Sarajevo ni na koji način nije bilo pod opsadom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slobodni gradjani jedne nezavisne zemlje, a ne robovi. To sto ste bili robovi 500 god nema veze sa tim, i hrvati i bugari su bili robovi Al ne vidiš da se žale.

Srbi da nije bilo rata u BiH, danas bi bili dominantni faktor u svim sferama u svim djelovima BiH.
Smesno da nazivate okupacijom slobodnom zemljom. Itekako ste robovi poturice, ustasa i siptara. Kralj Bodin je bio Srbin, Nemanjici Srbi, Njegos Srbin, Djukanovic pogani izrod ustaski. Robovanje pod turcima su osetili isto toliko srbi u Crnoj Gori. Spanci su bili 700 godina robovi Arapa.

Imam prijatelje koji su iz Sarajeva.
Ja živim u Sarajevu i malo više znam iz prve ruke, nisu mi pričali prijatelji. Ginulo je svo civilno stanovništvo, granata ne bira. Ne pita zoveš li se Jovana ili Sabaheta. Da je bilo svega pa i zločina - bilo je i za to nema opravdanja. Najgore je što je u ratu totalna anarhija bila na vlasti. Ja sam naprimjer svojim očima vidjela kad je jedan vojnik puškom udario ženu - muslimanku i strgnuo joj zlatni lanac sa vrata. Mogu misliti kako su tek Srbi prolazili, kakav je tretman bio prema njima.

Bilo je žrtava, to ne sporim. Ali podjednako su krive vaše vođe što halališe Srbe koji su ostali a neki i stradali.
Karadzic je molio Izetbegovica da ne pocinje rat i ostanete u Jugoslaviju, on i vi ste hteli rat. Smesno i jadno pljuvati na Srpske vodje koji su bili protiv rata sto su Srpski civili stradali od poturica u okupiranom od Izetbegovica Sarajevu.

Ja živim u Sarajevu i malo više znam iz prve ruke, nisu mi pričali prijatelji. Ginulo je svo civilno stanovništvo, granata ne bira. Ne pita zoveš li se Jovana ili Sabaheta. Da je bilo svega pa i zločina - bilo je i za to nema opravdanja. Najgore je što je u ratu totalna anarhija bila na vlasti. Ja sam naprimjer svojim očima vidjela kad je jedan vojnik puškom udario ženu - muslimanku i strgnuo joj zlatni lanac sa vrata. Mogu misliti kako su tek Srbi prolazili, kakav je tretman bio prema njima.
Taj "Srbin" ako se to stvarno desilo je jedan od vrlo malog broja u VRS. Haski tribunal je pustio Aliju Izetbegovica i pored Srpskog svedoka sto je bio u koncentracionom logoru i video Aliju Izetbegovica u poseti konc logoru. Rekao je Haskom tribiunalu i nista. Naser Oric sa poturicama izvrsio masovna klanja i masovna silovanja najmanje 52 Srpskih sela oko Srebrenice i Haski tribunal ga pustio. Nema pravda za masovne Srpske zrtve.

Taj "Srbin" ako se to stvarno desilo je jedan od vrlo malog broja u VRS. Haski tribunal je pustio Aliju Izetbegovica i pored Srpskog svedoka sto je bio u koncentracionom logoru i video Aliju Izetbegovica u poseti konc logoru. Rekao je Haskom tribiunalu i nista. Naser Oric sa poturicama izvrsio masovna klanja i masovna silovanja najmanje 52 Srpskih sela oko Srebrenice i Haski tribunal ga pustio. Nema pravda za masovne Srpske zrtve.
Nisi me razumio, nije vojnik bio Srbin. Bio je musliman - kriminalac. Na početku rata ko je imao iole znanja oko baratanja sa oružjem u najmanju ruku je postao neki komandir.

Jer da je zavisilo samo od naroda,sigurna sam da 90 posto obicnog naroda nije zelio rat.

Podpisujem. U mom gradu npr. su ljudi uklonili iz zgrada spiskove stanara, poskidali pločice sa ulaznih vrata da se ne bi znalo ko gdje živi.

Tik nakon završetka rata radim ja u jednom lokalu, ima nas tu dosta svih nacionalnosti. Vrtim ja radio stanice da nam nađem neku muziku i zaustavim se na nekoj beogradskoj. Svi meni… ostavi to, ta je super. Elem u jednom momentu prekida se program i počinje prenos neke fudbalske utakmice sa stadiona. Kreće se sa himnom , tad je još uvijek bila Hej sloveni. Ukopala se ja neznam šta ću- da li da ostavim ili da prevrnem stanicu. Tako ne činim ništa već samo gledam. Radnici svi tu, ćute i oni. Kad se himna završila progovorila jedna radnica:” Jel boli? Naravno da boli sve nas!”

A moglo se i mudrije rijesiti.
Mooožda je i moglo drugačije. Da su moćnici koji su u to vrijeme vodili državu bili mudriji ili da su bili složniji i u svakom slučaju manje alavi. Mape su se crtale po salvetama za vrijeme ručkova. Zapad…zapad je htio rat, da rasturi državu po starom dobrom sistemu “zavadi pa vladaj”, sjatili se lešinari sa svih strana i ko je god mogao i okoristio se situacijom. Gdje god ima ovaca za šišanje biće i vune, kaže narodna poslovica. Narod je tu slabo išta mogao, džabe su bili mitinzi protiv rata, odlaganje oružja po trgovima- kad su moćnici odredili drugačije. U mjestima i gradovima gdje se narod držao zajedno znam da su se dovlačili strani plaćenici, oblačili ih u pogodne uniforme i napravili bi haos. Onda se to ludilo zakotrljalo, na sve strane je krenulo ko kad domine krenu da padaju. Više se nije znao ko koga gađa, ko sa kim trguje i šuruje. Na ratištima bi preko dana ratovali a uveče se gađali boksovima cigareta, 1993 god se šile srpske zastave u po Sarajeva-ne pitajte me kako znam. Sve se otelo kontroli, za svaki grad je zapad imao scenario kakva mu je sudbina, a ti narode ludi ubijajte se međusobno.

Tik nakon rata jedan moj kolega je išao da vrši mjerenja radijacije na poručju Vlasenice i Olova. To je bio kao neki zajednički projekat jer je crkavala živina i poboljevao narod. Tamo su snimanja pokazala da su ljudi toliko ozračeni da sijaju ko svici. Da zapad više vole ove ili one to je čista glupost. Njima smo svi isti samo zarad svojih viših ciljeva su svakom narodu dodijelili ulogu. Sve je samo interes, postigli su ono što su htjeli i kako im je tada odgovaralo, između ostalog i da svoj nuklearni otpad istovare po cijeloj Bosni, a ne samo na ova dva mjesta koja sam pomenula. Pa onda te silne američke baze, kakva crna mirovna misija. Došli da stave šape na teritoriju-a to se sve razbistrilo “našim” ljudima koji su za njh radili po bazama, sve im je postalo jasnije.

Granata ne bira tacno ali birali su pripadnici zelenih beretki birali ko ce da zavrsi u Viktor Bubanj, Kazanima i slicno, tu tvoju suplju prosipaj na kliix.ba

Podpisujem. U mom gradu npr. su ljudi uklonili iz zgrada spiskove stanara, poskidali pločice sa ulaznih vrata da se ne bi znalo ko gdje živi.

Tik nakon završetka rata radim ja u jednom lokalu, ima nas tu dosta svih nacionalnosti. Vrtim ja radio stanice da nam nađem neku muziku i zaustavim se na nekoj beogradskoj. Svi meni… ostavi to, ta je super. Elem u jednom momentu prekida se program i počinje prenos neke fudbalske utakmice sa stadiona. Kreće se sa himnom , tad je još uvijek bila Hej sloveni. Ukopala se ja neznam šta ću- da li da ostavim ili da prevrnem stanicu. Tako ne činim ništa već samo gledam. Radnici svi tu, ćute i oni. Kad se himna završila progovorila jedna radnica:” Jel boli? Naravno da boli sve nas!”
Али нико неће да призна да се то до скора могло чути само на српским станицама.
Сви као жале за Југом а нико није хтео да саслуша и подржи једини народ у СФРЈ који
је хтео да је одржи.Срби су били спремни на сваку врсту договора само да остане.
Међутим мрцина са таквом количином прљавог веша морала се распасти.
Одбацити знамења СФРЈ са било које стране значило је и аутоматску разградњу
државе, јер је једини кохезиони фактор супростављених ентитета унутар федерације
био лажно братство и јединство. Тог тренутка чија химна свира?
Ти што сада жале има ли су прилику да чују, виде, прочитају.
Сад као жао им Југе и мултиетничности?

Али нико неће да призна да се то до скора могло чути само на српским станицама.
Сви као жале за Југом а нико није хтео да саслуша и подржи једини народ у СФРЈ који
је хтео да је одржи.Срби су били спремни на сваку врсту договора само да остане.
Међутим мрцина са таквом количином прљавог веша морала се распасти.
Одбацити знамења СФРЈ са било које стране значило је и аутоматску разградњу
државе, јер је једини кохезиони фактор супростављених ентитета унутар федерације
био лажно братство и јединство. Тог тренутка чија химна свира?
Ти што сада жале има ли су прилику да чују, виде, прочитају.
Сад као жао им Југе и мултиетничности?
Imali*

tema otvara nedovoljno zarasle rane
pretvara se u svadju i nicim ne doprinosi pomirenju dve strane...cak suprotno.

zato

padlock-brass-accessory-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back