Satanistička muzika?

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
36.636
Postoji muzika koja uzima pozitivnu energiju slušaoca. Emocije koje prenosi su osećanja razočaranosti svetom i životom. Zato sam je, uslovno, nazvao "satanistička".

Pre svih, kod mene na ovaj način deluju gotovo svi hitovi grupe Moloko.

Suprotno uvreženom shvatanju, među bendovima koje moja baka od milošte zove "drkadžije" nisam primetio ovako deprimantan uticaj na životni dinamizam i nagone. Opasniji su ovi na esidu.

Pa da li postoji neka muzika koju satanisticka crkva prihvata kao svoju, kao sto na primer postoji duhovna hriscanska muzika...

Nije to tema. Rekao sam "uslovno" i objasnio na šta mislim. Paganko me dobro razumeo.

Energija muzike deluje dublje od verbalne poruke, na čisto emocionalnom nivou, bez trunke racionalnog. U tome je njena moć. Uporedi Depešlije sa npr. Simple minds.

slusajte Diabolical Masquerade...

a sta je onda kaliforniji?
ne mislim na pesmu...

A sta cemo sa pokretom pokojnog LaVey-a? :)

Ma gledao sam ih u nekom dokumentarcu. Tragikomični su, prava zabava za dokonu srednju klasu u Americi... Sve sa "sveštenikom" obučenim u nešto što je sklepano od kostima Betmena... Koliko mogu da se setim, nisu slušali neku posebnu muziku. Čak mislim da je praktično nemoguće neki muzički stil određenoj crkvi, osim ako isti nije baš nastao u tesnoj vezi sa tom crkvom, kao što je to slučaj sa duhovnom muzikom u katolicizmu i pravoslavlju, soul-u u crnačkim crkvama u SAD itd...

Elem, pazite tek ovu depresiju.... :hahaha:

Postoji muzika koja uzima pozitivnu energiju slušaoca. Emocije koje prenosi su osećanja razočaranosti svetom i životom. Zato sam je, uslovno, nazvao "satanistička".

Suprotno uvreženom shvatanju, među bendovima koje moja baka od milošte zove "drkadžije" nisam primetio ovako deprimantan uticaj na životni dinamizam i nagone. Opasniji su ovi na esidu.

hm... osećaj razočaranosti svetom i životom često može biti i religijski motiv -
kao razočarčaranost materjalnim svetom prepunim stega, žudnja za oslobađanjem od bola i patnje kojim se srećemo u njemu.
ne znam kako si, čak ni uslovno, povezao sve to sa satanizmom.
postavio si temu kao povoljan teren za ismevanje određene vrste muzike, ili duhovne muzike od strane nekih.
ne bi bilo ni toliko tužno da ti u lokaciji ne stoji ex, a i da to ne čini sam moderator

možda vam se i ovo uklopi na temu?

Energija muzike děluje dublje od verbalne poruke, na čisto emocionalnom nivou, bez trunke racionalnog. U tome je njena moć. Uporedi Depešlije sa npr. Simple minds.

Pa u ove tri pesme koje sam postavio,nije mi janso kako muzika moze da crni dushu shto bi ti rekao?Pojasni...Personal J. je tako pozitivna pesma,shto tekst-shto melodija,I Feel You je pozitivno ljubavna,isto tekst+melodija,treca je njanjavi shit:lol:,ali ni jenda od njih ni na koji nachin nije depresivna...

OK ljudi,znam da ovo nije tema namenjena za ovo...ali naziv teme odgovara,pa stavih ovde.
Jedan od najvecih Rock hitova,STAIRWAY TO HEAVEN...sa skrivenom satanistickom porukom>>
Koliko je verovati ovome?..,neznam.
Sta vi mislite?

Back