Sanovnici

candys

Zainteresovan član
Poruka
155
Verovatno postoji ista ali slična tema ali me mrzi da tražim :zroll: Ne znam kako ljudi mogu da veruju u sanovnike, ali me zanima da li vi verujete ili ne i zašto da odn. zašto ne?

Ja mislim da su sanovnici glupost i ne znam koje je takva glupost pala na pamet. Ako sanjaš npr. da ti zubi ispadaju to kao znači manjak samopouzdanja, nesreću, smrt bližnjih, pa anksioznost itd. da ne nabrajam... Meni je to potpuno besmisleno.

Snova se neko seća a neko ne, šta je sa onima koji nešto sanjaju pa se toga ne sećaju?? Ne znam kako da tumačim snove ali držim se Frojda i njegovog tumačenja snova, ali sanovnici nemaju veze sa vezom po mom mišljenju

Mozda je glupost da predvidjaju buducnost i da se ona iskazuje kroz simbole,ali da kroz simbole iskazuje nase stanje duse i podsvesti, mozda da.
A za buducnost, iz licnog iskustva,sanjao sam da sam prstima izvadio izlomljen kvaran zub i vratio ga u supljinu gde je stojao u ustima.U porodici je jedan ukucan poceo da propada fizicki,da oboljeva i nakon 3 godine je nazalost umro.Koincidencija ili ne?
A takodje iz okoline,covek je doziveo saobracajku,bio u komi i u snu je zavrsio pred bogom i pita bog tog ''sekretara'' Pa koga si mi ovo doveo? Marka Markovica.Ne tog,trebao si Marka Markovica i objasni iz kog grada tu nekih 20 kilometara dalje.Nakon nekog vremena se probudio iz kome.Kad se oporavio,iz znatizelje je potrazio Marka Markovica iz tog grada i covek je stvarno postojao i umro je pre nego sto se ovaj probudio iz kome.Nije urbana legenda,znam coveka.

Verovatno postoji ista ali slična tema ali me mrzi da tražim :zroll: Ne znam kako ljudi mogu da veruju u sanovnike, ali me zanima da li vi verujete ili ne i zašto da odn. zašto ne?

Ja mislim da su sanovnici glupost i ne znam koje je takva glupost pala na pamet. Ako sanjaš npr. da ti zubi ispadaju to kao znači manjak samopouzdanja, nesreću, smrt bližnjih, pa anksioznost itd. da ne nabrajam... Meni je to potpuno besmisleno.

Snova se neko seća a neko ne, šta je sa onima koji nešto sanjaju pa se toga ne sećaju?? Ne znam kako da tumačim snove ali držim se Frojda i njegovog tumačenja snova, ali sanovnici nemaju veze sa vezom po mom mišljenju
po periodima sanjam ono sto zelim ili cime se opterecujem,ranije je bilo intenzivnije recimo letenje sto ima veze s osecanjima

najvise volim kad sanjam da imam super moci..XD
a inace obozavam kad sanjam nesto,stalno neke akcije trcanja,ludila,a cak i kad sam u problemima uvek pobedjujemXDlol
a koliko vam se puta desilo da ste svesni da sanjate?meni nekih 4 5 puta u zivotu,2 puta mislim da sam se odmah probudila kad sam shvatila..jedanput sam pokusala da izgradim nesto al mi nije islo...XDa ko mala sam sanjala horor i znala sam da sanjam al nisam mogla da se prbudim..to mi je bio najduzi san u zivotu..XD
lol

jedanput sam shvatila u snu da sanjam,pa sam se 'probudila',tj mislila sam da jesam,ono dizem ja glavu sa stola,a ustvari samo sam se probudila u snu,tj.nastavio mi se sanXDinception fazonXDlol

A da li ste imali deja vu, ili vec kako da to nazovemo kada sanjate neki dogadjaj i posle nekog vremena do detalja se desi isto i onda skontate da je isto bilo kao u snu,ali dok prorade vijuge ode voz...Meni se desilo.Ostao sam zatecen.

ne verujem u predviđanje budućnosti na osnovu sanjanog
ali verujem da se donekle može objasniti psihičko stanje - ovo se odnose na ispadanje zuba i sl. stvari koje svi ponekad sanjaju

- - - - - - - - - -

jedanput sam shvatila u snu da sanjam,pa sam se 'probudila',tj mislila sam da jesam,ono dizem ja glavu sa stola,a ustvari samo sam se probudila u snu,tj.nastavio mi se sanXDinception fazonXDlol

to je lažno buđenje XD

Ovi sanovnici ponekad sadrže iskustva ljudi koja su taložena kao kolektivna tvorevina. Da li postoji neko kolektivno nesvesno i u našem narodu, pa je putem tih simbola koji su se našli u snovima zabeleženo, to ne mogu da tvrdim, ali neke pojave u snu su identično tumačili pojedinci kao nešto što se pokazalo ispravnim u budućnosti. Što se tiče tog ispadanja zuba, pre bih rekla da je snevač opterećen svojim godinama. To je strah od starenja. Nije samo Frojd merodavan za tumačenju simbola u snovim, postoji i Jung.

sanovnik pogledam ponekad al ono vise iz zajebancije. desava mi se da kad sanjam nesto a brzo zaboravim il se secam onako kroz maglu stvarno i brzo i zaboravim al zato kad sanjam neki san kojeg se onako tacno secam do detalja i mislim o njemu onako ceo dan nikako mi ne izlazi iz glave za par dana se sve tacno tako i desi. ne znam sta je to al plasim se takvih snova u pocetku sam mislila da nisam normalna al sad zovem ljude da upozoravam ako sanjam da ce nesto lose da se desi. sva sreca u zadnje vreme mi se to ne desava bas cesto

Znači dižem temu al šta da se radi, bolje nego pravit novu...

Sinoć sam sanjao užasan san, kako je jedna dobra prijateljica ostala trudna (iako u stvarnosti nemože), ali da je pobacila i da sam tome ja kriv. Užasan osjećaj kad sam se probudio.

Inače ne čitam te sanjarice iliti sanovnike kako vi zovete, ali za ovo sam išao potražit šta znači (našao ovu sanjaricu):

TRUDNICA-simboliše neprijatnosti аkο vidite trudnicu-аkο žena sanja ԁа је trudna, najava је uspjeha і ostvarenje želja
TRUDNICA-Vidjeti trudnicu – imat ćete nekih neugodnosti і nерrіƖіkа sa svojim zdravljem. Žene kοје sebe vide kao trudnicu – ostvarit ćete svoj cilj.
POBAČAJ-SANJATI POBAČAJ SIMBOLIŠE NEOSNOVAN STRAH.

Još uvijek imam grč u stomaku zbog svega ovoga... :confused:

Svako svoje snove moze jedino sam da protumaci i niko drugi,sto se sanovnika tice ne verujem bas u njih,mozda mogu da pruze neke smernice da se povezu odredjene stvari i nista vise od toga.

pa snovi su nacin da ti se podsvest obrati upareni kroz svakodnevne slike koje vidjas..
e sad neke stvari iz sanovnika su glupost a neke su ok,zavisi sta..jer recimo svim ljudima je zajednicko da ako sanjaju da beze od nekoga u mraku,to je izrazavanje straha,ili recimo da sanjas da ti ispadaju zubi,san nije skup nebitno i nebulozno povezanih slika,mozes sanjati to sa zvise jer si videla na teveu ili vise jer to ima vezesa tvojim nekim emocijama,sad najbitnije za svaki san je kakve ti emocije vezujes za isti..a mislim da niko nije srecan kad mu vade zube...
itd za ostale stvari...
opet recimo crna macka za nekog moze biti nesreca,recimo za vecinu,a nekom moze znaciti srecu ako je ceoz zivot vole crne mace,itd itd..

neke generalizacije su moguce ali u osnovi sve je to individualno i mora se posmatrati kroz prizmu osecanja,zivotnih desavanja,i slika koje upijamo;)

Фројдовска тумачења снова су тотално безвезе.

Психолошко тумачење је океј, али Фројд је шарлатан.

Сановници такође у себи садрже то психолошко тумачење снова, само на лаичкој основи потпомогнуто искуством стицаном вековима те се сановници разликују од културе до културе.

Back