Sanremo 2021

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.658
71º Festival della Canzone Italiana di Sanremo 2021

sanremo_palco.jpg

Festival je pokrenuo karijere italijanskih pevača koji su sada poznati širom sveta, uključujući Andreu Bočelija, Zučera, Erosa Ramacotija, Loru Pausini i Masima Ranijerija.

Muzički festival Sanremo 2021 (italijanski: 71º Festival della Canzone Italiana di Sanremo 2021) biće 71. izdanje godišnjeg Muzičkog festivala Sanremo, takmičenja u televizijskoj pesmi održanog u Teatro Aristonu iz Sanrema, a organizovao ga je i emitovao RAI.

Predstava će biti održana između 2. i 6. marta 2021. godine.

Emisiju će predstaviti Amadeus, koji je i umetnički direktor konkursa. Fiorello će se vratiti kao ko-voditelj nakon što se pojavi kao redovan gost u prethodnom izdanju.

U iščekivanju ovogodišnjeg pobednika, podsetimo se nekih ranijih. Meni prvo pada na pamet
24 mila baci (24 hiljade poljubaca)
koja je na našim prostorima doživela preporod nakom Kusturicinog filma Sećaš li se Doli Bel

24.000 baci je pesma iz 1961. componovana od Ezio Leoni, Piero Vivarelli, Lucio Fulci, and Adriano Celentano.Premijerno je izvedena na 11. festivalu u Sanremu u izvođenju Andrijana Ćelentana i Malog Tonija gde je osvojila drugo mesto. Smatra se za prvu rok and rol pesmu koja je ušla u takmičenje.

Tokom svog nastupa, Ćelentano je stvorio veliku polemiku zbog izvođenja dela pesme okrenut leđima publici.

Diodato - Fai Rumore је прошле године био победник (какав смор од песме), али очигледно је да моји Салвинисти су гласали за правог етничког Италијана, уместо за најбољу песму, а то је била
Elodie - Andromeda

Нада Топчагић на фестивалу Сан Ремо?

Ко би рекао да се тако нешто може десити. Али управо се десило!

Најављујући специјалног госта прве вечери, фудбалера Златана Ибрахимовића, популарни водитељ Амедео је најавио песму коју је гост одабрао да прати његов улазак на сцену, а та песма је била "Јутро је, јутро је" коју изводи Нада Топчагић.

Чим снимак буде доступан на РАИ, потражићу линк

Нада Топчагић на фестивалу Сан Ремо?

Ко би рекао да се тако нешто може десити. Али управо се десило!

Најављујући специјалног госта прве вечери, фудбалера Златана Ибрахимовића, популарни водитељ Амедео је најавио песму коју је гост одабрао да прати његов улазак на сцену, а та песма је била "Јутро је, јутро је" коју изводи Нада Топчагић.

Чим снимак буде доступан на РАИ, потражићу линк
prvo sam mislio da se zezaš...

Ne znam italijanski ali sam ukapirao da je rekao voditelju, uzmi i piši Zlatanova pravila, pa počeo, Pravilo jedan...
boli njega uvo, uvek ladan ko špricer

Шта је систем.. РАИ као носилац права је већ тражио брисање свих снимака на ЈуТјубу, па сам исправио горе и поставио линк ка РАИплеј где се може видети снимак

Да, Амедео и Златан су направили мали шоу (слично је било прошле године када је спортски гост био Новак Ђоковић)

Амедео је почео са "сви ме питају шта ће Златан овде" на шта се Златан надовезао са "дошао сам да донесем нова правила фестивала".
Али како, па ја сам директор фестивала, каже Амедео.... Стварно су ти то рекли, каже му Златан.... и креће да листа своја правила... прво правило је да има 22 такмичара... али како када ми имамо 26 певача... ја кажем 22, ако има вишка продатје их... Ливерпулу ... итд

И прошле године су правили добар шоу са Новаком :)

Управо у току Златанов шоу други део... опет улазак уз Јутро је... па наставак диктирања правила и шоу заједно са Амедеом... али о томе сутра прилог са моје стране... нећу баш толико дуго чекати да раи постави снимак

Sanremo 2021 prva noć

Klikni na naziv pesme da vidiš izvođenje
  1. Annalisa with Dieci
  2. Noemi with Glicine
  3. Fasma with Parlami
  4. Francesca Michielin & Fedez with Chiamami per nome
  5. Francesco Renga with “Quando trovo te”
  6. Arisa with Potevi fare di più
  7. Måneskin with Zitti e buoni
  8. Max Gazzè with Il farmacista
  9. Colapesce & Dimartino with Musica leggerissima
  10. Coma_Cose with Fiamme negli occhi