Saudijska Arabija bez cenzure

О Јагурака. Па то си ти. Па де си бре, наказо са хиљаду лица? Не трућај будалаштине. Завали се од Јануара, и гледај како ће Руси да спрже Укропске бандераше.
Ne možete da se odlučite da li sam jaguarka ili Neca ili Yoda. :hahaha:
Boli te istina zato si pobesneo. :D

Nisam nijedan od navedenih. A ti lupetaš gluposti i podržavaš one koji su ubijali naš srpski narod.
Ја нисама сигуран да ли си ти свестан, колико глупости изваљујеш. Мене је срамота твога лупетања. Ако ниси ни једна од ових наказа, то значи да си нава наказа на форуму. Наравно да су Саудијци у америчком аранжману убијали Себе у Босни. Иранци не. То је једна лаж, коју је пласирала ЦИА одавно, али је лаж. Дакле, знаш ли колико су Срба убили западњаци у оба светска рата. А знаш ли колико су Срба Енглези вратили са аустријске границе, право на кланицу комунистима? То твоје лупетање, није само одраз ботовске глупости, него и простаклука. Дакле, можда ће Сауди Арабија да промени свој однос према непослушном становништву, кад уђе у Брикс, и престати да веша политичке неистомишљенике, и неверне жене, што су радили док су били под американцима. Видећемо.

Autorska tema.

Kamenovanja, amputacije i čupanje trepavica: Ovako izgleda život u 'najkrvavijoj' državi na svetu

Pet obešenih tela vise između dva krana za primer drugim građanima. Ne, ovo nije scena iz horor filma, to je svakodnevnica života u Saudijskoj Arabiji.

Slika

Njih petorica bili su banda pljačkaša, kojima su prvo odsečene glave, nakon čega su zakačeni da danima vise sa šipke između dva krana kao primer ostalima.

Ovo je jeziv primer šokantnih scena koje će biti prikazane ove nedelje u dokumentarcu 'Saudi Arabia Uncovered' (Saudijska Arabija bez cenzure) koji otkriva život u Saudijskoj Arabiji, jednoj od najkrvavijih država sa najviše tajni na svetu.

Slika

Javno odsecanje glave ženi koja je navodno ubila pastorku

Ovaj eksplicitan film sadrži i snimke žene koju policajci drže na podu pored puta i okrivljuju za ubistvo njene pastorke. Sabljom joj je presuđeno, a dok je ubijana žena je na sav glas vikala: "Ja to nisam uradila!" Ali niko nije hteo da je sluša.

Svi smo čuli o zastrašujućem režimu koji vlada u ovoj državi, ali ono što ovaj dokumentarac čini posebnim, je što je sve uhvaćeno kamerom.

Čop Čop mesto fatalnih egzekucija

Veliki trg Čop Čop u Rijadu, mesto je strašnih egzekucija koje svakodnevno zastrašuju svet.

Slika

Brutalnost na delu

Posebna brutalnost sprovodi se nad ženama. One bivaju gurane, bičevane i smatraju se građanima drugog reda.

Ipak, Saudijska Arabija ostaje jedna od najbližih saveznika Velike Britanije. Oni im prodaju oružje, oni njima naftu. Princ Čarls je imao brojne posete ovoj državi, a kad je umro kralj Abdula prošle godine, zastave na Vestminsterskoj palati bile su na pola koplja.

Čupanje trepavica, kamenovanje i amputacija

Čak i najmanja kritika režima, može vas dovesti do odsecanja glave, vešanja i javnog bičevanja. Verska policija nameće opasne moralne kodekse čije kršenje dovodi do fatalnih posledica. Bogohuljenje se kažnjava kamenovanjem na javnom trgu, krađa amputacijom, uvreda Islama sa deset godina zatvora ili čupanjem trepavica.

Sve ovo se čini nestvarnim upravo zbog toga što strani novinari nemaju pravo da izveštavaju i snimaju bez nadzora.

Samo zahvaljujući hrabrim stvaraocima filma i demokratskim aktivistima iz Saudijske Arabije, istina je sada u etru.

Dokumentarac je baziran na šestomesečnom istraživanju i snimanju premlaćivanja i odsecanja glava.

Ovaj film razbudio je javnost i izazvao brojne kontroverzne reakcije, kao što je nekad i filmska priča o pogubljenju saudijske princeze i njenog ljubavnika pre 36 godina.

"Hrišćanima treba odseći glave!"

Film nas uvodi u svet mržnje koja je usmerena ka drugim religijama, a postoji u saudisjskim školama. Jedan od tajnih snimaka prikazuje dečaka koji u školi na času izgovara: "Hrišćani treba da budu kažnjeni i da ih uopšte ne bude. Treba da im se odseku glave!".

Učenici svoju versku netrpeljivost usmeravaju takođe i ka Jevrejima i šiitima, govoreći da su oni bogohulnici.

Inače, smrtna kazna može da se izrekne za delo ubistva, silovanja, krađe, upotrebe droge, preljube, vračanja i obično se počiniocima odsecaju glave, budu kamenovani ili streljani na javnim mestima.

Policija nemilosrdno sprovodi svoju militantnu verziju islama, poznatu i kao vehabizam. Zvanični naziv verske policije je Komitet za promociju vrlina i prevenciju protiv poroka.
Po ovome se vidi koliko je zapadu zaista stalo do ljudskih prvava i demokratije.

Angela Merkel je vladala od 2005 do 2022 nemackom. Znaci 17 godina bez prekida i time duze od "diktatora" Putina. Da bude jos gore: Bivsi kancelar Kohl (vladao 1982 do 1998) je izabrao Merkelovu kao njegovog naslednika.

Demokratski, nema sta. Narod ih birao. Kako da ne!

Zapadna demokratija je kada das obicnom coveku osecaj da i on moze nesto da bira.

Kao sto rece meni jedan nemacki drug: Idem na izbore vec blizu 40 godina, birao sam i plave i zute i zelene i crvene itd.. A politika se nikad nije menjala. E, to ti je ta njihova demokratija.

Poslednja izmena:
Ја нисама сигуран да ли си ти свестан, колико глупости изваљујеш. Мене је срамота твога лупетања. Ако ниси ни једна од ових наказа, то значи да си нава наказа на форуму. Наравно да су Саудијци у америчком аранжману убијали Себе у Босни. Иранци не. То је једна лаж, коју је пласирала ЦИА одавно, али је лаж. Дакле, знаш ли колико су Срба убили западњаци у оба светска рата. А знаш ли колико су Срба Енглези вратили са аустријске границе, право на кланицу комунистима? То твоје лупетање, није само одраз ботовске глупости, него и простаклука. Дакле, можда ће Сауди Арабија да промени свој однос према непослушном становништву, кад уђе у Брикс, и престати да веша политичке неистомишљенике, и неверне жене, што су радили док су били под американцима. Видећемо.
Iran i jeste slao mudžahedine da ubijaju Srbe to je činjenica.

Provela sam neko vreme u bliskoistočnim zemljama, pet godina ukupno, najduže u Kataru gde je to sve na najbezazlenijem nivou, i mogu vam reći da mi je tamo bilo više nego prijatno, koliko ikome može biti tako daleko od porodice i svoje zemlje.
Bila sam upućena na rad u prosvetnom sistemu, ali u svakom slučaju, osećala sam se najbezbednije moguće, nikakvih nigde neprijatnosti nisam doživela. Uredno su mi dečica čestitala moje praznike (po katoličkom, što mi se nije nimalo dopalo, ali ceni se ipak gest),
i sa svakog područja još čuvam šejle, abaje i hidžabe koje su mi poklanjali.
Dakle, ko kani tamo živeti i raditi pošteno, nema čega da se boji, čak će se i iznenaditi kako takav sistem ima svoje prednosti.
Osim ako te siluju, moras da nadjes dva muska svedoka...

Back