Savet oko izbora SLR aparata?

Lena92

Početnik
Poruka
6
Dakle, zelim da se bavim fotografijom amaterski, a opet nesto ozbiljnije, toliko da kompaktni aparati vise jednostavno nisu dovoljni...
Budzet mi je do 500e - zaista mi se ne daju vise, buduci da ne zelim da se bavim fotografijom profesionalno.
Mozete li mi reci koji od jeftinijih SLR aparata ima najbolju optiku i sl?
Hvala :)

Šta, od novembra niko još nije odgovorio? C, c, c... E, pa, ovako.

SLR fotoaparati obično nemaju ugrađenu optiku. Dakle, kupuje se posebno telo, a posebno objektiv. Kod najjeftinijih modela tela najčešće postoji komplet u "kitu" sa najjeftinijim zum objektivom srednjeg raspona žižnih daljina i male svetlosne jačine. E, sad, ova varijanta se suštinski ne razlikuje od kompaktnog digitalca, osim što dobijaš nešto bolje staklo i veći senzor. Ono što bi činilo suštinsku razliku, jeste kontrola dubinske oštrine, koja se može postići pomoću objektiva sa fiksnom žižnom daljinom i većom svetlosnom jačinom. Što se tiče proizvođača i modela, na internetu su dostupne brojne kritike i komentari, samo treba da izdvojiš nešto vremena da ih proučiš, i da onda proceniš šta najviše odgovara tvojim potrebama. Prvo pitanje za tebe bilo bi da li te zadovoljava zum objektiv iz kita, ili pored njega hoćeš još neki.

Back