Šaolin - tajne i zanimljivosti

Inace danas je moguce trenirati u hramu, za odredjenu cifru...

Volim njihove metode treninga. Radili su na svemu, snazi tela i duha, jacali su um.
Neverovatne stvari. A tvrdi su likovi, ni nalik danasnjim borcima, stvarno tvrdi likovi, obozavam njihovu kretnju. Samo borilacka nauka je danas mnogo naprednija, ali treba tragati i za starim znanjima koja su se talozila strpljivo, vekovima.

Ovo je namesteno... 🙂
Pa i meni se čini da je ipak malo previše - čak i za njega.. :D
Ali ne menja stvar u vezi njegovog kretanja, koje se meni toliko dopada.. - tako snažno i moćno, a tako lagano i gipko - sve to u isti mah.. A jeste bio šmker!!
Slušala sam mu opet nedavno ovaj intervju ispod.. i toliko puno pametnih stvari je čovek rekao.. a sa takvim šarmantnim osmehom.. :D:heart2:

(btw - danas bi mu bio rođendan.. :) ok, sad već juče..)

Inace danas je moguce trenirati u hramu, za odredjenu cifru...

Volim njihove metode treninga. Radili su na svemu, snazi tela i duha, jacali su um.
Neverovatne stvari. A tvrdi su likovi, ni nalik danasnjim borcima, stvarno tvrdi likovi, obozavam njihovu kretnju. Samo borilacka nauka je danas mnogo naprednija, ali treba tragati i za starim znanjima koja su se talozila strpljivo, vekovima.
Mislim da nije moguće u samom hramu.. nego da oko hrama ima otvorenih škola, i onda u njima.. (tako sam bar negde usput pročitala)..

Mislim da nije moguće u samom hramu.. nego da oko hrama ima otvorenih škola, i onda u njima.. (tako sam bar negde usput pročitala)..
Da. Mislim da postoji turisticki momenat, saolin hramovi su otvoreni za ljubitelje borilackih vestina, komercijalizovali su se.
Ali kao nije skroz otvoreno, nesto cuvaju od radoznalih turista, boraca. Nznm tacno. I nije za svakoga, jer se ulazu nadljudski napori.

Pa i meni se čini da je ipak malo previše - čak i za njega.. :D
Ali ne menja stvar u vezi njegovog kretanja, koje se meni toliko dopada.. - tako snažno i moćno, a tako lagano i gipko - sve to u isti mah.. A jeste bio šmker!!
Slušala sam mu opet nedavno ovaj intervju ispod.. i toliko puno pametnih stvari je čovek rekao.. a sa takvim šarmantnim osmehom.. :D:heart2:

(btw - danas bi mu bio rođendan.. :) ok, sad već juče..)
I @bmaxa je rodjendan istog dana, slucajnos? Cisto sumljam 😉

Nemojte mnogo da mislite. Razmišljanje troši mnogo energije. Od previše razmišljanja starite.
Nemojte mnogo da pričate. Većina ljudi ili priča ili radi. Bolje radite.
Kada radite, radite 40 minuta, a zatim napravite pauzu od 10 minuta. Kada duži vremenski period gledate u nešto, bilo šta, narušavate vid i unutrašnje organe kao i unutrašnji mir.
Kada ste srećni, kontrolišite taj osećaj. Kad izgubite kontrolu, uništavate energiju u plućima.
Nemojte previše da brinete ili da se ljutite, jer tako kvarite energiju jetre i creva.

Ovo su deo Tajni Saolina

Back