- Poruka
- 237.852
Pa nije, ja itekako pominjem i brljotine drugih, samo što ova tema nije predviđena za to. Generalno sva su velika carstva nastala na masovnim zločinima, pokoljima, asimilaciji i istrebljenjima manjih naroda. To važi i za Rusiju i za Ameriku. Niko tu nije slučajno dobio veliku teritoriju.Ti ovo sve gledas previse jednostrano, iz svake reci izbija neskrivena rusofilija... Ne znam zasto ali generalno je tako.
Upada u vazdusne prostore ima svuda i sa svih strana, samo ti to ne pratis ili neces da registrujes. Za napad na zemlje Pribaltike sam ti vec govorio, ti koji su govorili o tome su clanovi ekipe souprograma, kao kada bi neko stavove nekih nasih klovnova sa TV (naprimer Miroljuba) smatrao za zvanican stav zemlje.
Ne zaboravi da je i USA izgradjena na krvi americkih indijanaca i miliona crnih robova, ista ta Evropa je sagradjena krvlju stanovnika kolonija, a ne radom i postenjem doticnih.
Ne moze sve da se gleda linerano, treba pre svega iskljuciti osecanja. Inace ponavljam, sa jedne strane ne opravdavam napad na suverenu zemlju, sa druge strane razumem potrebu da se zastite svoji ljudi kojima se spremalo istrebljenje. Mi kao drzava imamo i jednu i drugu opciju na svojoj teritoriji, i jako je tesko dati realan sud.
Međutim, pitanje Senseia se odnosilo na Ruse pa sam zato njih u ovom slučaju pominjao.