Saudade

• Začetnik teme Začetnik teme Kiyko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stigne taj osecaj kada pocnes da peglas veliki ves i bacis se u duboka razmisljanja, desava se to zenama,
da prezivljavaju prosle osecaje do najsitnijih detalja.
A kad ce ako ne kad peglas?

kolega, ako vas zanima dal peglam, peglam jako retko samo ono sta se mora...ves posteljinu i slicne gluposti me zabole, jer ves ne nosim a spavam na svili skoro pa uvek i skroz go, tako da ako i ispeglam neki lacoste, ili jeans sa obrnute strane jednom u tri meseca, to je to :lol:

agata kristi se bacala u najvece misli kada je prala sudove... moje misli konstantno plivaju sto ledjno sto beterflaj bilo st da radim, tako da ako jos imaju pobudu u zenskom sagovorniku koji je nadahnut, poslaednja stvar koja ce mi biti na umu to je da li doticna pegla bluzice i suknjice ili dolazi na dejt u dzaku .... jer najbitnije kod coveka je ono sto se ne vidi :)

sad ako nenad uleti sa pricom da je to patqa ili vagina, e hbg onda i saudade :lol:

- - - - - - - - - -

moja omiljena kantautorka peva bas o.... peglanju :lol:

stihovi su naravno od tom jobima....

Go my sadness and tell her that without her
It can't be, tell her in a prayer
That she comes back, because I can't
Suffer more, reality is enough longing
And without her there's no peace, there's no beauty
There's only sadness and melancholy
That doesn't leave me, doesn't leave me, doesn't leave

But is she comes back, if she comes back,
What a beautiful thing, what a crazy thing
Because there is less little fishes swimming in the ocean
Than the little kisses I give you
In your mouth, inside my arms
The hungs have to be, millions hungs
Very fast, all together, silent like this
Hungs and little kisses and caresses without end
To finish with this affair of yours
To live without me. I don't want this thing

- - - - - - - - - -

naravno prevod je guglov i to je greh, ali mislim da se razume ...

kolega, ako vas zanima dal peglam, peglam jako retko samo ono sta se mora...ves posteljinu i slicne gluposti me zabole, jer ves ne nosim a spavam na svili skoro pa uvek i skroz go, tako da ako i ispeglam neki lacoste, ili jeans sa obrnute strane jednom u tri meseca, to je to :lol:

agata kristi se bacala u najvece misli kada je prala sudove... moje misli konstantno plivaju sto ledjno sto beterflaj bilo st da radim, tako da ako jos imaju pobudu u zenskom sagovorniku koji je nadahnut, poslaednja stvar koja ce mi biti na umu to je da li doticna pegla bluzice i suknjice ili dolazi na dejt u dzaku .... jer najbitnije kod coveka je ono sto se ne vidi :)

sad ako nenad uleti sa pricom da je to patqa ili vagina, e hbg onda i saudade :lol:

- - - - - - - - - -

moja omiljena kantautorka peva bas o.... peglanju :lol:

stihovi su naravno od tom jobima....

Go my sadness and tell her that without her
It can't be, tell her in a prayer
That she comes back, because I can't
Suffer more, reality is enough longing
And without her there's no peace, there's no beauty
There's only sadness and melancholy
That doesn't leave me, doesn't leave me, doesn't leave

But is she comes back, if she comes back,
What a beautiful thing, what a crazy thing
Because there is less little fishes swimming in the ocean
Than the little kisses I give you
In your mouth, inside my arms
The hungs have to be, millions hungs
Very fast, all together, silent like this
Hungs and little kisses and caresses without end
To finish with this affair of yours
To live without me. I don't want this thing

- - - - - - - - - -

naravno prevod je guglov i to je greh, ali mislim da se razume ...

Uživancija mi je čista da te čitam. : )))) Ubadaš u srž uvek bez greške svojim jedinstvenim stilom.

Poslednja izmena:
Saudade - savršeno čudnovat osećaj. :heart:

Sećanje na čarobne trenutke koje smo imali sreće da doživimo i posebne ljude, osećaj tuge koja nas preplavi jer znamo da se nikada više ti trenuci neće vratiti i istovremeni osećaj beskrajne sreće što smo to dobili i uvek možemo da ga izvučemo iz našeg malog kovčežića skrivenih večnih čežnji.. Zapravo uvek iznova i iznova doživljavamo tu sreću kao da se upravo sada dešava ponovo.
Slično melahnoliji, nostalgiji i seti ali ima jedan fini ukus radosti i euforije koja nas nosi i pokreće, kao da u toj čežnji struiji neki nagoveštaj da će se desiti opet negde, jednog dana, sa istim bićem, protkano svesšću da zapravo neće i tako sve izmešano u jednu divnu mešavinu, paradoksalno sreće i tuge zajedno.

Reč potiče iz portugalskog jezika i smatra se specifičnom u tom smislu da za razliku od navedenih melanholije i sete ima ovu notu radosti pomešanu sa bolom.
Za razliku od tih stanja utučenosti neke ovaj osećaj daje jednu poletnost i opija uvek jednakim žarom.

Pustite neku pesmu, sećanje počinje da teče kroz vaše biće, čežnja se budi, pridružuje se i bol a sve ih natkrili beskrajna sreća.

Da li umete da iskoristite te trenutke, da li uživate u njima, da li vas raduju, bude neki opojni nemir kada ste iskričavi od silne tuge i još silnije sreće?

Saudade, Saudade,
Saudade, Saudade
Nothing lasts forever
But somethings end too soon
Now those fields of fascination
Are just dull and empty rooms
But oh, that luck what did it show
....

Poznato mi je.Zivo secanje na neke dogadjaje iz proslosti,ili bolje reci trenutke.

Back