Savet za kupovinu rolera

xzookx

Početnik
Poruka
14
Trenutno imam K2 Freeq M: http://www.eybl.at/K2/P/3626970294/Herren-Inlineskates-Freeq-84.html i bukvalno sam ih(skoro) unistio dugogodisnjom voznjom. Koristim ih uglavnom za fitness-kardio trening, 15-30km svaki drugi dan po razlicitim uslovima, sprint intervale itd. i bas sam se navikao na taj model i odgovaraju mi skroz. Posto vec moram da zamenim rolere na prolece, a Freeq 84 se vise ne proizvodi, uzeo bih npr. ove: http://www.inlinewarehouse.com/K2_Mach_90_Inline_Skates_for_Men_2012/descpage-I12009.html

E sad koliko je tesko preci sa 84mm na 90mm, koji je plus odnosno minus, i da li je to uopste potrebno u ovom tipu sporta? i Da li neko mozda ima neki bolji predlog po pitanju koji model da izaberem?

ja nemam odgovor na tvoje pitanje, već jedno novo pitanje možda baš za tebe:
ja sam neko ko nije nikada stao na rolere, ali bih voleo da naučim. isključivo me zanima jednostavna vožnja, bez ikakve pomisli na akrobatiku, trke, skokove...
ne znam ništa o kvalitetu proizvođača, markama, vrstama...
Ako si upućen u to šta se može kupiti u Beogradu, predloži mi neku marku korektnog kvaliteta, da nije škart u kojem ću nažuljati, iskuvati, deformisati... stopala,
ali ni da nije neki preskupi profi fazon, jer to nemam ambiciju da iskoristim na taj način.

ja nemam odgovor na tvoje pitanje, već jedno novo pitanje možda baš za tebe:
ja sam neko ko nije nikada stao na rolere, ali bih voleo da naučim. isključivo me zanima jednostavna vožnja, bez ikakve pomisli na akrobatiku, trke, skokove...
ne znam ništa o kvalitetu proizvođača, markama, vrstama...
Ako si upućen u to šta se može kupiti u Beogradu, predloži mi neku marku korektnog kvaliteta, da nije škart u kojem ću nažuljati, iskuvati, deformisati... stopala,
ali ni da nije neki preskupi profi fazon, jer to nemam ambiciju da iskoristim na taj način.
Pozz cikcak. Ja bih presekao pa uzeo nesto iz sredine, znaci ni male ni velike tockove, 80mm.(Inace moji prvi roleri su bili 80mm pa sam posle presao na 84). Bices stabilan i brz u isto vreme, ubrzanje se postize lako i bez mnogo muke a isto tako je i sa zaustavljanjem. Manje tockove ne bih preporucio jer ne gutaju dobro put po kom vozis pa osecas svaku rupicu neravninu pa ima i vise vibracija. Sto se tice marki dobre su K2 i Rollerblade. Ja bih licno uzeo K2 jer imam dobra iskustva s tom markom a ne svidja mi se kako se neki Rollerblade modeli vezuju i kopcaju(feder sistem), mada to je dosta i subjektivno... a inace bilo koji K2 model sa 80mm je i dobrog kvaliteta i doci ce odgovarajucim lezajevima i tvrdocom tockova. Sto se tice udobnosti, roleri su ti kao cipele: probaj pa izaberi onaj broj u kojem se osecas udobno. Ako uzmes male, zuljace te; ako uzmes vece, podizace ti se peta pri voznji pa ces morati da ih stezes vise, pa ce te opet zuljati.. Nije neophodno ali mozes kupiti jedan par carapa za snowboarding, ski a ima ih i za skating(zbog bolje ventilacije) pa sta nadjes. Ja sam in NS pa nemam pojma gde mozes naci to sve u BG. Probaj u prodavnicama biciklova ili sportske opreme, tamo obicno drze rolere i ostalo. http://www.inlineskates.net/mens-in...mission-urban-inline-skates-2010-p152589.html
Pa to je to, ako ti je jos nesto na umu pitaj.

Poslednja izmena:

Back