Savet - U koju banku otići

Kao pouzdani platiša, idi bilo kojoj.
Korisnik sam Eurobank-e, i nikad nije bilo problema. Verujem da ne bi bilo problema ni sa bilo kojom navedenom ukoliko ispunjavaš uslov koji si potpisao da možeš. Gledala sam uvek da odnos sa njima završim brže nego što stoji u papirima. Banke su super, ali... moraš prvo sa sobom da si načisto. Dug ne želiš da odugovlačiš, šta više, želiš što pre da ga se rešiš.

Otp? Paaaa....I ne bas.....Bio kod njih dok su bili Societe Generale, pa Vojvodjanska pa...Menjali su vlasnicku strukturu 100 puta...Sto se meni licno bas nikako ne svidja....? Potpisao sam inicijalno ugovor sa Soc. generale a zavrsio u OTP, preko Vojvodjanske...Plus sam imao par bas ne lepih susreta sa osobljem....Onako, ne bas obecavajucih za dalju saradnju...

Za šta ti je banka potrebna?
U suštini su sve iste (zakoniti zelenaši) sa odstupanjima u zanemarljivim sitnicama napisanih super sitnim slovima.
Ako ti je banka potrebna isključivo da ti kinta legne na račun bez zaduživanja, u tom slučaju gledaj ljubaznost zaposlenih, gužve i čekanje ispred filijale, rasprostranjenost filijala i bankomata.
Sa druge strane ako ti je potrebno zaduživanje, u tom slučaju gledaj pogodnosti i kamatne stope koje banka nudi.
Ustalio sam se oko 10 godina u Raiffeisen i za sada nemam zamerki na njihove usluge, ali ja nisam potpuno merodavan nešto više reći jer nemam kod banaka nikakvog zaduženja. Mana je mali broj ekspozitura i bankomata.

Raiffeisen, Erste, Eurobanka ili neka treća? Hvala. Pozdrav! 🙂🍻
Sve samo ne u Erste, svi njihovi radnici sa kojima sam se sretao ili kontaktirao su jedva osposobljeni da rade, da bi dobio kvalitetnu informaciju moras da ih ustreses iz gaca i da dodjes do nekog od sefova ili supervizora... Mozda neko drugi ima bolja iskustva, moja su ovakva i to u tri grada, ne samop u jednoj ekspozituri.

Ja mislim da je trenutno najbezbednija Industrial and Commercial Bank of China, najveće korporativno telo, ne samo najveća banka, nego najveća -- da to tako uslovno kažem -- kompanija koja postoji na planeti Zemlji po količini novca kojom raspolaže.

(Bank of China, koja izdaje novčanice juena za teritoriju Kine i dolara i patake za Hong Kong i Makao je tek treća banka u Kini.)

Ja imam račun koji sam otvorio kod njih kad sam tamo živeo i radio, samo što je, nažalost, u međuvremenu ipražnjen, u Portugalu sam povukao sve bukvalno tako da mi je ostalo možda vrednost 3 evra jer bankomat ne izdaje sitno. OK, makar neće da ga zatvore, bar se nadam...

Za šta ti je banka potrebna?
U suštini su sve iste (zakoniti zelenaši) sa odstupanjima u zanemarljivim sitnicama napisanih super sitnim slovima.
Ako ti je banka potrebna isključivo da ti kinta legne na račun bez zaduživanja, u tom slučaju gledaj ljubaznost zaposlenih, gužve i čekanje ispred filijale, rasprostranjenost filijala i bankomata.
Sa druge strane ako ti je potrebno zaduživanje, u tom slučaju gledaj pogodnosti i kamatne stope koje banka nudi.
Ustalio sam se oko 10 godina u Raiffeisen i za sada nemam zamerki na njihove usluge, ali ja nisam potpuno merodavan nešto više reći jer nemam kod banaka nikakvog zaduženja. Mana je mali broj ekspozitura i bankomata.
Ovo prvo da legne. Necu jos u kredite. Daleko sam od te ideje.

Jel jos neka banka ovo plavo naplaćuje samo sto nisu napisali kao Raif?

Screenshot_20220806-180439.png

Otisao sam u Erste. Godinu dana fri kako pise na sajtu iako mi uzivo nista zena nije spomenula, al jeste 250. Kartice za 3 nedelje. Filijala bliza Erste, bankomati Eurobanke su na vise mesta usput gde se krecem. Nema veze mogu ja i u jos jednu banku. 😂 Mogu ja i na bilo koji bankomat, ali će mi skidati. Ja u Eurobanku nisam mogao da dodjem na red stalno guzva kad prodjem i nije mala nego malo mnogo. Onda sam se iznervirao i rekao ne da mi se ovde. 😂

Kasno sam saznao da otvaranje računa gratis godinu dana vazi samo za online otvaranje. To nigde nije naznačeno kao kod Raiffeisena iRačuna. Videcu kad stignu da li će nesto da skidaju. Nije ovde do para, svi skinu tolko 290 i vise samo nije fer da se tek tako reklamira dzabe kad nije. Isto kao sto sam nasao na sajtu da ako otvoris online dobije se promo kod preko Visa kartice mogućnost da kad potrosis jednu crvenu caste te sa 5 na racunu. To sam nasao kad se izlista sajt pa slučajno nadjes. U poslovnici niko nista o oba primera ne priča. Baš bezveze kartice još nema a uhvatio sam ih da kriju i yayare. Nista nek stoji racun koristicu ga. Ima banka dobru opciju cash in da na svoj račun preko bankomata uplatite na racun. To je plus.
Ne znam samo koliko dugo banke smatraju racun neaktivnim da ga ugase. U drugu banku mogu da otvorim nije problem koja nema skrivene ponude.

Kad mi stignu kartice rečeno mi je da mogu da ugasim racun samo kad se one aktiviraju. Ne znam kakve to veze ima kad već imam broj računa koji je u funkciji samo što mogu da dižem na šalteru banke.
Još se žena čudi kako to nije besplatno održavanje u filijali nego samo online. To mi nisu rekli, a ja sam mislio da je to isto. Zato ću da odem, a kartice i app nisam koristio ni sekund. Mozda sam jedini koji im je to uradio, al njihov bezobrazluk necu da tolerisem.

Raiffeisen, Erste, Eurobanka ili neka treća? Hvala. Pozdrav! 🙂🍻
Ja osobno, bih birao onu koja je kod mene i tamo gdje se krećem, dostupna. Koja ima raširenu mrežu poslovnica i bankomata. Sad je digitalno doba, pa se dosta toga radi on-line, ali gledati možda i koje usluge nudi, po kojim cijenama, što im je sadržano u paketima i takve stvari.

Ja osobno, bih birao onu koja je kod mene i tamo gdje se krećem, dostupna. Koja ima raširenu mrežu poslovnica i bankomata. Sad je digitalno doba, pa se dosta toga radi on-line, ali gledati možda i koje usluge nudi, po kojim cijenama, što im je sadržano u paketima i takve stvari.
Ok, hvala. 🙂🍻

Ja bas gledao sta ko sadrži, merkao i opet me zayebali u Erste da nisu isti uslovi online i uzivo.

Back