Savet u vezi trudnoce

Tamara85

Početnik
Poruka
3
Zdravo svima, nadam se da sam odabrala dobar podforum a ako ova tema vec negde postoji ja se izvinjavam. Potreban mi je bilo kakav savet, necije znanje u vezi sa mojim problemom. Naime, zadnja menstruacija bila mi je 21.oktobra. Dan pre toga bila sam kod svog ginekologa koji mi je dao uput za Klinicki centar kako bih uradila kolposkopiju jer iam ranicu na grlicu i papa 3. grupu. 15. novembra otisla sam u Klinicki gde mi je uradjen ginekoloski pregled i dat uput kod drugog lekara za kolposwkopiju. Lekarka je tada uradila i pregled stomaka rukama i konstatovala da je sve u redu. Danas sam isla na kolposkopiju gde mi je savetovano da uradim konizaciju ukoliko papa opet bude 3. grupa i da uradim analizu beta hcg. Izvadila sam krv i malopre dobila pozitivan nalaz od 5000 (normalno je manje od 5). pored soka koji me je zaedsio sledeca stavka je bila zabrinutost jer mi je novembar mesec bio jako buran. Radila sam inuslin tolerans test (uveli su me u hipoglikemiju) jer imam insulinsku rezistenciju i pijem siofor 2 puta po 850 a do pre mesec dana polni hormoni su mi bili losi, tako da se moj endokrinolog plasio kako cu ostati trudna. Srecom, zadnji nalazi u novembru pokazali su da su polni hormoni sada dobri kao i da sam smrsala. Pored toga, imala sam problema sa zubima pa sam morala vaditi 2 zuba i iz tog razloga sam pila kafetine i analgine. Jako se bojim da bi sve ovo moglo nauditi bebi i zato mi je potrebna bilo kakva pomoc jer tek sutra mogu da zovem da zakazem novi pregled (niko se sada ne javlja) i svaki minut mi je jako dug, nerealno dug. Bila bih zahvalna ako bi mi neko sto pre odgovorio da li su ovi lekovi opasni kao i kako je moguce da niko d lekara ne primeti da sam trudna? Hvala.

Back