Saveti i kodovi za visual basic

Ja takodje ne preferiram VB , ali gledao sam neke softvere koji su radjeni u VB-u i koji izgledaju veoma dobro . Pretpostavljam da se moze lepo i jednostavno raditi . .NET platforma je razvila VB u jezik koji se , sem u sintaksi , ne razlikuje po funkcionalnosti od c# . Mislim da uz probleme koje .NET definitivno donosi ( brzina,rad (nerad
) na ne Microsoft platformama ) VB u toj varijanti koja se potpuno razlikuje od one iz 6.0 izgleda OK.

Poz.

Ja sam radio par "programcica" u VBu. Recimo primera radi, radio sam Server-Client program za net caffee, i neku programcinu za administraciju bolnice... vrlo lep i funkcionalan program za koji sam se mucio svega 5-6 sati (oko glavnog koda) a ostalo je bilo nekih nedelju dana "brzog" prekucavanja konta i raznih gluposti iz knjiga... Al makar nisam "tupio" mozak sa deklaracijom milion promenljivih koliko bi mi trebalo u Cu ili bilo kom drugom prog jez u kome bih morao da deklarisem promenljive...
Sve u svemu, VB je odlican za neke "brze" poslove, ali opet ako zelis brzinu i sigurnost u radu softwarea kod napravis... bezi od VBa da ti se "slika ne bi tresla"
Pozdrav

Back