Sasha Schneider-An enfant terrible..

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.540
Sasha Schneider-An enfant terrible..
Užas nemačkog simbolističkog pokreta, njegovo je delo odbacilo realističan prikaz prirodnog svieta, u korist
imaginarnih svetova iz snova naseljenih misterioznim likovima iz književnosti, Biblije i grčke mitologije.
Ono što ga je izdvojilo od ostalih simbolističkih umetnika tog vremena bio je prevladavajući homoerotizam
koji je prožimao većinu njegovih dela, možda objašnjavajući zašto, iako vrlo uspešan, nikada zapravo nije dobio odgovarajuće priznanje od umetničkog establišmenta (jedna od njegovih skulptura odbijena je zbog „poticanja“ do neprirodnog razvrata ”).
34681056660_4c4d63c340_h-750x1014-1.jpg

Bio je deklarisani gej..to je razlog zašto je bio skrajnut od glavnih tokova nagrađivanih umetnika svog doba..

610px-Old_Surehand.jpg

1903. upoznao je najprodavanijeg autora Karla Maya koji je Schneideru naložio da stvori seriju
novih naslovnica knjiga za njegove popularne romane i putopisne priče. May je bio jedan od najpoznatijih nemačkih romanopisaca, njegove zapadnjačke pustolovine prodale su se u
milionima primeraka i donele Schneiderovo delo širokoj publici. May je znao i prihvatio
Schneiderovu homoseksualnost i ono što je započelo kao jedinstveni kreativni odnos i
vizionarsko prijateljstvo između dva umetnika, postalo je osnova za reinterpretaciju May-ovih
romana kao celovitog umetničkog dela. Klasično nadahnuta dela na naslovnicama, doduše,
nisu imala nikakve veze sa sadržajem Maj-ovih priča i na kraju ih je izdavač, nezadovoljan ambivalentnom prirodom ovih slika, zamenio u kasnijim izdanjima. (Ove originalne knjige i
dalje su dostupne putem web stranica kao što je ebay i sjajan su način za prikupljanje
njegovih dela.)
34904378632_04b4e0a4cb_c-750x527.jpg

Sviđa mi se kada se oseća patnja i doza morbidnosti , nekako naginjem tome..Iskreno , laik jesam , i za njega prvi put čujem...
Mistika mi takođe odgovara i sve što odudara, što je drugačije...
Prva slika je sila...Premoćna je...
Ono što me odbija je homoerotizam ...
Isticanje lepote , nelepote muškog tela , jasno ciljajući na homoseksualni naboj i ono što ja zovem gomorizam(moja reč).....

Sviđa mi se kada se oseća patnja i doza morbidnosti , nekako naginjem tome..Iskreno , laik jesam , i za njega prvi put čujem...
Mistika mi takođe odgovara i sve što odudara, što je drugačije...
Prva slika je sila...Premoćna je...
Ono što me odbija je homoerotizam ...
Isticanje lepote , nelepote muškog tela , jasno ciljajući na homoseksualni naboj i ono što ja zovem gomorizam(moja reč).....
On je bio homoseksualac,to se znalo.

Da,,,mračan um se primećuje, u svakom slučaju ...
To mi imponuje...Volim mračne umove do nekih određenih granica ...I sama dobro poznajem tamu.
Pogledajte prilog 889528

Kako se ova slika zove?
Sviđa mi se boja...Zamazana i zamagljena...
I pokornost ...
Ovde je homoerotizam pao na kolena i čeka makljanje...
Hm...Dopada mi se.
Ovo je slika sa nazivom Mammon and his Slave (Engraving), by Sascha Schneider.
Dakle ponovo ropstvo mračnim silama..materijalnim vrednostima.

Jasno mi je šta se dešava. On uvek taj "jadan" nevin, neiskvaren momak koga vrebaju zle sile.

Ovde je sigurno prikazao svoju dominantnu, muškobanjastu majku koja je najverovatnije učinila da se okrene od ženskoig sveta i pridje muškom za koji je mnogo više vezan (sedi zabrinut kraj, verovatno, umirućeg oca dok ga duh majke još uvek pritiska). Koristi slike da komunicira ono šta danas LGBT populacija može otvoreno da kaže. Siguran sam da je mnogimo ovo interesantno. Meni nije jer me poruka ne dotiče.

.jpg

34681054470_da6328ba23_h-750x1028.jpg

Schneiderovo delo smatra se dokumentom ranog "gay" umetničkog koncepta i zato je od
posebnog istorijskog interesa. Sam umetnik danas se smatra jednim od prvih očito i
samopouzdano "homoseksualnih" umetnika. Iako se generalno smatra da je kompletan Schneiderov opus izgubljen ili uništen kao rezultat dva svetska rata i kasnije podele Nemačke, sačuvan je velik broj dela. Muzej Schwules *

Jasno mi je šta se dešava. On uvek taj "jadan" nevin, neiskvaren momak koga vrebaju zle sile.

Ovde je sigurno prikazao svoju dominantnu, muškobanjastu majku koja je najverovatnije učinila da se okrene od ženskoig sveta i pridje muškom za koji je mnogo više vezan (sedi zabrinut kraj, verovatno, umirućeg oca dok ga duh majke još uvek pritiska). Koristi slike da komunicira ono šta danas LGBT populacija može otvoreno da kaže. Siguran sam da je mnogimo ovo interesantno. Meni nije jer me poruka ne dotiče.

Pogledajte prilog 889969
Njegova poruka tebe ne dotiče i možda ti je čak i odvratna,jer nisi neko koga se to tiče..
ali ako gledamo objektivno on jeste pionir u ovim temama,koje se provlače vekovima unazad..
prikriveno.Saša je stoički primio udarac osude javnosti i istupio javno,razgolićujući istinu.
Šta je na primer sa grčkim atletama,mitom o Narcisu.? Danas imamo milion teretana
gde se neguje kult lepote tela,muškog i ženskog..Dakle tu smo! Vekovni kult lepote tela
je prikrivena homoseksualnost..ili se varam?

Njegova poruka tebe ne dotiče i možda ti je čak i odvratna,jer nisi neko koga se to tiče..
ali ako gledamo objektivno on jeste pionir u ovim temama,koje se provlače vekovima unazad..
prikriveno.Saša je stoički primio udarac osude javnosti i istupio javno,razgolićujući istinu.
Šta je na primer sa grčkim atletama,mitom o Narcisu.? Danas imamo milion teretana
gde se neguje kult lepote tela,muškog i ženskog..Dakle tu smo! Vekovni kult lepote tela
A Spartanci u suknjicama?
:mrgreen:

@Mita Komita
Surovo!Nije za zezanje spominjati muškobanjaste dominantne majke...
Iz takvih porodičnih atmosfera i odnosa mogu da niknu mnogo ozbiljniji psihički problemi ...
Ni mene se ne dotiče...Opisala bih to kao ravnu liniju...Homoseksualnost...Nemam ni štete , nikoristi ...Svejedno mi je...
Ali Poli je u pravu -neguje se taj kult od davnina...
On je to preneo kroz svoje slike i crteže...
Danas se izjašnjavaju putem medija...
Drugo vreme , ista priča...

Ali ...i dalje...ovo mi se dopada....
Mislim da su ključne boje....A i lanci ...volim lance....

1616664084424.png

Ne, nemam ništa protiv njegovog seksualnog opredeljenja. Jednostavno me tematika ne dotiče.
Sve slike su njegovo oslikavanje vizije i iskustva gej života.

34681054800_2734eb43a5_o-750x1283.jpg

Schneiderove veze s May barem su osigurale da se o njegovom delu i dalje piše, čak iako
se čini da ga je istorija gay umetnosti previdela. Ova poslednja okolnost neobična je
s obzirom da je bio saradnik Der Eigenea, prvog svetskog homoseksualnog časopisa,
koji je osnovao Adolf Brand 1896. godine.

Back