Šašavi Ameri!

gost 261081

Poznat
Poruka
7.081
Kalifornijski lanac brze hrane "In-N-Out Burger" otvorio je nedavno prve restorane u gradovima Frisko i Alen u Teksasu. Amerikanci, koji su poznati kao ljubitelji hamburgera, odmah su stvorili kolonu vozila dugu tri kilometra u kojoj su strpljivo čekali da probaju đakonije ovog lanca brze hrane.

O pomami za hamburgerima u Alenu, gradu sa oko 85.000 stanovnika, svedoči video klip objavljen u sredu na sajtu "Jutjub".

U ovom videu je prikazana kolona automobila duga 3 kilometra, kao i na stotine gladnih Teksašana kako satima strpljivo čekaju u redu.

Prema pisanju lokalnih medija, ljudi su na parkiralište restorana "In-N-Out Burger" dolazili veče pre otvaranja i tu su kampovali, želeći da budu među prvim degustatorima slavnih kalifornijskih hamburgera. Neki od njih su, verovali ili ne, posle slasnog obroka čak i zaplakali, preneli su lokalni mediji, a svi su, gotovo po pravilu, bili prezadovoljni što je ovaj lanac stigao i u njihovo mesto.

Овде осим проблема здравствене природе који произилазе из нездраве исхране која у америци има статус "националног јела" имамо и проблем нарушавања еколошке равнотеже планете пошто хамбургернице и ланци ресторана брзе хране који преплављују тржишта северне америке почивају на сечи огромних површина кишних шума Средње и Јужне Америке како би се на њима направили пашњаци за стоку чије се прерађено месо сервира у тим ресторанима.Упркос бројним организацијама које се,барем декларативно,баве бригом о очувању планете,жеља за брзим стицањем профита компанија као што су Мек Доналдс и даље држе примат у уништавању плућа планете земље.Процес уништавања кишних шума,којима су потребни векови да израсту,отишао је толико далеко да се све више примењује метода спаљивања уместо сечења шуме.

То није ништа чудно, ради се о малом граду, па су се обрадовали што је дошао познати ресторан

Код нас су за отварање Меркатора камповали пред продавницом, и гинули у стампедима при великом отварању. А Београд има чак више од 80.000 житеља

Овде осим проблема здравствене природе који произилазе из нездраве исхране која у америци има статус "националног јела" имамо и проблем нарушавања еколошке равнотеже планете пошто хамбургернице и ланци ресторана брзе хране који преплављују тржишта северне америке почивају на сечи огромних површина кишних шума Средње и Јужне Америке како би се на њима направили пашњаци за стоку чије се прерађено месо сервира у тим ресторанима.Упркос бројним организацијама које се,барем декларативно,баве бригом о очувању планете,жеља за брзим стицањем профита компанија као што су Мек Доналдс и даље држе примат у уништавању плућа планете земље.Процес уништавања кишних шума,којима су потребни векови да израсту,отишао је толико далеко да се све више примењује метода спаљивања уместо сечења шуме.
Наравно да развој индустрије доводи до оштећења природе, али то не значи да треба одустати од привредног развоја, него само значи да треба изнаћи начине да се природа залечи и обнови.

А те начине за препород планете могу наћи само капиталистичке компаније, а сигурно их неће наћи хипици и комуњаре попут Вулина.

Наравно да развој индустрије доводи до оштећења природе, али то не значи да треба одустати од привредног развоја, него само значи да треба изнаћи начине да се природа залечи и обнови.

А те начине за препород планете могу наћи само капиталистичке компаније, а сигурно их неће наћи хипици и комуњаре попут Вулина.

Капиталистичким компанијама профит је на првом и једином месту и њих ништа друго не интересује а понајмање нарушавање еколошке равнотеже.Велике дрвнопрерађивачке компаније које засађују нова,млада стабла,на местима на којима су претходно посекли стабла стара стара чак и више векова не постижу тиме значајан ефекат на еко систем пошто је водени циклус који се одвија преко корена дрвета прекинут а поред тога и та засађена стабла биће посечена када за то дође време.Другу грешку коју праве то је сађење исте врсте дрвећа,јер шума сачињена од исте врсте дрвећа исте старости није отпорна на организме који се хране дрветом.О проблему пијаће воде и њеног губитка условљеног уништавањем шума и не треба трошити речи.Мултинационалне компаније које се баве узгојем стоке чије месо путем ланаца ресторана брзе хране долази до потрошача и не воде рачуна о уништењу еко система планете,нити имају програм обнове шума који у пракси и није могућ јер је за раст једне кишне шуме и успостављање воденог циклуса потребно више векова.Њима шуме не требају,њима требају пашњаци за стоку и зашто би се бринули о последицама сече шума када им рачун у банци расте сразмерно њиховим уништавањем

А какву корист земље Средње и Јужне Америке имају од уништавања њиховог природног потенцијала а самим тим и природног потенцијала планете ? Њихов просечан становник годишње поједе мање меса него једна северно америчка кућна мачка.На који начин је уништавање природног потенцијала иницираног од стране мултинационалних компанија допринео индустријском развоју држава као што су Панама,Хондурас,Ел Салвадор,Гватемала... ?

A evo sta vas ceka kad stignete u "obecanu zemlju":

Уколико планирате да путујете у Америку, по доласку на било који аеродром можете очекивати да ће вам службеници Администрације за безбедност саобраћа (TSA) завлачити руке у гаће не би ли проверили да ли можда носите експлозив. Поред тога, није искључено да ће вас приморати да прођете кроз скенер на коме се види голо тело, а који је уз то и радиоактиван.

http://www.alternativnevesti.com/in...alni-teroristi&catid=63:veliki-brat&Itemid=26

Jedan moj poznanik inace fizioterapeut jednog naseg kosarkaskog kluba bio je na turneji po SADpa mi je pricao.
Kaze:"Video sam debelih ljudi ali onako debelih i onoliko debelih ja nisam video u zivotu".

fat-american.jpg

Svaka proizvodnja mesa uzrokuje ekološko zagađenje... Kad bi se ljudi ohrenuli svojoj prirodnoj hrani, problem globalnog zagrevanja uveliko bi bio smanjen !!!

Pricala meni jedna doktorka,endokrinolog, dok je bila na specijalizaciji u USA u jednom rezervatu za indijance da je imala slucajeve dijabetesa TIP-1 kod dece uzrasta deset godina, koja su bila morbidno gojazna. Zamislite dete od deset godina sa 90 kg!!! Ja sam imao svojevremeno 145 kg, sad imam 125 ali i dalje osecam tegobe zbog debljine.

Jedan moj poznanik inace fizioterapeut jednog naseg kosarkaskog kluba bio je na turneji po SADpa mi je pricao.
Kaze:"Video sam debelih ljudi ali onako debelih i onoliko debelih ja nisam video u zivotu".

Da, retko se moze sresti osoba prosecne konstitucije, da ne kazem, nezacudjujuce gojazna. Kaze moja drugarica da je pomislila da su svi koji iole normalno izgledaju zaposleni u filmskoj industriji, :confused:, a da je situacija na terenu zastrasujuca!

Back