Savet u vezi laserskog štampača

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.777
Pozdrav dragi moji forumaši.
Na poklon sam dobio laserski štampač HP LaserJet P1102.
Pošto se u veoma niskom procentu rezumem u štampače, molim Vas da mi napišete da li je dobro da kupujem toner za navedeni laserski štampač pošto štampač neću svaki dan koristiti. Moje potrebe su takve da ću štampati u nepravilnim vremenskim intervalima (npr. sutra 8 listova, zatim za 3 meseca i tako dalje ili u drugačijim vremenskim intervalima).
Da li toner može da "zapekne" (kao što se dešava sa bojom u kertridžu štampača koji nisu laserski) tako da postane neupotrebljiv nakon određenog perioda ili može da traje dugi niz godina?

Moze se napuniti i veoma dobro radi.Samo ima i odredjen broj punjenja i posle mora nov.Sto se tice toner ako ne radi duze,treba samo da ga ukljucis,svaki drugi treci dan i ketridz ce okrnuti prah i tako se nece stvrdnuti.100% provereno.Znaci ne treba da koristis papir samo ga ukljucis i cuces kada ketridz proradi,to kratko traje i kad zavrsi samo ga na dugme ugasi i tako neki dan kad se setis,Sto se tice punjenja imas na You Tube toliko objasnjenja,da ne mozes pogresiti.Sto se tice praha za kupovanje ima prodavnica http://www.tonercentar.com/toner-pr...5_yNLAYhNK6OlbQVbScqSXJnPCAswZ9YghBoCnP3w_wcB i rade veoma dobar prah za punjenje,ima i razlicite velicine pakovanja.Imam Samsungov laser printer 8-9 godina i tek skorosamkupio nov ketridz,dotle sam punio sam.

Moze se napuniti i veoma dobro radi.Samo ima i odredjen broj punjenja i posle mora nov.Sto se tice toner ako ne radi duze,treba samo da ga ukljucis,svaki drugi treci dan i ketridz ce okrnuti prah i tako se nece stvrdnuti.100% provereno.Znaci ne treba da koristis papir samo ga ukljucis i cuces kada ketridz proradi,to kratko traje i kad zavrsi samo ga na dugme ugasi i tako neki dan kad se setis,Sto se tice punjenja imas na You Tube toliko objasnjenja,da ne mozes pogresiti.Sto se tice praha za kupovanje ima prodavnica http://www.tonercentar.com/toner-pr...5_yNLAYhNK6OlbQVbScqSXJnPCAswZ9YghBoCnP3w_wcB i rade veoma dobar prah za punjenje,ima i razlicite velicine pakovanja.Imam Samsungov laser printer 8-9 godina i tek skorosamkupio nov ketridz,dotle sam punio sam.

КОЈЕ ГЛУПОСТИ ...:lol::lol::lol:

Када се " укључи " ласер принтер...по дифолту прво уради тест механизма за повлачење папира и ако нема папира ..то сигнализира паљењем одговарајуће лед индикације, а затим ради тест грејача - бубња и силиконског бубња ..то јест ...система за финално печење тонера нанесеног на папир...и ...НИКАДА...али баш ...НИКАДА...у " празном ходу " ...НЕ ВРТИ ФОТО БУБАЊ НА КЕТРИЏУ....:rtfm:

Када би се по укључењу принтера у " празном ходу " окретао ..ФОТО БУБАЊ - који је саставни део кетриџа...излазио би тонер и...и принтер би био ...УКЕЊАН СА ТОНЕРОМ...:sad2: ...који је узгред и ...ПРОВОДАН...јер је тонер → мешавина боје и најфинијег гвозденог праха...:aha2:
Како је тај..запрљани простор ...код новијих принтера ..недоступан...морао би да се носи у сервис...:think:

Ако хоћеш да спречиш ...СЛЕГАЊЕ И ЛЕПЉЕЊЕ ТОНЕРА...треба да извучеш кетриџ из принтера ( вади се као дискета :lol: ) и држећи га са обе руке ..ПРОМУЋКАШ ;)....лево ↔ десно ( по хоризонтали ) и напред ↕ назад ( кружни покрет шаке )...и то је...СВЕ...:D:D:D ( све то има у упутству који се добија уз оригинални тонер, а многи то баце и не погледају..:lol: )
То треба да се уради бар " једанпут месечно" ...:aha2:
-----------------------------

Кетриџи ласер принтера ..могу да се допуњавају ...али... никако није препоручљиво то радити у кућним условима...зато што је тај тонер - " поприлично канцероген "....:sad2:
Да...да ...Мишо..." поприлично канцероген "....:sad2:
То треба да раде за то обучени и плаћени радници у сервису за допуне тонера...:aha2:

Када се мења тонер, треба водити рачуна да тонер којим се врши замена има .." исту температуру печења " као оригинални тонер...јер ако има.. вишу температуру...лепиће се тонер по ваљку за печење и силиконцу, лепиће папир и гужваће га...:(:(:(

Када се то догоди ...принтер ће морати у сервис...:(

КОЈЕ ГЛУПОСТИ ...:lol::lol::lol:

Када се " укључи " ласер принтер...по дифолту прво уради тест механизма за повлачење папира и ако нема папира ..то сигнализира паљењем одговарајуће лед индикације, а затим ради тест грејача - бубња и силиконског бубња ..то јест ...система за финално печење тонера нанесеног на папир...и ...НИКАДА...али баш ...НИКАДА...у " празном ходу " ...НЕ ВРТИ ФОТО БУБАЊ НА КЕТРИЏУ....:rtfm:

Када би се по укључењу принтера у " празном ходу " окретао ..ФОТО БУБАЊ - који је саставни део кетриџа...излазио би тонер и...и принтер би био ...УКЕЊАН СА ТОНЕРОМ...:sad2: ...који је узгред и ...ПРОВОДАН...јер је тонер → мешавина боје и најфинијег гвозденог праха...:aha2:
Како је тај..запрљани простор ...код новијих принтера ..недоступан...морао би да се носи у сервис...:think:

Ако хоћеш да спречиш ...СЛЕГАЊЕ И ЛЕПЉЕЊЕ ТОНЕРА...треба да извучеш кетриџ из принтера ( вади се као дискета :lol: ) и држећи га са обе руке ..ПРОМУЋКАШ ;)....лево ↔ десно ( по хоризонтали ) и напред ↕ назад ( кружни покрет шаке )...и то је...СВЕ...:D:D:D ( све то има у упутству који се добија уз оригинални тонер, а многи то баце и не погледају..:lol: )
То треба да се уради бар " једанпут месечно" ...:aha2:
-----------------------------

Кетриџи ласер принтера ..могу да се допуњавају ...али... никако није препоручљиво то радити у кућним условима...зато што је тај тонер - " поприлично канцероген "....:sad2:
Да...да ...Мишо..." поприлично канцероген "....:sad2:
То треба да раде за то обучени и плаћени радници у сервису за допуне тонера...:aha2:

Када се мења тонер, треба водити рачуна да тонер којим се врши замена има .." исту температуру печења " као оригинални тонер...јер ако има.. вишу температуру...лепиће се тонер по ваљку за печење и силиконцу, лепиће папир и гужваће га...:(:(:(

Када се то догоди ...принтер ће морати у сервис...:(
Imam upustvo za upotrebu laserskog ketridza i lepo pise,ako se duze ne koristi,da treba da se povremeno ukljuci na prazno da se ne bi prah zgrudvao.To radim redovno i nikad nisam imao problema.Kupio sam prah i sam ga punim i radi veoma dobro.samo je potrebno,pre punjenj novog praha,ocistiti ketridz,normalno ne u kuci,pa onda sipati nov.Imam ovaj printer 10-ak godina i samo sam mu promenio jedan ketridz.Ko nezna i nije ipucen u te stvari i netreba sam da radi,dok ne vidi kako to ide.Ima dosta snimaka na You Tube-u i moze se pogledati kako se radi i da to nije nikakav bauk.a stosetice kancera,pa sta to kod nas nije kancerogeno,nesto malo manje,nesto vise.

Imam upustvo za upotrebu laserskog ketridza i lepo pise,ako se duze ne koristi,da treba da se povremeno ukljuci na prazno da se ne bi prah zgrudvao.To radim redovno i nikad nisam imao problema.Kupio sam prah i sam ga punim i radi veoma dobro.samo je potrebno,pre punjenj novog praha,ocistiti ketridz,normalno ne u kuci,pa onda sipati nov.Imam ovaj printer 10-ak godina i samo sam mu promenio jedan ketridz.Ko nezna i nije ipucen u te stvari i netreba sam da radi,dok ne vidi kako to ide.Ima dosta snimaka na You Tube-u i moze se pogledati kako se radi i da to nije nikakav bauk.A sto se tice kancera,pa sta to kod nas nije kancerogeno,nesto malo manje,nesto vise.

Шта да ти одговорим, а да не испаднем ..наметљив..;)
" Свако је господар свог тела, свог здравља и своје будућности "...:aha2: :aha:
-----------------------------​

ako se duze ne koristi,da treba da se povremeno ukljuci na prazno da se ne bi prah zgrudvao ...је ...ТЕШКА ГЛУПОСТ...и то не пише ни у једном упутству за ласер кетриџе...сем ако није " злонамерно " ...што је " могуће " ...поготово ако су ти кетриџи намењени за ткз. ... " Источно тржиште "...:zloca:

Немам уопште намеру да се.. око овога... препирем са тобом, али покушај да.. " логички размишљаш " ...:aha2:

Да би се " растресао " тонер како се неби лепио или грудвао...шта је потребно урадити са њим?

Изазвати... ПОТРЕСЕ ТОНЕРА...;)

Када се врти фото бубањ на кетриџу ..нема никаквих потреса...јер тај бубањ има врло малу контактну површину са тонером ( око 10 х 210мм) и буквално клизи у контакту са тонером...:aha2:

Бубањ на кетриџу се окреће само ако је задата команда " Print " и под условима: да " има папира " и да је исти " прошао сензор на кетриџу " и дошао у физички контакт са фото бубњем...:aha2:

Да би поверовао у ово што сам написао...извади кетриџ из свог принтера, у сенци од светла " повуци " полопац на фото бубњу ( тиме ће се ослободити зупчани механизам за погон бубња ) ...и бар 60° окрени бубањ. Видећеш ..:eek: ..да... одмах излази са нанесеним тонером...:per:

- - - - - - - - - -

Поред свог редовног посла који радим у мојој фирми ( ЕМС )..једне године сам због болести колеге коме је то посао..скоро 6 месеци радио на одржавању ласерских фото-копира и принтера...;)

Шта да ти одговорим, а да не испаднем ..наметљив..;)
" Свако је господар свог тела, свог здравља и своје будућности "...:aha2: :aha:
-----------------------------​

ako se duze ne koristi,da treba da se povremeno ukljuci na prazno da se ne bi prah zgrudvao ...је ...ТЕШКА ГЛУПОСТ...и то не пише ни у једном упутству за ласер кетриџе...сем ако није " злонамерно " ...што је " могуће " ...поготово ако су ти кетриџи намењени за ткз. ... " Источно тржиште "...:zloca:

Немам уопште намеру да се.. око овога... препирем са тобом, али покушај да.. " логички размишљаш " ...:aha2:

Да би се " растресао " тонер како се неби лепио или грудвао...шта је потребно урадити са њим?

Изазвати... ПОТРЕСЕ ТОНЕРА...;)

Када се врти фото бубањ на кетриџу ..нема никаквих потреса...јер тај бубањ има врло малу контактну површину са тонером ( око 10 х 210мм) и буквално клизи у контакту са тонером...:aha2:

Бубањ на кетриџу се окреће само ако је задата команда " Print " и под условима: да " има папира " и да је исти " прошао сензор на кетриџу " и дошао у физички контакт са фото бубњем...:aha2:

Да би поверовао у ово што сам написао...извади кетриџ из свог принтера, у сенци од светла " повуци " полопац на фото бубњу ( тиме ће се ослободити зупчани механизам за погон бубња ) ...и бар 60° окрени бубањ. Видећеш ..:eek: ..да... одмах излази са нанесеним тонером...:per:

- - - - - - - - - -

Поред свог редовног посла који радим у мојој фирми ( ЕМС )..једне године сам због болести колеге коме је то посао..скоро 6 месеци радио на одржавању ласерских фото-копира и принтера...;)
Ma samo ti radi svoje,a ja cu svoje.Moj Samsung,koji ima Cd drajvere za XP radi na Win,7,Win.8.1 i na Ubuntu.posto imam dosta lekarskih nalaza,cesto radim stampanje podataka.ima uvek nesto treba komsiluku,a ima doba kad se nista ne radi,tako ga povremeno upalim i nemamproblema s njim.a za to pokretanje tonera,evo stoji pored mene upustvo.I sto sam zaboravio,a legenda_001 napisao,ponekad ga izvadim i iznesam na terasu i protresem levo desno.Posto je sada hladno,kad ga ubacim ne radim sa njim nista dok se dobro ne ugreje na kucnu temperaturu.

Када принтер сигнализира... да више нема тонера...има га сигурно бар за ...30-так принтања...;)

Да би се употребио и тај " нерегистровани тонер "...потребно је кетриџ " промућкати " :lol: по инструкцијама у мојој ..Првој поруци...:aha2:

Back