Saobraćajna policija i probna vozačka

mazgow

Početnik
Poruka
9
Nemam mnogo iskustva sa saobraćajnom policijom iz razloga jer posedujem probnu vozačku dozvolu, a porodični automobil ima oko 90kw odnosno oko 120 konjskih snaga. Pitam se da li saobraćajna policija obraća neku pažnju što se toga tiče, pošto treba da čekam 2 godine da bih mogao da sednem za volan iz finansijskih razloga, a ćale više voli auto nego mene i ne planira da proda. Vaša iskustva sa momcima u plavom sa zelenim prslucima slobodno iskažite.

Ja sam presao za 13 meseci tacno 10,000km. Uglavnom gradska voznja i do posla, par izleta po 100-inak kilometara prosle godine. Zaustavili su me ukupno 2 puta. Jednom su mi trazili saobracajnu i dozvolu, pogledao saobracajnu i konstatovao sa kolegom da je ovo "taj" auto, kao nema problema. Rekao mi da ugasim maglenke da ne bi smetao drugima, ali naravno zakonski smem. Pretpostavljam tog dana je upravo to bio razlog zaustavljanja.

Drugi put sam zaustavljen na glavnoj ulici ali u koloni, proveravali su alkohol, pretpostavljam trazili nekog ali rutinska kontrola usput.

Primetio sam da i kada podje pandur da me zaustavi, izadje na sred trake, pogleda u automobil, on se povuce. Moja pretpostavka je posto se desilo par puta, da je zbog probne dozvole i generalno bar ovde ne gube vreme na to ako odokativno proceni da auto ispunjava te uslove, odakle znam.

Tako da moj licni savet bez oznake P, mozda je i veca sansa da budes zaustavljen (ne znam kako je u drugim gradovima). A onda dobijas kaznu (cini mi se 10,000din) i zbog oznake i zbog jaceg vozila od dozvoljene za probnu ako nemas vozaca pored sebe koji ima dozvolu 5 godina.

80kw/109ks je limit.. moj bravo je 79kw/105ks tako da nisam mogao dalje od toga.

Nemam mnogo iskustva sa saobraćajnom policijom iz razloga jer posedujem probnu vozačku dozvolu, a porodični automobil ima oko 90kw odnosno oko 120 konjskih snaga. Pitam se da li saobraćajna policija obraća neku pažnju što se toga tiče, pošto treba da čekam 2 godine da bih mogao da sednem za volan iz finansijskih razloga, a ćale više voli auto nego mene i ne planira da proda. Vaša iskustva sa momcima u plavom sa zelenim prslucima slobodno iskažite.
Bitno je koji je auto u pitanju, odnosno da li postoji i takav isti sa slabijim motorom. Onda to bolje prolazi nego ako je neki za koji se iz aviona vidi da je moćan. Poštuj sve propise i jako vodi računa da su ti ispravna svetla i sve ostalo što se vidi spolja. S policajcima dosta zavisi na koga naletiš. Srećno!

Jednom su me zaustavili..alfa 147 85kw..od tad štekam slovo P prednje a zadnje ubacim samo u gepek pa ako me i zaustave kazem da je otpalo..jednom su me pustili jer sam bio u blizini kuce i od kad ne nosim P da se vidi ne zaustavljaju me..duvao sam par puta ali nisu trazili saobracajnu..mada svakako ne vidim svrhu tog zakona na 80kw ova alfa je izgubila odavno tih 7 konjskih snaga..sa 300k na satu.

Praktično ne postoji nikakva kontrola ničega

Mene oko 2 godine nisu ni rutinski zaustavil

Back