Sarajevo isteruje Srbe!

Nisam u ratu bio u Sarajevu (sva sreća) pa nisam ni mogao utjecati na bilo koji način.

Ali srblje je toliko voljelo Rašu, Momčila i Biljanu da se to povjerenje teško moglo ičim ugroziti... :sad2:

Kako uopće pomoći nekome ko NEĆE i NE DA da mu se pomogne? :rumenko:

U WW2 su Srbi u Hrvatskoj na pocetku rata dozvoljavali da im njihove komsije Hrvati "pomognu" pa znamo kako su zavrsili.
A kada su se opametili onda je i njihovim komsijama HRvatima bilo teze da im "omazu"
A sudeci po onome kako postujes, vidis meni je jako zao sto u ratu nisi bio u Sarajevu.
Zasto, ostavljam ti da sam procenis.

Nemoj generalizovati sve Srbe.

Od podjele nema ništa, to vam jednom za sva vremena mora biti jasno.

Ne možete vi mrziti Bosnu koliko je ja mogu voljeti! Zato će ona uvijek u ovim granicama opstati. Jedna cjelina koja se ne može podjeliti.

Opsta ce u ovim granicama zato sto je ti mozes vise voljeti nego sto je mi? ko to mi"? mozemo mrzeti.
Dobra ti logika. :worth::worth: Alah u ekber
A sta mislis da u tom opstanku mozda ne ucsetvuju i oni sa zapada kojima uvek treba jedna neuralgicna tacka da mogu da izazovu sukob kad im zatreba?

I BiH u avnojevskim granicama je rezultat borbe svih ljudi koji je vole.
I postojanje Distrikta Brčko je nešto što vam spriječava bilo kakvu mogućnost za promjenom ustava.
RS je rezultat i onoga što se desilo u Omarskoj, na Korićanskim stijenama, Keratermu, Manjači, Srebrenici, Višegradu-Bikavcu, Foči.......

Što će svi političari već sutra (petak) doći u Butmir? Zar se moraju sastajati sa ljudima iz "druge države" da bi se dogovovarali o promjeni Ustava?:think:

Odgovor na to svoje pitanje potrazi u mom odgovoru na tvoju konstataciju da ti vise mozes voljeti Bosnu nego sto je mi? mozemo mrzeti

Back