Šomi1o
Zainteresovan član
- Poruka
- 151
Koji uzeti?
Huawei Nova 9 SE
Huawei Nova 9
Xiaomi Note 11 Pro
Honor x8
Ili nesto drugo u toj ceni?
Huawei Nova 9 SE
Huawei Nova 9
Xiaomi Note 11 Pro
Honor x8
Ili nesto drugo u toj ceni?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije mi problem to ,ako mislis na to sto nema google playhuawei ima problema sa google storom tako da bih njega zaobisao.
Meni ss Nova 9 svidja mnogo vise jer ima zakrivljen volan, a Nova 9 SE je dosta jeftinija a kazu da je losija kamera i ima 90herca i nije zakrivljen.Sad sam pogledao malo bolje. Generalno Huawei Nova 9 je superiorniji telefon u odnosu na ovaj Xiaomi
Opremljen je prvoklasnim Qualcomm CPU i GPU cipom, sto znaci da je definitivno brzi, zahvaljujuci tome njegova kamera podrzava 4K snimanje i veci framerate, to isto vazi i za selfi kameru.
Takodje ima opticki - ultrasonicni senzor citaca otisaka prstiju ispod ekrana.
Poseduje veci broj GPS pozicioniranja
I gotovo sam siguran da ima neki vid zastite poput corning Gorilla samo to nekad nije navedeno zbog licence.
Xiaomi prednjaci u tome sto ima IP53 sertifikat (otporan je na prasinu i prskanje vodom) i ima stereo zvucnike
PS. Kao sto ti rece tab, jedina "mana" mu je sto ima problema sa Google Play store-om mada i to se da zaobici, mislim da je steta da odustanes od njega ako su ti ova 4 telefona izbor, jer je u sustini dosta brzi i kvalitetniji uredjaj.
Meni ss Nova 9 svidja mnogo vise jer ima zakrivljen volan, a Nova 9 SE je dosta jeftinija a kazu da je losija kamera i ima 90herca i nije zakrivljen.
Imao sam Poco X3 Pro ali je crkao ,reklamirao sam ga i sad trebam da uzmem drugi. Pa gledam nesto slicno njemu.
Sta mi preporucujes ti posto vidim da se razumes?
Sta mi posla ovo brate mojЈа се не зезам, прочитајте коментаре.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_max_2-8582.php
А најбоље овде да прочиташ о тим телефонима.
Brate, to je moj, a ti kucaj te modele koji tebe zanimajuSta mi posla ovo brate moj
Xiaomi Note 11 Pro ima mediatek chip to je kao kada uporedjujes cetvorocilindarski Fiatov motor sa Meckinim v8 motorom.Brate, to je moj, a ti kucaj te modele koji tebe zanimaju
Hvala brate na pomoci i na vremenu, respect.Ovako, sto se tice nova 9 vs nova 9 SE
Nova 9 SE nema citac otisaka isod ekrana vec sa strane i generalno nije bas praktican a ni precizan ali to su razlike u milisekundama i to mozes da primetis samo ako si prethodno koristio telefon sa "Underdisplay" optikom.
Sto se tice brzine Nova 9 je brzi za nekih 50% sto u prevodu znaci da ce ti trajati koju godinu duze kada aplikacije budu bile sve zahtevnije i zahtevnije nece toliko da zakucava i laguje kao sto ce to kad tad biti slucaj sa SE, no mozda dotle kupis nov telefon.
Sto se tice kamere. Jedino gde 9 SE moze da parira jesu staticne fotografije koje su u nekim segmentima za nijansu svetlije i imaju koji detalj vise pri odredjenom osvetljenju jer ipak ima 108 mpx
Ali zato je sve ostalo sto ukljucuje snimanje, snimanje visoke rezolucije, snimanje i slikanje prednjom selfi kamerom ispod nivoa jer kao sto rekoh 9E ipak ima jaci procesor koji moze da izvuce sve to.
Nova 9 ima OLED displej, sto znaci da kada prikazuje crnu pozadinu pikseli su potpuno ugaseni i crna boja je zaista crna, sto u prevodu znaci da taj deo displeja uopste ne trosi bateriju, dok je kod IPS-a ceo panel non stop upaljen.
GPS Nova 9 ima koju konstelaciju vise sto bi u prevodu trebalo da znaci brze i preciznije povezivanje sa navigacijom mada su to po mom misljenju nijanse.
E sad na tebi je da odlucis sta tebi zaista treba.
Nova 9 je ruku na srce malo luksuzniji telefon ali verujem da se isplati .
Па не знам, не разумем се ја мој никад не бих променила ако не морам, али најбоље је да прочита коментаре оних који су их већ купили, јер се појаве неке мањкавости тек код употребе.Xiaomi Note 11 Pro ima mediatek chip to je kao kada uporedjujes cetvorocilindarski Fiatov motor sa Meckinim v8 motorom.
Naravno da i Xiaomi ugradjuje Qualcomm cipove u visu klasu, ali od ponudjenih modela Huawei je prevagnuo ovde.
Ja se slazem da treba da se informise ali bih mu preporucio da pre procita neku profesionalnu recenziju o zadatom modelu ili da pita na nekom forumu kao i ovde, nego da cita komentare korisnika jer svako hvali svoga konjaПа не знам, не разумем се ја мој никад не бих променила ако не морам, али најбоље је да прочита коментаре оних који су их већ купили, јер се појаве неке мањкавости тек код употребе.
Па не хвали, то и јесте поента, баш напљују најстрашнијеJa se slazem da treba da se informise ali bih mu preporucio da pre procita neku profesionalnu recenziju o zadatom modelu ili da pita na nekom forumu kao i ovde, nego da cita komentare korisnika jer svako hvali svoga konja![]()
Moj telefon je generalno hvaljen tamo, a ja sam bas pre par dana napisao ovde koliko me je razocarao i poceo da pljujemПа не хвали, то и јесте поента, баш напљују најстрашније
Укуцај свој телефон на гсмарени, видећеш.
Можда јесте добар , него си ти закералоMoj telefon je generalno hvaljen tamo, a ja sam bas pre par dana napisao ovde koliko me je razocarao i poceo da pljujemZbog toga im se ne treba uvek verovati
![]()
Kazi lepo baksuz, nashi smoМожда јесте добар , него си ти закерало![]()
Znam brate ,ali nije mi ni bitno jer 128 je sasvim dovoljno.Kazi lepo baksuz, nashi smo
@Šomi1o
Vrlo bitna stvar koju umalo da zaboravim, jedina "mana" kod NOVA9 je ta sto nema opciju za memorijski slot za razliku od SE ali 128gb bi u svakom slucaju trebalo da bude dovoljno
Sad se dvouimim izmedju Redmi note 11 pro i Huawei nova 9Kazi lepo baksuz, nashi smo
@Šomi1o
Vrlo bitna stvar koju umalo da zaboravim, jedina "mana" kod NOVA9 je ta sto nema opciju za memorijski slot za razliku od SE ali 128gb bi u svakom slucaju trebalo da bude dovoljno