne postoje dvolicni ljudi ili su svi dvolicni....slatkorecivost danas ne znaci nista....posto istina ne znaci nista, znaci samo zelju da se dozivi bolja atmosfera, samozavaravanje ili vase zavaravanje, isto ti je to.
Ne verujte svojim roditeljima, oni zive svoje zivote u svom vremenu , a vi garantovano zivite zivot u vremenu +20 godina vise...

Verujte u Deda Mraza, on dolazi do svakog bar 3,4 puta u zivotu, ali vas poslusanje roditelja, nespremnost na brzi skok i promenu cesto odvoji od ponude...
Put do bajke ne ide radom i svakodnevnim odlaskom na posao , nego bas preko deda Mraza...

Ako vidite da se slabije razumete sa suprotnim polom, to moze znaciti da su MZ odnosi u tom kraju poremeceni, menjajte kraj, radi vas....to je vaznije i od posla...
Ako vidite da ste vredni a niste uspesni , menjajte kraj, tu caruje negativna selekcija..

Ne ispravljajte krivu Drinu, jer ima mnogo krivookih, koji ce posle vas Drinu ponovo kriviti.
Seksualnost se stvara....ni govora da su urodjene.....a navlacice vas na sodomiju samo tako....a kod seksualnosti nema puno mesta gde moze nazad....

I sve bi bilo bolje da su saveti za dete od 7 godina a ne 20....vrhunac tela je u 18, snage u 27, vestine u 33 , zrelosti u 42, a sa 20 je vec kasno za razvijanje trajnih talenata i misica....

Ne postoji idealan partner, nego idealan partner u tom trenutku...
Postoji idealna putanja za vas kao partnera i seksualnog razvoja...
Ne verujte u istinu, moral, dobrotu, zlobu , i ostale etikete....

Na kraju imovina.....ko ne moze da odbrani imovinu bice opljackan .....
Sto lepsi kraj , losiji ljudi jer su morali vise da brane lep kraj...
lakse je opljackati nego uzgajati...i brze je...

Postoje drustva i lokaliteti gde je jako skupo biti bogougodan, posten ili fer covek....
Vreme je jedini resurs koji ljudi placaju i uvek vrednuju.
Vase vreme trosite i pazljivo i nepazljivo kako vam dodje, ali i kad ga trosite na druge, trosite ga svojim kriterijumima....tj bez bacanja bisera pod svinje....

Uglavnom sve suprotno od Nine...ali ne zaboravite, ona je uspesna, a ja nisam...
Ako vam je bitno uspesnost, onda morate da citate sredinu i da im prividno udarate prestiz i kontru....ali prividno....

Ne zurite sa seksom....svaka etapa je bitna, pa i zabavljanje bez seksa...
Pre 17 seks ne donosi neku dobit , moze doneti samo stetu.....
Nikad nije dosadan, ali moze doneti stetu....
Ne nudite seks kad vam nedostaje paznje i neznosti.....ali to je savet za 10 godina, a ne 20, to vec znate sa 20....

Poslednja izmena:
Da ne posećuju forume. Svi su privatizovani i treba da čuvaju zdravlje. :mrgreen:

P.S. Manje kompjutera.

Mogu forumi da budu i veoma veoma pozitivna stvar, ja sam tamo početkom 2010-ih upoznao nekoliko meni bitnih ljudi putem foruma (jednu osobu naročito). Čak i jednu osobu sa kojom nisam komunicirao na forumu nikad sam upoznao 2012-e ili 2013-e, nisam siguran, ali je imao neki levi nick, a video sam ga uživo, i saznao kasnije da je bio aktivan tipa 2011-e i to kao klinac od 13 godina. Fejs može isto da bude pozitivna stvar, ako se čovek ne opretećuje time.

Mene nervira što nemam baš baš kvalitetan komp za gejming, od 2008-e ništa novo nisam igrao, a ne volim igraonice.

Mogu forumi da budu i veoma veoma pozitivna stvar, ja sam tamo početkom 2010-ih upoznao nekoliko meni bitnih ljudi putem foruma (jednu osobu naročito). Čak i jednu osobu sa kojom nisam komunicirao na forumu nikad sam upoznao 2012-e ili 2013-e, nisam siguran, ali je imao neki levi nick, a video sam ga uživo, i saznao kasnije da je bio aktivan tipa 2011-e i to kao klinac od 13 godina. Fejs može isto da bude pozitivna stvar, ako se čovek ne opretećuje time.

Mene nervira što nemam baš baš kvalitetan komp za gejming, od 2008-e ništa novo nisam igrao, a ne volim igraonice.
Forum nekada i forum sda nisu isto. Danas sloboda govora gotovo i da ne postoji. Ja sam frendove našao preko gaminga. Sad ih imam na discordu.

Back