sarplaninka Jara

Bila sam danas u Mirjevu, videla sam ovu kucu. Ima povredjen levi lakat i slabo je mogla uopste da se krece. Dobila je hitnu pomoc i terapiju, trenutno je kod mene. Ujutru ce dobiti sredstvo protiv crenvih parazita i Frontline. Zastrasujuce je mrsava. Takoreci, kost i koza. Nije alava, ali ni izbirljiva.
Vrlo je stabilna, mirna i rezervisana. Macke joj ne smetaju, trudi se da druge pse drzi na odstojanju, ali ne bezi niti napada.

Bila sam danas u Mirjevu, videla sam ovu kucu. Ima povredjen levi lakat i slabo je mogla uopste da se krece. Dobila je hitnu pomoc i terapiju, trenutno je kod mene. Ujutru ce dobiti sredstvo protiv crenvih parazita i Frontline. Zastrasujuce je mrsava. Takoreci, kost i koza. Nije alava, ali ni izbirljiva.
Vrlo je stabilna, mirna i rezervisana. Macke joj ne smetaju, trudi se da druge pse drzi na odstojanju, ali ne bezi niti napada.

Svaka ti cast!
Ja nemam reci!

Daklem, kucov 'Cuca' (na to ime se uopste ne odaziva!?) je kod mene, 'higijenisana je, iznutra i spolja', redovno prima terapiju i 99% vremena spava ili drema. Ima dobar apetit - sto je meni uvek dobar znak, ali sve ostalo je u katastrofalnom stanju, pocevsi od stravicne neuhranjenosti, preko stanja zuba, usiju... krzna...

Ipak, primecujem da ustaje da me pozdravi kada udjem, i generalno, cini mi se da smo napravili malecki-malecki korak ka 'boljem'.

Ovo je fotka od subote...

Prilozi

• IMG_8002.jpg
    IMG_8002.jpg
    36,1 KB · Pregleda: 45
oporavice se ona,sigurna sam.dusa jedna,kakve tuzne okice ima :(
a prelepa je.drvce svaka ti cast sto si preuzeo brigu o njoj,ne zelim ni da pomislim sta bi bilo da je ostala na ulici...
koliko je stara otprilike?

Stara? Hmmm, tesko je reci.
Prvi put je cipovana 2005. godine - sto moze biti relativno dobar pokazatelj. Pa ipak, nebriga i uslovi u kojima je provela tih 4 godine ucinili su svoje (mislim na zubice i imunitet, verovatno i na ukupno stanje).
Po pokretima jos uvek ne mogu nista da zakljucim, buduci da jedva stoji, jedva hoda.

No, jutros je vec samostalno odsepesala do vrata, pa do dvorista - silno me obradovala... Nadam se da ce uskoro moci i do auta.

Stara? Hmmm, tesko je reci.
Prvi put je cipovana 2005. godine - sto moze biti relativno dobar pokazatelj. Pa ipak, nebriga i uslovi u kojima je provela tih 4 godine ucinili su svoje (mislim na zubice i imunitet, verovatno i na ukupno stanje).
Po pokretima jos uvek ne mogu nista da zakljucim, buduci da jedva stoji, jedva hoda.

No, jutros je vec samostalno odsepesala do vrata, pa do dvorista - silno me obradovala... Nadam se da ce uskoro moci i do auta.

može li se na osnovu čipa utvrditi ko je bio vlasnik?

Svaka cast DRVCETU na zbrinjavanju ove tuzne kujice.:sad2:Sigurna sam da ce se oporaviti i pruziti DRVCETU puno psece ljubavi :zag:(kao sto meni pruza moja Phoebe koja je bila ne napustena kao ova jadna kuja,vec zapustena i poprilicno bolesna,ali je imala srecu da dodje u moj dom).Veliki pozdrav za sve ljubitelje zivotinja.

Back