Sarkazam

Samo, zaboravili ste da sarkazam cesto uopste nije smesan, cak ni osobi koja ga koristi, a moze biti vrlo ubojit i bolan za osobu (ako ga razume) kojoj je upucen! Ljudi koji koriste sarkazam ne moraju biti duhoviti, vec samo verbalno dovitljivi i recimo... inteligentni. I sarkazam se koristi obicno u konfliktnim situacijama, kad imamo verbalni duel sa osobom koja nam je "stala na zulj", na koju smo ljuti, i zelimo da je prodrmamo ili uvredimo!!! Sarkazam skoro nikad nije prijatan osobi kojoj je upucen, a moze biti smesan samo posmatracima koje uopste ne dotice! (Npr. serija Doktor Haus)

Samo, zaboravili ste da sarkazam cesto uopste nije smesan, cak ni osobi koja ga koristi, a moze biti vrlo ubojit i bolan za osobu (ako ga razume) kojoj je upucen! Ljudi koji koriste sarkazam ne moraju biti duhoviti, vec samo verbalno dovitljivi i recimo... inteligentni. I sarkazam se koristi obicno u konfliktnim situacijama, kad imamo verbalni duel sa osobom koja nam je "stala na zulj", na koju smo ljuti, i zelimo da je prodrmamo ili uvredimo!!! Sarkazam skoro nikad nije prijatan osobi kojoj je upucen, a moze biti smesan samo posmatracima koje uopste ne dotice! (Npr. serija Doktor Haus)

Dobar post. Pa, mozda se sarkazam i koristi cesto zato sto nije cilj da se nasmeje osoba kojoj je upucen, vec da se nasmeje ostalo drustvo koje je oko nas. Pretpostavljam da se sarkazmom stice podrska ostalih ako ste u nekom konfliktu.
Ali ja koristim sarkazam mnogo vise kad sam opusten u drustvu, i ne verujem da tada ikog vredjam, jer i osobi kojoj uputim neku sarkasticnu recenicu to bude smesno.. xD

Mislim da se sarkazam ne koristi samo kad vam neko stane na zulj, vec kao vid komunikacije, naravno, ko razume.

Pa odlicno..to i jeste poenta dovitljivost i inteligencija..znaci ako ga druga strana ne kapira znaci da nije bas bistra

....tako i ja mislim....:)
Nije cilj vredjanje osobe, vec nacin komuniciranja, ali sve zavisi od osobe kojoj je upucen......:sad2:......a to moze biti strasno ,ponekad, i cesto se pretvori u svadju.....:mrgreen:

A ja se osecam glupo kad neko ne ukapira. Jer ta osoba misli da zaista mislim ono sto kazem, a kad sam sarkastican, ne biram reci. :mrgreen:
Slazem se, i meni je glupo! :think: Vijuge treba vezbati na onima koji su na istom nivou, koji razumeju, inace kad doticni(a) bukvalno shvati, ispadne prilicno zalosno! :aha: Onda odustanem od sarkazma. Nema svrhe! :dosadno:

Poslednja izmena:
Sarkazam,cinizam,ironija...
g.hvala..gif

Ja sam gledao Hausa veoma malo... (4-5 epizode) i nije mi se uopste dopao. :D Ali ipak koristim svakodnevno sarkazam.
Inače, ponekad me i nervira moj sarkazam, jer kao sto je vec rečeno, to nije prijatno osobi kojoj je upućen.
U svemu je važna mera!

:bye:

Back