ŠARENO

(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime)

ŠARENO

Čitam ove moje stare blogove......početni su štampani sitnim slovima pa me zamoliše da povećam na veličinu 3. Naravno da sam to uradila.......ali je to značilo da moram ući u svaki i promeniti slova......a onda, kad sam već tu počnem i da čitam......i onda mi pogled pade na komentare.....i onda sam se rastužila. Zatim predjem na sledeći.....e, tu sam se smejala.......pa onda samo blagi osmeh ....pa osmeh samo u oku.....pa me onda stegne u grlu......pa sam onda malo plakala....pa gledala kroz izlog onako odsutno lutajući kojekuda...pa smeh.....pa ponos......pa knedla......pa osmeh.......i tako. Završila sam posao uglavnom, sad je lakše za čitanje. Pa onda pročitam neke druge kojima ne treba izmena slova.....pa opet sve u krug.......šareno....život.
Gledam komentare......nema nekih ljudi meni jako dragih....odveo ih je život na drugu stranu, dalje od Krstarice.....ipak mi je tužno ali i drago jer sam imala čast da budem sa njima, da ih poznajem.....neeee, ne ovako virtuelno.....stvarno da ih poznajem.....i vreme provedeno sa njima je bilo divno.....nasmejano....mada ima i kada su me vadili iz debelog životnog gliba. To kad počne da te guta i vuče na svoje crno nepostojeće dno kao da si upao u živi pesak.....baš tada moji nisu bili tu.....zato sam i upala u tu kaljugu.....i premnogo svega od jednom....to kad ide, onda ide.....ebiga....život.
Tako je kod svih.....šušumigavo.....samo što ja to i napišem i objavim. Eto, u tome je razlika. E, sad, možda nekome neće biti jasno što ovo pišem, kao i to što sam napisala neke druge tekstove na raznorazne teme. Pišem o svemu jer je to život.....moj život, moje porodice, milion divnih momenata i Bogu hvala mnogo manje ružnih....i neka moja mozganja, onako usput ako nešto vidim, doživim.....ma svašta. Samo malo prepisivanja od života.....nije to teško...možda samo malo neobično u virtualu. Kakva bi to knjiga o životu bila da nema svega....bila bi to bajka, a ja ne pišem bajke jer u bajci i ne živim.....samo život i naravno ono što ja izaberem da objavim. I moja deca znaju da pišem. Čak umeju često i da traže da čitaju, posebno ako se oni pominju u priči ili je neka smešna priča ili pesma.....deca k’o deca. Nekome će možda biti čudno da deca znaju da pišem i objavljujem ovde a još čudnije da čitaju. Nemam nameru da ih lažem jer laž je glupa rabota.....ukoliko nije baš neohodna. Prvo, nemam šta da sakrijem jer znaju za knjigicu, drugo, kako da sakrijem mesece pisanja i vreme provedeno za kompom, treće, čemu bih naučila moju odraslu decu, četvrto, oni sami mi donose fotografije i priče sa svojih kratkih putovanja da bih pisala o tome (i na glavu mi se popnu dok ne napišem blog), sami se prisete neke priče, dogodovštine pa me podsete da i to treba da bude u knjizi i peto, ponosni su na mamu. E, to je za mene mnogo.

I eto.....dok ovo pišem prodje me tuga
I osmehom samo da završim tekst
Ubiće me ona oštrokondja luda
Pauza mi ....cela tri sata čuda
OJHAAAAA​

ovo good morning zanemarite hahahahaha ne umem da sklonim sa klipa.....pa ako bi neko ko zna bio rad da učini pa da mi pošalje ...lepo bi bilo

PS Veselost i pozitivu moju čitate....jednake su jačine i moje tuge.....'oću da kažem da duguje i potražuje uvek mora de se složi

Treba hrabrosti da se prihvati i radost i tuga. Pametan čovek zna da sve ima cenu. Voljna sam da platim veliku radost. I drago mi je da takvih ljudi još ima.:heart:

Samo nek je ringišpil šaren i neka se vrti. :cmok2:

tetka971;bt101328:
Treba hrabrosti da se prihvati i radost i tuga. Pametan čovek zna da sve ima cenu. Voljna sam da platim veliku radost. I drago mi je da takvih ljudi još ima.:heart:

Samo nek je ringišpil šaren i neka se vrti. :cmok2:

kako mi je drago da si tu :cmok2:
da mila....sve ide u kompletu.....kad se vidimo?

LJILJA MMM;bt101345:
Tvoje pisanje o dogadjajima i detaljima iz života i okoline koja te okružuje je ustvari više slikanje jer prikazuješ neposredno utiske koje na tebe deluju i koje proživljavaš,više kao osećanje ,doduše kompleksno,nego neko studiozno promišljanje sa odredjenim ciljem.Zato to i izgleda šareno jer i život je takav.A zato se tvoji tekstovi i dopadaju široko jer u njima dolazi do izražaja fini senzibilitet tvoje intuicije. Šareno ,volim te šareno:ok::klap:

Evo me, još jedne čitačice tvojih blogova životom inspirisanih:worth:
Čitam i divim se!
Posle mene neće ostati ništa ( u vidu pisanja, mislim).
Prvo, nisam imala onakvu nanu, kao ti gospa Maru...moju da ste poznavali ni pakao vam ne bi teško pao. Volela sam sport, u moje vreme to je bio rukomet...ubiše boga u meni što se gola (u šorcu) "prikazujem" celom svetu...Na svadbi me žuljale pozajmljene cipele, kad beo mlada, ovaj moj ljubomoran...Sad nije....al sad mi se ne piše...Ma neću ni da pišem, samo ću da čitam....poučno je, setno, lepo, iskreno....E da, šta da opisujem kuče, el ode, nema ga već 25 dana....:(
Ljiljo, samo ti piši....ja sam srećna čitajući te:zag:

zxy;bt101349:
Tvoje pisanje o dogadjajima i detaljima iz života i okoline koja te okružuje je ustvari više slikanje jer prikazuješ neposredno utiske koje na tebe deluju i koje proživljavaš,više kao osećanje ,doduše kompleksno,nego neko studiozno promišljanje sa odredjenim ciljem.Zato to i izgleda šareno jer i život je takav.A zato se tvoji tekstovi i dopadaju široko jer u njima dolazi do izražaja fini senzibilitet tvoje intuicije. Šareno ,volim te šareno:ok::klap:

:hvala:
skoro mi u razgovoru jedna pametna osoba reče"piši...kako ti doje inspiracija, piši odmah, piši kako osećaš i ne gledaj da li će se to nekome dopasti ili ne..nema kompromisa"..reče ono što sam osećala...tako da...to je to :)

mari47;bt101355:
Evo me, još jedne čitačice tvojih blogova životom inspirisanih:worth:
Čitam i divim se!
Posle mene neće ostati ništa ( u vidu pisanja, mislim).
Prvo, nisam imala onakvu nanu, kao ti gospa Maru...moju da ste poznavali ni pakao vam ne bi teško pao. Volela sam sport, u moje vreme to je bio rukomet...ubiše boga u meni što se gola (u šorcu) "prikazujem" celom svetu...Na svadbi me žuljale pozajmljene cipele, kad beo mlada, ovaj moj ljubomoran...Sad nije....al sad mi se ne piše...Ma neću ni da pišem, samo ću da čitam....poučno je, setno, lepo, iskreno....E da, šta da opisujem kuče, el ode, nema ga već 25 dana....:(
Ljiljo, samo ti piši....ja sam srećna čitajući te:zag:

Mari.....za Lisu....šta da ti kažem.....za život......sve ima svoj balans...razmisli koji je tvoj. Znam da čitaš i hvala ti na tome....lepo je.....zapravo divno znati da nisam sama. Da nije vas, milion puta bih do sad prestala :heart:

Back