Savet i pomoc

Vojin89

Početnik
Poruka
1
Skraticu ali se nadam da ce te razumeti...Radim u MUP RS,postoji e-ucionica na internetu preko koje se polazu izvesni testovi svake godine plus neki dodatni u dva termina redovi i rezervni... Podneta mi je disciplinska i to za tesku povredu:" odbijanje,neopravdano neodazivanje izbegavanje strucnog osposobljavanja,usavrsavanja ili druge obuke na koju je zaposleni upucen u svrhu posla ili poslodavca:" zato sto nisam u rezervnom terminu koji je trajao od 26.8 do 29.9 pristupio toj ucionici na internetu i to polozio,pritom sam od pocetka 26.8 do 15. 9 bio na odmoru a kada sam se vratio niko od staresina me nije pismeno ili usmeno obavestio a kamo li poslao na tu nazovimo obuku. Da li bi mi neko pomogao nekim savetom ili da li zna neko da li i po kom clanu zakona je regulisano to upucivanje i kako se to izvodi. Hvala pozdrav

Прочитај ово.

Уредба о начину спровођења дисциплинског поступка у МУП. http://prezentacije.mup.gov.rs/sukp/propisi/pdf/UREDBA.pdf

По тој уредби се води поступак.

У поступку имаш право да изнесеш своју одбрану.

Комисија ће прво да утврђује чињенично стање, а после ће да утврди да ли постоји твоја одговорност.

Имаш право на одбрану. На презумпцију невиности.

Имаш право да извршиш увид у списе предмета, па погледај шта има тамо. Тамо имаш и доказе којима те терете.

Вероватно си некад негде потписао неко обавештење о томе да имаш обавезу да полажеш. Ако не, овим што си написао, можеш да се браниш. Само разради причу.

Back