Savet za obilaske putem do Golubačke tvrđave?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobro veče.
Naumio sam iduće nedelje da idem da upoznam Golubačku tvrdjavu sa mojom porodicom i sa kumovima. Išao sam samo jednom na tu stranu al beše davno, sigurno više od 12 godina.. Idemo iz pravca Novog Sada, cilj je Golubac. Da li neko može neki lokalitet da preporuči na putu do Golubca ili u okolini Golubca? Da je vredan da mu se posveti pažnja i uživa u lokalitetu? Na Golubcu ćemo prespavati jedno noć, jer već u ponedeljak moramo na posao.
Ja znam za prerast Vratne, mislio sam da je blizu Golubca al ima više od 100km.

Hvala unapred.

možeš skelom na ram, pa tu ima mala ramska tvrđava? samo da vidiš kad idu skele
i viminacijum
kad se tuda provozaš vidiš i kopove, ako se voziš uz kopove, ugalj/kostolac
ali nađi neko bolje uputstvo od foruma : ))
kod golupca je dunav jako širok :/
onda ima i smederevska tvrđava ;)
tu obično ima i neke varijante da se plovi brodom samo na koju stranu itd... da ne pominjem lepenski vir đerdap
ja nekako pričam napamet, nisam odavno išla do lep. vira ali sam se letos vozila tom skelom

da li ima nekih manastira lepih u okolini?
iznad manastira imas i izvor vode i kao crkvicu u steni..zanimljivo je pogledati..raspitaj se u manastiru kako donde. (nije daleko)

[Group 0]-DSC_6927_DSC_6929-3 images_resize.jpg

Poslednja izmena:
iznad manastira imas i izvor vode i kao crkvcu u steni..zanimljivo je pogledati..raspitaj se u manastiru kako donde. (nije daleko)

Pogledajte prilog 716795
Zanimljivo.. Obicicemo, malo sam guglao i iznenadio se da je Obilić ktitor, kao i to da su razni vernici prilikom dolaska u manadtir doziveli "čuda" isceljenja, izlrčenja i milost.. Jedino što je steta sto je manastir srusen a na mestu njrga izgradjen sadasnji pre 100 godina, tako da se ne oseca ta starina..

Ceo taj kraj je jedan od najlepših delova Srbije. Ideje šta obići i uputstva kako doći do tih mesta možete naći na ovom sajtu. Moram Vas upozoriti na gužve u manastiru Tumane. Vikendom je neopisiva gužva, čeka se i po više od sat vremena da se uđe u manastir. Ne kažem to da vas obeshrabrim, već da ukoliko to možete, posetite manastir radnim danima.

Back