Savet u vezi pukog prezivljavanja

jedannasvetu

Početnik
Poruka
2
Da,to je ono sto mi treba...Najpre pozdrav za sve na forumu,a evo o cemu se radi,pokusacu da budem sto kraci:
Pre sedam meseci oboleo sam od veoma teske neuroloske bolesti,infarkta mozga,tako da vise nisam sposoban da zaradjujem za zivot,oduzeta mi je leva polovina tela,ostecenje je toliko da mogu samo teskom mukom i uz pomoc stapa da se krecem...Tek sam zakoracio u cetrdesete,a pre ovoga sam igrom sudbine ostao sam na svetu.Roditelji preminuli,bez zene i dece,ili blizih rodjaka,koji bi mogli da mi pomognu...

Obecao sam da cu biti kratak,pa vas stoga molim za uslugu:

Da li bi neko mogao da mi napravi nedeljni jelovnik, sve namirnice sa pijace ili iz prodavnica, a da se to uklopi u budzet koji iznosi maksimalno 110 dinara dnevno?

Ta suma mi je raspoloziva za nabavku namirnica...Nadam se da cete me razumeti sto na ovaj nacin pokusavam da dodjem do resenja...

Da ne bude zabune,ne trazim finansijsku pomoc,vec samo savet.
.
.Hvala unapred svim dobronamernim ljudima koji ce odvojiti malo vremena i pokusati da urade nemoguce,bar po meni...

Ako imas dedovinu ili tako nesto na selu najbolje je tamo da odes. Em sto ces ziveti ekoloski (zdrava hrana, voda, vazduh) sto ce biti blagotvorno za tvoje zdravlje, em ces malte ne bez novca da zivis normalno. Jer nemas potrebe za strujom (koristis gomilu sveca a u posudi tako da kad se istopi ponovo oblikujes svecu samo kupis konac za fitilj), vodom (izvori), ogrev (seces grane po sumi koliko ti volja potpuno free energija), ne placas poreze, takse, dazbine itd itd.

Za pocetak kupis par pileta ali ona za organski uzgoj, ako mozes jednu bremesnu kozu i seme neko u zavisnosti od nadmorske visine, na primer paradajs, krastavice, paprika, boranija, lukac i tako. Obzirom da neces moci previse da riljas ili okopavas, nema potrebe samo ako mozes nekako pocupaj travu ili poznji travu, pokosi i uzmi neko siljato drvo malo jace i onda ubodes u zemlju bar jedno 3, 4cm i onda stavis zrnce semena . Tako za sve kulture. Naravno posto je zemlja neizriljana verovatno nece bas sve 100% da nikne ali nicice bar 60%. A to ne moras da zuris sad jer imas svo vreme ovog sveta. Znaci niko te vise ne juri, nemas trzavice za nista potpuno si opusten i slobodan, sam svoj gazda. Znaci danas nasadis 200 zrnca, stra jos 200 i tako.

Sto se tice pilica i koze moras da im budes pastir. Kupi jedno 300m kanapa za pilice i vezes im onako nogice da ne mogu da zalutaju i oni ce da pasu i kljuckaju. Kozu isto zavezes za nogu nekim debljim kanapom i ona ce da pase.

Posto si na nuli nemas nikakve zalihe a sad je prolece beri sumske stvari da jedes. Na primer beri koprivu (ima je u izobilju). Ako si vest beri pecurke. imas maslacak isto je jako ukusan i kalorican za salatu a i jako jako zdrav. A i tih par hiljada primanja sto imas isto mozes da kupis brasno, malo ulja i tako pasulj, i tako jos neke proizvode pa spremas i kombinujes sa sumskom free hranom.

E sad to je sve pocetak malo ce biti sve u pocetku tesko ali izbori se jer kasnije ce vremenom biti sve lakse i lakse. Vremenom ces prosirivati svoje imanje i zivotinje jer sve zivotinje su reproduktivne kao i biljke jer ces skupljati semena itd. Dakle vremenom mozes zasaditi i 1000 stabiljke voca, na primer jabuke, kruske pa orahe, sljive, dunje itd i onda sve to koristices kao hranu stoci a i za svoju ishranu. Imaces i rezerve pa za zimu itd. vremenom obzirom da je ulaganje 0 dinara proizvodices cistu organsku hranu i tvoja hrana ce biti astronomski konkurentna tako da ces poceti polako i sa prihodima pa mozes sebi poceti da pristis i lagodniji zivot u smislu struje, TV i tako.

Ako imas dedovinu ili tako nesto na selu najbolje je tamo da odes. Em sto ces ziveti ekoloski (zdrava hrana, voda, vazduh) sto ce biti blagotvorno za tvoje zdravlje, em ces malte ne bez novca da zivis normalno. Jer nemas potrebe za strujom (koristis gomilu sveca a u posudi tako da kad se istopi ponovo oblikujes svecu samo kupis konac za fitilj), vodom (izvori), ogrev (seces grane po sumi koliko ti volja potpuno free energija), ne placas poreze, takse, dazbine itd itd.

Za pocetak kupis par pileta ali ona za organski uzgoj, ako mozes jednu bremesnu kozu i seme neko u zavisnosti od nadmorske visine, na primer paradajs, krastavice, paprika, boranija, lukac i tako. Obzirom da neces moci previse da riljas ili okopavas, nema potrebe samo ako mozes nekako pocupaj travu ili poznji travu, pokosi i uzmi neko siljato drvo malo jace i onda ubodes u zemlju bar jedno 3, 4cm i onda stavis zrnce semena . Tako za sve kulture. Naravno posto je zemlja neizriljana verovatno nece bas sve 100% da nikne ali nicice bar 60%. A to ne moras da zuris sad jer imas svo vreme ovog sveta. Znaci niko te vise ne juri, nemas trzavice za nista potpuno si opusten i slobodan, sam svoj gazda. Znaci danas nasadis 200 zrnca, stra jos 200 i tako.

Sto se tice pilica i koze moras da im budes pastir. Kupi jedno 300m kanapa za pilice i vezes im onako nogice da ne mogu da zalutaju i oni ce da pasu i kljuckaju. Kozu isto zavezes za nogu nekim debljim kanapom i ona ce da pase.

Posto si na nuli nemas nikakve zalihe a sad je prolece beri sumske stvari da jedes. Na primer beri koprivu (ima je u izobilju). Ako si vest beri pecurke. imas maslacak isto je jako ukusan i kalorican za salatu a i jako jako zdrav. A i tih par hiljada primanja sto imas isto mozes da kupis brasno, malo ulja i tako pasulj, i tako jos neke proizvode pa spremas i kombinujes sa sumskom free hranom.

E sad to je sve pocetak malo ce biti sve u pocetku tesko ali izbori se jer kasnije ce vremenom biti sve lakse i lakse. Vremenom ces prosirivati svoje imanje i zivotinje jer sve zivotinje su reproduktivne kao i biljke jer ces skupljati semena itd. Dakle vremenom mozes zasaditi i 1000 stabiljke voca, na primer jabuke, kruske pa orahe, sljive, dunje itd i onda sve to koristices kao hranu stoci a i za svoju ishranu. Imaces i rezerve pa za zimu itd. vremenom obzirom da je ulaganje 0 dinara proizvodices cistu organsku hranu i tvoja hrana ce biti astronomski konkurentna tako da ces poceti polako i sa prihodima pa mozes sebi poceti da pristis i lagodniji zivot u smislu struje, TV i tako.

Jel se ti zajebavas?

Vidis da je covjek imao infarkt,da mu je oduzeta strana tijela i da se tesko krece.

Bojao sam se da cu dobijati ovakve odgovore...Ne mogu da prepoznam nameru,da li je sala iil je sve napisano ozbiljno,ali je u svakom slucaju za mene neprimenjivo...Nemam fizickih mogucnosti bilo sta da radim na poljoprivredi,niti imam `dedovine`...Jedva se krecem,maximum mogu da pesacim 30-40 metara,onda me noga izdaje...Ruka mi je skroz nepokretna,opustena uz telo bez ikakvog osecaja ili pokreta,da bude malo jasnije...Cifra koju sam naveo ostaje na raspolaganju nakon placanja dazbina,a jedini mi je prihod novac koji dobijam na ime bolovanja,na kome me jos uvek vode...Najtragicnije je to sto me je invalidska komisija odbila sa izgovorom da lecenje nije zavrseno!!! Svi bolnicki nalazi ukazuju na to da je stanje definitivno,sa mogucim pogorsanjem,ali to njima nije bilo dovoljno.
Tema je otvorena,zaista vas molim da pokusate ozbiljno da me shvatite,stvarno sam u strasnim problemima,kakve ne bih pozeleo nikome na svetu...Sve vise se plasim da pored fizickih ne dobijem i psihicke probleme,da ne podlegnem situaciji...

Jel se ti zajebavas?

Vidis da je covjek imao infarkt,da mu je oduzeta strana tijela i da se tesko krece.

Krece se pomocu stapa e sad naravno ako nije odgovarajuci moj predlog nije problem. A ja mislim da on mora da prima invalidninu. Imam komsiju imao je udes i ostao je invalid u kolicima, povredio kicmu i od stomaka nanize potpuno je nepokretan i ima invalidninu oko 25 000 dinara svaki mesec. Neka se raspita.

ja isto zivim od bolovanja tako daznamkako je preziveti ,
kilogram ovsa je oko din skuvas ga ostavis u fruizider i u to dodas jabukku neko voce ili povrce ,proso je isto tako jeftino i skuvas sa lukom sargarepom i dobijes ukusan rucak
kupis kantu marmelade , jedes za dorucak ili veceru ,menjas jedan dan to drugi palentu ,i tako kombinujes ,hleb ne moras svaki dan nek bude na dva dana kao i mleko , kupis pasulj i suve kosti skuvas imas tri dana , tako i kupus , blitva spanac zelje moze ko corba dodas jedno jaje i malo pavlake ,meso neces moci kupovati ali ti zitarice i povrce daju sve
va;kda imas neke prijatelje ,da ti kupe sve to , kupis sve jednom u mesecu zacine , onda dodajes iz radnje hleb mleko ,pavlaku i jaja

- - - - - - - - - -

sve dok se lecis inv komisija kaze lecenje nije zavrseno ili mozda nemas uslov godina za nju

Ja se izvinjavam ali nisam znao, kontao sam posto nemas invalidninu reko mozda se ipak kreces koliko toliko. A stvarno imam nameru da pomognem. Mislim da samo trebas da odes kod pravog lekara i komisije da napisu stanje kakvo jeste da si nesposoban za rad i da udare pecat i sa tim ja mislim da invalidninu mozes dobiti

E sad mozes da radis ovo sto ja radim a to je preko interneta. Znaci imas na https://sites.google.com/ besplatan hosting i tu napiskaras neki sajt. Kad to odradis pozabavi se SEO marketingom i dovedi posetioce. Posle toga odes na google adsense i ubacis reklame na sajt i onda zaradjujes kad klikcu na njih. Svaki mesec dobijas cek od google. Posto imas neogranicenog slobodnog vremena mozes svu svoju energiju da ulozis u gradnju back linkova i da na taj nacin povecavas poziciju na pretrazivacima a samim tim i broj posetilaca pa i zarde. Zarada ce vremenom biti sve veca i veca i recimo u pocetku ces zaradjivati mozda 50, 60 evra mesecno ali za godinu dana mozda i po 100 evra. Za dve tri godine i 300 evra, za pet godina i 600 evra mesecno i tako.

Idi u crveni krst, objasni situaciju, da ako mogu da ti pomognu čvrstim nekvarljivim proizvodima : makaronima, uljem, palentom, pasuljem, šećerom, za neku osnovu. I luk recimo, jer je potreban za kuvana jela. Onda ovo što ti je preporučila lilihip, ovas, proso, kupus, spanać, pa od toga skuvaš čorbu. Ja da imam, svoje prihode, pomogao bi ti, ali nažalost nemam. Vidi od crvenog krsta, ili nekog, da doviješ, nešto za početak, to pomenuto, da imaš neku rezervu uvek

Ono sto bih ja mogao da pomognem - ovsene pahuljice za dorucak....Potopis ih u toplu vodu i dodas malo cimeta zbog ukusa....Veoma su jeftine, a dosta energije daju, i to je slozeni ugljeni hidrat, veoma zdrava namirnica koja se vari duze vreme i obezbedjuje telo stalan priliv secera, tako da nema pada secera u nekom delu dana.

Zatim jaja - belance + zumance - veoma kalorijski jaka a jeftina namirnica, puna proteina.

Ostalo ne znam sta da preporucim, 110 din je bas premalo i na tu cifru sve mi nekako deluje skupo.

Nego da li si pokusao nesto da radis sa centrom za socijalni rad? Neku nadoknadu da dobijas?

Da prodas nesto sto imas iz kuce?

Da skratis uzitke ( internet, kablovska, kao sto rekose, ne koristi svetlo nego svece, lezi rano i ustaj rano tj izbegavaj mrak da ne trosis struju itd itd)

Nemoj anjvise da stedis na hrani nego na tim dazbinama.

- - - - - - - - - -

Koliki novac imas na raspolaganju uopste, i na koji nacin ga imas?

Back