Sarkazam

Uf... znam da ga koristim previse... i mnogi ne ukapiraju- recimo, ako se nasalim, a ne stavim smajli :roll:
Ali ne krivim ih, ni ja ne razumem svaki put, narocito kad se salim s nekim ko je isto sarkastican- umesto da se bolje razumemo, bude jos gore :lol:
Naravno, postoje pozitivan i negativan sarkazam. :)
I volim pozitivne sarkastike tipa doctor House :D

Uf... znam da ga koristim previse... i mnogi ne ukapiraju- recimo, ako se nasalim, a ne stavim smajli :roll:
Ali ne krivim ih, ni ja ne razumem svaki put, narocito kad se salim s nekim ko je isto sarkastican- umesto da se bolje razumemo, bude jos gore :lol:
Naravno, postoje pozitivan i negativan sarkazam. :)
I volim pozitivne sarkastike tipa doctor House :D
Ja koristim i negativan sarkazam kada je potrebno... :)

Moj je specifičan...Nekada težak i mračan,detaljan i oštar,vrsta verbalnog oružja...Ali volim i vedar ''beo'' humor...Njega i preferiram ali mi šaljenje sa ''ozbiljnim'' stvarima često donosi upliv sarkazma.

Mislim da u crnom humoru postoje gradacije...Najextremniji je onaj koji bi koristio recimo Markiz De Sad,pa se ide na dole...Naravno on može stilski biti čak i lep a može biti i krajnje prizeman zavisno od obrazovanja i intelektualnog nivoa onog ko ga koristi...Često je sredstvo izbacivanja nagomilanog stresa posle nekog žestokog verbalnog iloi fizičkog napada kada se ismeva protivnik koji je pobeđen...Tada je neophodan.

Sarkazam

Više govori o onome ko ga daje....nego o onome kome je namenjen...;)

Mozes da pojasnis? Meni bi to (za neku sarkasticnu osobu) znacilo samo da zna dobro da se sali... Dobro, ponekad kad se nesto ozbiljno prica pa se pojavi sarkazam u nekom kontekstu, znate ono: U svakoj sali pola istine... ali msm da to ponovo nista ne otkriva o osobi koja koristi sarkazam osim dobrog smisla za humor.. xD

Mislim da potpuno sarkastičan,odnosno da ''živi sarkazam'' ili cinizam može da bude čovek koji je na samoj granici ludila ali ga baš sarkazam drži da je ne prekorači...

Back