Savesni penzioner

• Začetnik teme Začetnik teme Hero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi povremeno organizujemo audicije kod gariše jugo -švabe (ima oba državljanstva) preko tih oglasa...
Skupe se njih nekoliko i da viš kako ne biraju kog će lapiti...
Neke se ,doduše,okrenu i odu,a najviše njih ostane na žurki...
Spremaju poslužuju,a mi puštamo mjuz i padaju vicevi...
Pazi,mjuz iz sedamdesetih...:hahaha:
Ja ih tri razvozio čiku (sve to u vikend zoni se dešava) jesenas ,njih tri i na kraju poslednja me zvala u gajbu...
Reči ću te Švabi,kažem joj,a ona "Pih-ko ga..."
Naravno da nisam otišao-ne bih ja moju vecu privario...:andjeo:

...to je bas retkost, u vecini slucajeva se deca bune i bude im malo pa hoce i to....ali eto ti tvoji nisu bili takvi....lepo svi zadovoljni na kraju....

...ja poznajem zenu koja se prihvatila da pazi jednu baku na moru za stan, kao stara je nece ona dugo....elem, baka je pozivela uz njenu negu jos 14 godina, i ova vec bila
prilicno stara kad se toga prihvatila, zbog dece, sad deca oci da povade sta ce sa stanom, te da se proda, te da se izdaje, da se uzme kes meseco, pa im malo...uglavnom
u stanu fakticki retko ko kad boravi od svih njih, a najmanje ona sto je ulozila toliko truda i muke....sad je stara ni ne ide tamo....
...ne moze se u zivotu planirati, na neke duze staze....

Pa mogao je njegov sin (a o unucima i da ne pričam) da se buni koliko je hteo, kada je imovina bila njegova, a on nije mogao da živi sam. Napisala sam da je on bio čovek od 76 godina. Nikada u životu nije uključio mašinu za veš, izbrisao prašinu, skuvao ručak. I bio je sam, a to mu se nikako nije dopadalo. Sin mu je dolazio jednom ili nijednom mesečno, i on je morao da se snađe ko će da ga pogleda.

Misliš da je sinu bilo pravo što je nepoznata žena dobila deo kolača? Nije, ali ujaka nije bilo briga. Čak je hteo kuću u kojoj je on živeo i zemlju u selu da ostavi toj ženi. I sve pare koje su mu ostale od prodaje zemlje, a dobio je dosta para za zemlju u građevinskoj zoni. Jer ga je ona gledala, negovala kada se razboleo, a sin se pojavljivao s vremena na vreme. Ali ona nije htela. Htela je kućicu sebi, to je dobila, i ništa drugo je nije zanimalo.

Pa mogao je njegov sin (a o unucima i da ne pričam) da se buni koliko je hteo, kada je imovina bila njegova, a on nije mogao da živi sam. Napisala sam da je on bio čovek od 76 godina. Nikada u životu nije uključio mašinu za veš, izbrisao prašinu, skuvao ručak. I bio je sam, a to mu se nikako nije dopadalo. Sin mu je dolazio jednom ili nijednom mesečno, i on je morao da se snađe ko će da ga pogleda.

Misliš da je sinu bilo pravo što je nepoznata žena dobila deo kolača? Nije, ali ujaka nije bilo briga. Čak je hteo kuću u kojoj je on živeo i zemlju u selu da ostavi toj ženi. I sve pare koje su mu ostale od prodaje zemlje, a dobio je dosta para za zemlju u građevinskoj zoni. Jer ga je ona gledala, negovala kada se razboleo, a sin se pojavljivao s vremena na vreme. Ali ona nije htela. Htela je kućicu sebi, to je dobila, i ništa drugo je nije zanimalo.

...da ukapirala sam, ali rekoh ima svakakvih....pa iako znaju da nisu nesto zasluzili, ocekuju sve sebi....

Što "neko misli".

Većina populacije u našim krajevima tako misli.
To je skoro pa postalo tradicija da se deca šlepaju uz roditelje do pedesete.

Nisam mislila na šlepanje u ovoj situaciji. Nego da neko očekuje, samo zato što je nečije dete, da će posle smrti roditelja sve naslediti. A dok je roditelj živ, neka ne može da ustane, neka jede svaki treći dan, neka leži pokriven, jer nema ko da mu spremi ogrev, neka moli komšiluk da mu ode po lekove, nema veze. Bitno je da kada umre svoju imovinu ostavi detetu. Jer zaboga, dete mu je.

Malo morgen.

Da, to je duboko usađeno u svest mnogih. Trpeće sve samo da bi baš njihova deca nasledila neku imovinu.

Slažem se: morgen! (Nema manji font.z:))

A i neka deca će čekati da naslede, ne pružajući nikakvu pažnju roditeljima dok su živi, jer zaboga, oni su njegovi roditelji, on/ona je njihovo dete, i podrazumeva se da će ostaviti svom potomku. Neće valjda komšiji. Nema veze što je komšija bio tu da ide u prodavnicu, da zove hitnu, da donese nešto od hrane..

Opet malo morgen.

Back