Savet za laboratorijski nalaz

pele27

Primećen član
Poruka
959
Pozdrav. Imam zakazan pregled kod gastroenterologa za sledeci utorak. Na salteri prilikom zakazivanja mi je dat papir sta da donesem sa sobom na pregled. Pored papircina koje imam, treba da donesem i, citiram: kompletna krvna slika i biohemija sa hepatogramom. Posto ne mogu da se organizujem da odem po uput kod lekara opste prakse za laboratoriju, hteo sam da odem privatno da to odradim. E sad, ono sto pojma nemam je sta spada pod biohemiju (koliko sam video, pod tom stavkom ima dosta elemenata), a tek pod hepatogram pojma nemam sta ide. Ako se neko razume u ovu nauku molim da mi taksativno navede koje stavke treba da odradim, a da me dr u utorak ne vrati jer mu fali neka stavka..

Razumeju se ljudi u laboratoriji. Odneses njima papir i oni ce ti odraditi sve.
Ono sto sam pronasao posle 1sec guglanja: Hepatogram u širem smislu podrazumeva ast, alt, alp, gama gt, ukupne proteine, direktni i ukupni bilirubin, a jonogram na, k, i kalcijum

pretpostavljam da odneses kompletnu krvnu sliku
hepatogram podrazumeva - duodenalna tubaža; određivanje žučnih boja u stolici i u mokraći; diluciona proba; određivanje albumina i globulina i njihovog odnosa u serumu; cefalno-holesterolska proba; timolska proba zamućenja i flokulacije; proba opterećenja glikozo; određivanje alkalne fosfataze u serumu, određivanje raznih enzima u serumu i pojedinih činilaca koagulacije u plazmi

tako da bi trebao da odneses i uyorak stolice kad ides da vadis krv, kako bi ti uradili i ove analize
u svakom slucaju, pozovi prvo neku od laboratorija pa pitaj
konzilijum je akreditovana laboratorija koja radi analize po standardima..meni su u aqualabu uradili helico za jedno pre podne, a u konzilijumu tu analizu rade 4 dana

Ne znam sta je konkretan razlog sto te salju na analizu i uvek sam mrzeo te izraze jer su dosta neprecizni, ali u sustini tu se podrazumeva da uradis glikemiju, holesterol, bilirubin, AST, ALT, AP, gamaGT

Dr opste prakse mi je dala uput za hematologa i gastroenterologa. Kada sam otisao u KBC Bezanijska kosa tamo sam zakazao gastroenterologa, a za pregled treba da ponesem to sto sam gore napisao. Ne postoji specijalan razlog sto treba da radim te analize ali valjda je to potrebno lekaru gastroenterologu za pocetak, da sagleda neke stvari iznutra, p

Dr opste prakse mi je dala uput za hematologa i gastroenterologa. Kada sam otisao u KBC Bezanijska kosa tamo sam zakazao gastroenterologa, a za pregled treba da ponesem to sto sam gore napisao. Ne postoji specijalan razlog sto treba da radim te analize ali valjda je to potrebno lekaru gastroenterologu za pocetak, da sagleda neke stvari iznutra, p

pa podrazumeva se ovo gore napisano, ali lepo su rekli drugi komentatori, samo pokazi taj papir u laboratoriji, oni ce znati tacno sta to znaci.

Back