Sarajevo: Pas lutalica ustrijeljen pa bačen u kontejner

• Začetnik teme Začetnik teme Uysal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Uysal

Elita
Poruka
16.872
Novi slučaj brutalnosti nad životinjama desio se u subotu ujutro u sarajevskom naselju Dobrinja 1, gdje je pas lutalica ustrijeljen, a potom bačen u kontejner.

120130025.1_mn.jpg

Slučaj su Udruženju Av, mau prijavili građani, nakon čega su oni fotografije ovog zločina postavili na svojoj Facebook stranici.

"Pas je u subotu ustrijeljen na Dobrinji 1, u dijelu koji pripada RS-u, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak ustrijeljen je pas u istom naselju, samo na dijelu koji pripada Federaciji BiH. Drugi pas je zadobio prostrelnu ranu desne šape i on će biti zbrinut u veterinarskoj stanici u Sarajevu", rekao je za Sarajevo-x.com potpredsjednik Udruženja Av, mau Aldin Pašić.

On je dodao kako je na psa u subotu pucano iz bijele Lade te je istakao da se radi o brutalnom zločinu.

"Imali smo slučajeve polijevanja kiselinom i vrelim uljem, stavljanje petarde u usta, a sada i pucanje u pse. Sve to ukazuje da zločini nad ovim životinjama postaju sve stravičniji i bezobzirniji, što i ne čudi, jer smo u posljednje vrijeme svjedoci medijske hajke protiv pasa lutalica. Moram vam reći da ćemo mi kao predstavnici nevladinog sektora učiniti sve da zaštitimo ove životinje, ako treba i protestima u svim većim gradovima BiH", istakao je naš sagovornik.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnah...ca-ustrijeljen-pa-bacen-u-kontejner/120130025

Кад сам то рекла? Не знам ни кад је то било.

Pa nedavno su psi lutalice u Hrasnom (naselje u Sarajevu) napali i izujedali djevojcicu od 10 godina.
Šta mislis kako se dijete osjeća sada, imat će doživotne traume, nažalost !?
Ta paščad u Hrasnom stalno napada ljude, i mene je jedan prošle zime napao.
Ovi sa Dobrinje su mirniji, ne napadaju ljude, koliko znam.

Naravno, ne opravdavam da se ti psi ubijaju ili muče, ali isto tako više mi je žao djece nego tih pasa.
Jedino rješenje je da se napravi azil za pse, i da se sklone već jednom sa ulice.

Pa nedavno su psi lutalice u Hrasnom (naselje u Sarajevu) napali i izujedali djevojcicu od 10 godina.
Šta mislis kako se dijete osjeća sada, imat će doživotne traume, nažalost !?
Ta paščad u Hrasnom stalno napada ljude, i mene je jedan prošle zime napao.
Ovi sa Dobrinje su mirniji, ne napadaju ljude, koliko znam.

Naravno, ne opravdavam da se ti psi ubijaju ili muče, ali isto tako više mi je žao djece nego tih pasa.
Jedino rješenje je da se napravi azil za pse, i da se sklone već jednom sa ulice.

Нисам за то знала.
Наравно, треба да се направе азили и да се пси луталице склоне са улица. Него знаш, има манијака који ће и безопасну луталицу да муче, е такве ја не волим. Пре неколико година су једној керуши одсечене све четири шапе, то само поремећен ум може да направи. А опасне псе подхитно уклонити.

Нисам за то знала.
Наравно, треба да се направе азили и да се пси луталице склоне са улица. Него знаш, има манијака који ће и безопасну луталицу да муче, е такве ја не волим. Пре неколико година су једној керуши одсечене све четири шапе, то само поремећен ум може да направи. А опасне псе подхитно уклонити.

Evo i ženu su napali nedavno u Hrasnom, a neki je od stanara iz obližnje zgrade to snimio, i stavio na internet.
Samo se ovi iz Udruženja za zaštitu životinja ne javljaju kad psi napadnu ljude.

Prošle godine je u jednom naselju u Beogradu pas danima pokazivao agresivnost i napadao ljude. Usledili su pozivi svim mogućim organima, ali bez ikakve promene, po običaju niko nije odgovoran. nakon nekilo dana je pas ubijen, neko je pucao u njega. Isti dan se pojavila gomila policajaca, zaštitnika životinja, novinara... kad sistem zataji, ljudima ostaje da se sami snađu i odbrane.

Ja sam napadnuta od coveka, gurnuta niz stepenice i opljackana. Da li to znaci da treba da nabavim pusku i pucam na sve muskarce? jer realno, nista mi ne garantuje da me opet neki pripadnik ljudske vrste nece povrediti? Mislim, s obzirom da me pas u zivotu NIKADA nije napao niti povredio, a covek jeste, onda bih ja imala po vasoj logici puno pravo da pocnem da pucam na ljude, radi svoje bezbednosti. Ili mozda, da ih sakatim?

Ja sam napadnuta od coveka, gurnuta niz stepenice i opljackana. Da li to znaci da treba da nabavim pusku i pucam na sve muskarce? jer realno, nista mi ne garantuje da me opet neki pripadnik ljudske vrste nece povrediti? Mislim, s obzirom da me pas u zivotu NIKADA nije napao niti povredio, a covek jeste, onda bih ja imala po vasoj logici puno pravo da pocnem da pucam na ljude, radi svoje bezbednosti. Ili mozda, da ih sakatim?

Ukoliko prijaviš taj napad, ukoliko se zna ko je napadač i gde spava i hrani se, a svi relevantni organi ti kažu da ne mogu da ti pomognu, šta ti preostaje? A možeš i da pustiš napadača da te svaki dan napada. To bi bio logičan sled.
Mene su napadali i ljudi i psi, branio sam se i od jednih i drugih. Napadali su i ljudi i psi i mog psa, i njega sam branio i od jednih i drugih. I nisam spreman da poredim ljude i pse.

Ukoliko prijaviš taj napad, ukoliko se zna ko je napadač i gde spava i hrani se, a svi relevantni organi ti kažu da ne mogu da ti pomognu, šta ti preostaje? A možeš i da pustiš napadača da te svaki dan napada. To bi bio logičan sled.
Mene su napadali i ljudi i psi, branio sam se i od jednih i drugih. Napadali su i ljudi i psi i mog psa, i njega sam branio i od jednih i drugih. I nisam spreman da poredim ljude i pse.

Napad jeste prijavljen, niko nije odgovarao. Ja sam spremna, za razliku od tebe, da ljude uporedjujem ne samo sa psima nego sa najgorim zverima.

Nisi me razumela. Nije suština u tome da se napad prijavi, već da određeni psi žive na svojoj teritoriji, zna se gde su i da napadaju, ali niko ne dolazi da to spreči. Kad bi policija odbila da dođe da privede poznatog napadača koji, recimo, živi na stepenicama tvoje zgrade, a on nastavio da pljačka i nanosi povrede, imala bi pravo da ti rešiš taj problem. Naravno, pošto ljudi i psi nisu jednaki, ne bi bilo pamteno da pucaš u njega, ali ima i drugih načina.

Back