savet prijatelja...

ok.roditelji razlichito reaguju...u startu mozda postoji odbojnost prema tome shto neko nema decu...znachi nema takvo iskustvo,ne zna shta znachi imati decu...to je tacno,no smatram da ponekad treba oslushnuti...sami roditelji naprave krupne greshke iz sopstvene zaslepljenosti roditeljstva

pa radi se o savetima prijatela koji nemaju decu...kako moze da iskusi ako ih nema...ja ne razumem shta tu nije jasno

A) imati odbojnost prema ljudima koji nemaju decu, pa prema tome ne slusati ni njihove savete
i
B) ne slusati savete onih koji nemaju decu, jer ne poseduju iskustvo roditeljstva
su dve razlicite stvari i treba napraviti razliku izmedju njih
ja sam rekla ovo drugo, a prejudicirano mi je ovo prvo i to sam htela da razjasnim
inace je sve jasno...barem meni

da li prihvatate savet prijatelja u vezi vaspitanja vašeg deteta od prijatelja koji nema decu...?
hvala...

pa zavisi, ako je razuman da
ako nije ne
zavisi od mnogo stvari i okolnosti
najvise konsultujem strucnu literaturu i svoj osecaj za meru, a tek potom savete, a na prvom mestu slusam starije, pre svega majku, svekrvu, zene od iskustva

nikad nisam dobila savet bez trazenja istog
prosto znaju da nisam adresa na koju se moze slati to pismo
uvek pitam one koji imaju decu u slicnoj situaciji (godine,pol,karakter...) pa razmislim je l primenjivo
e jedino sto vole da mi seru sto mi dete slabo prica srpski :roll:

Back