Savet za ribanje parketa

Potreban mi je savet, kako oribati parket, a da se ne ošteti dodatno?
Konkretno, od dečijih kolica su ostali tragovi (kratke crne pruge), i mokra krpa i sunđer, to ne mogu da skinu.
Jel ima neko iskustva, neku preporuku za neko sredstvo koje je dobro za to?

Bez spamovanja, please....
Probaj obrisati sa vlaznim maramicama,ima ih za namestaje i podove.Ne unistavaju lak.Ako ne uspe,pogledaj na ovoj stranici.https://www.podovi.org/ciscenje-i-odrzavanje-parketa/

Potreban mi je savet, kako oribati parket, a da se ne ošteti dodatno?
Konkretno, od dečijih kolica su ostali tragovi (kratke crne pruge), i mokra krpa i sunđer, to ne mogu da skinu.
Jel ima neko iskustva, neku preporuku za neko sredstvo koje je dobro za to?

Bez spamovanja, please....
Probaj sa vlaznim maramicama za bebinu guzu.
Ne zezam se… ja sve tako, i vrata brisem sa njima, skidaju sve.

Probaj obrisati sa vlaznim maramicama,ima ih za namestaje i podove.Ne unistavaju lak.Ako ne uspe,pogledaj na ovoj stranici.https://www.podovi.org/ciscenje-i-odrzavanje-parketa/
Sad vidim.. eto isto kaze covek…

Kad mi majka nije stradala od glancanja :fdlan: Ranije ono kad se kod nas pojavio Pronto usijala ja majci parket, ogledalo mu nije bilo ravno. Sutradan me zove “Hoces ti mene da ubijes, ja letim po ovom parketu, dolazi da odglancas ovo…” hahahaha
Crkla sam dok nisam sklonila onaj sjaj…
Tako je meni genije u perionici-servisu uglancao volan na autu, umalo da se slupam. Ruka ide levo a auto produzava pravo, sreca nisam vozio brzo.
Hteo sam da ga zadavim, brisao sam 15 min. vlaznim maramicama.

Uzmes par maramica nagazis i teraj tamo gde su tragovi kolica… dodje mu i kao vezba za kukove :D
Krajem '60-ih smo zicali parket,sa posbnom zicom,slicnom ovoj danasnjoj za sudove,samo veca i papuce za to,kad danas sobne.Prvo se dobro izica,pa posle je bila neka pasta,bezbojna,koja je mirisala na imalin.Znaci prvo se izica,pa posle se nanese na krpe te paste,poprilicno,pa se isto tim papucama maze i uglacava.Ta pasta se koristila i u vojsci za ciscenje i ribanje parketa u spavaonama i u hodnicima.

Krajem '60-ih smo zicali parket,sa posbnom zicom,slicnom ovoj danasnjoj za sudove,samo veca i papuce za to,kad danas sobne.Prvo se dobro izica,pa posle je bila neka pasta,bezbojna,koja je mirisala na imalin.Znaci prvo se izica,pa posle se nanese na krpe te paste,poprilicno,pa se isto tim papucama maze i uglacava.Ta pasta se koristila i u vojsci za ciscenje i ribanje parketa u spavaonama i u hodnicima.
Uh, slicno du radili u skoli kod nas… meni se povracalo od tog mirisa.

Od fore sa maramicama nema nista - isprobano.
Probao sam i neka standardna sredstva iz DM-a, gde bas stoji da su za parket.

Ljudi, ne bih pitao da zaista nije problem.

Ovaj savet za brisanje gumicom ne pije vodu, jer nisu takve vrste fleke. Fleke od kolica kao da su se urezale u samo drvo, kao da je proslo kroz lak (iako nemam pojma kako je to moguce). :/
https://magazindan.info/najbolji-trik-za-izgreban...

Ovo me podseca na nedavnu konverzaciju kad sam hteo da bukiram neki apartman:
- Ima li apartman krevetac?
- Nema, ali se nalazimo u centru grada i imamo masinu za sudove.

Znaci, nisam pitao za izgrebani parket, vec za fleke koje sjaj ne moze da prekrije - ili da se nekako operu, ili da se hoblovanjem malo sve to oguli, i prelakira ponovo (ovu drugu opciju bih da odlozim za 2-3 godine, pa zato trazim nacin da prva opcija uspe).

Znaci, nisam pitao za izgrebani parket, vec za fleke koje sjaj ne moze da prekrije - ili da se nekako operu, ili da se hoblovanjem malo sve to oguli, i prelakira ponovo (ovu drugu opciju bih da odlozim za 2-3 godine, pa zato trazim nacin da prva opcija uspe).
OK, ok. shvatio sam to ali ako to može da ukloni ogrebotine zašto ne bi i fleke. :)

A da probas smirglom, 1500 ili 2000, za poliranje?ona nece skinuti lak do drveta,i ne bi trebalo da ga matira, mozes da probas prvo na nekom pokrivenom mestu (ugao ili ispod kreveta)?

Setih se jos jednog sistema, Rusi nekom presovanom vunom uglacaju osovinu hidraulicnog cilindra ako se ogrebe 'ogledalo'., mozes da probas vunenom carapom...ali tu treba strpljenja da se trlja do iznemoglosti

Back