"Satanizacija" žena

Znači ovde nije problem ako siluješ i ubiješ, nego je problem ako kažeš da su to đavolja posla. Pravi sistem vrednosti, nazovimo stvari odgovarajućim imenom i sve je u redu.Nema više potrebe da se osvrćemo na ta gnusna dela. Ljudi su takvi. Budimo tolerantni.

sto se mene tice
problem je kad za svoje postupke trazis neki vid opravdanja npr djavila na ramenu
to sto se tice zivota generalno
puno je lakse kriviti djavla nego sebe

s druge strane, puno je lakse i u ime nekog entiteta prozivati druge
npr satanizovani ste...jel se to fixa vracanjem na pravi put tj bogu? jer taj entitet stoji naspram sataane tj zla
i onda to nije instaliranje nekih tvojih vrijednosti vec nekih zadatih od strane vise sile, univerzalno vazecih, transcedentnih takoreci

Ali je indirektno kažnjiva ako iz gluposti neko učini kriminalnu radnju. Na sudu ne možeš reći, glup sam, nisam umeo bolje da izvedem prevaru. Ili nisam umeo da unapred vidim gde će me dovesti sopstveni postupci.

pa ne kaznjava se tu glupost
krivicna djela naprave i izuzetno inteligentni ljudi
dok citav vijek ispravni pred zakonom prozive ne bas pametni ljudi
ali smanjena uracunljivost, zbog ovog ili onog, se u nekim sudskim postupcima uzima u obzir

sto se mene tice
problem je kad za svoje postupke trazis neki vid opravdanja npr djavila na ramenu
to sto se tice zivota generalno
puno je lakse kriviti djavla nego sebe

s druge strane, puno je lakse i u ime nekog entiteta prozivati druge
npr satanizovani ste...jel se to fixa vracanjem na pravi put tj bogu? jer taj entitet stoji naspram sataane tj zla
i onda to nije instaliranje nekih tvojih vrijednosti vec nekih zadatih od strane vise sile, univerzalno vazecih, transcedentnih takoreci
Kakve to ima veze sa ovom temom, nije tako postavljena niti je o tome reč u njoj.

Ti i dalje samo o semantici, dok te sama tema uopšte ne interesuje i ne želiš da raspravljaš o njoj.

to je odlika i mnogih drugih vrsta
npr majmuni ubijaju iz koristi, varaju i kradu
sto je vrsta naprednija to je vise ovakvih pojava
Da li je tebi normalno pomiriti se sa lošom situacijom? I ne preduzimati ništa, jer je eto, takva ljudska priroda? Čemu ovakvi postovi, šta želiš da kažeš njima?

Ljudska priroda je svima ista jer smo svi ljudi, ali i onda imaš društva sa visokom stopom kriminala, gde je opasno čak i izaći na ulicu, i imaš društva koja su dostigla neki viši nivo. Bezbednija, humanija, bolja.
To je cilj, biti bolji, i živeti u naprednijem društvu. A to zavisi od ljudi. Tj. od načina na koji vaspitavamo i socijalizujemo sledeću generaciju.

Kakve to ima veze sa ovom temom, nije tako postavljena niti je o tome reč u njoj.

Ti i dalje samo o semantici, dok te sama tema uopšte ne interesuje i ne želiš da raspravljaš o njoj.

a sta je zapravo tema cvrkute?

pljuvanje po ljudima zenama koje slijede modne trendove, primarno estetske, neprivatljive pljuvacima sa sve analizom njihovih falinki i motiva ili sta?

Da li je tebi normalno pomiriti se sa lošom situacijom? I ne preduzimati ništa, jer je eto, takva ljudska priroda? Čemu ovakvi postovi, šta želiš da kažeš njima?

Ljudska priroda je svima ista jer smo svi ljudi, ali i onda imaš društva sa visokom stopom kriminala, gde je opasno čak i izaći na ulicu, i imaš društva koja su dostigla neki viši nivo. Bezbednija, humanija, bolja.
To je cilj, biti bolji, i živeti u naprednijem društvu. A to zavisi od ljudi. Tj. od načina na koji vaspitavamo i socijalizujemo sledeću generaciju.

kad sam rekla da je meni to normalno?

i kakvoj su korelaciji npr tetovirane obrve i visoka stopa kriminala?
kako sam bolja, humanija i naprednija tako sto ne tetoviram obrve ili kako sam manje sve to zasto sto sam tetovirala obrve?

a sta je zapravo tema cvrkute?

pljuvanje po ljudima zenama koje slijede trendove, primarno estetske, neprivatljive pljuvacima sa sve analizom njihovih falinki i motiva ili sta?
Stalno pišem samo o tome,objasnila sam ti u onom dugačkom postu na koji si se u replici rekla samo ovo
satana je konstrukt koji prihvataju pripadnici odredjenih religija
covjek se modifikovao i kindjurio, kao i mnoge druge vrste, bukvalno odvajkada
moda se mijenja, sustina ostaje ista
i dusebriznici ostaju isti
Nema smisla da opet objašnjavam. Pročitaj ponovo ako te baš interesuje moj odgovor.
Mada sam ubeđena da te uopšte ni ne interesuje mišljenje sagovornika, tako da sam ovde sa tobom završila.:bye:

Stalno pišem samo o tome,objasnila sam ti u onom dugačkom postu na koji si se u replici rekla samo ovo

Nema smisla da opet objašnjavam. Pročitaj ponovo ako te baš interesuje moj odgovor.
Mada sam ubeđena da te uopšte ni ne interesuje mišljenje sagovornika, tako da sam ovde sa tobom završila.:bye:
a sta si ti ocekivala da ti napisem na usporedbu izmedju ogovaranja i pljuvanja odredjene skupine zena i dvogodisnjaka koji se davi bez roditeljskog nadzora?
to je usporedba?
odrasli ljudi i njihove odluke vs malo dijete koje upada u bazen?
baj je okej fakat

tzv kolektivni zapad je tek 20-ak procenata svetske populacije; tako da nije sve tako crno
Хаха...
Причала једна жена из Украјине, били у склоништу и чују буку, спомињу Алаха, каже она- спашени смо, ево их Руси :rotf: :heart: (Кадирови дошли)
Испада да више вредности делимо са њима него са католицима.

Back