sankanje

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yota

Aktivan član
Poruka
1.806
Moj djukac u zadnje vreme sanka se po guzi i samo gleda pozadi.Redovno ga cistim od glista.Veterinarka je rekla da mu treba antibiotik,mada mislim da mu treba kuja i da sazreva.Posmatram ga jos,cak dva dana,kazu mi moji dok sam bio na putu,nije nista jeo,ali sad jede.Mozda se zaljubio:)

Да ли си само питао или га одвео ветеринару?Навероватније је жлезда препуњена и упаљена,али то би ветеринар требало омах да види.Жлезда мора да се испразни и после тога антибиотик због упале.Не ради ништа сам.

Bio sam na putu i dočekalo me neprijatna priča!Mog psa napao šarplaninac,ustvari,neka ukrštena rasa,majka je rekla da je ogroman i da je vukao neki lanac spajan žicom,moj djukac,borio se sa njim iako je bio bolestan,majka nije znala šta da uradi i uzela prut,medjutim moj djukac je ustuknuo kad je ona vikala i mahala prutem i okrenuo se,dok je ovaj iskoristio i pokušao da ga uhvati za vrat i uhvati ga,mama ga je udarala prutem i ovaj je konačno ustuknuo okrenuo se i otišao,mogao je i nju napasti!Primetio sam kapljicu krvi kod vrata,ali to me i nije zabrinulo,nego kod guze vidim crvenu sluz i shvatio da mu je analna žlezda u pitanju,svojima sam još pre ovog događaja rekao da mu daju kosti da mu bude tvrdja stolica,mada ja mislim,kako sam i pročitao,da je to od bitke'odčepilo i počelo mu izlaziti'.Sutra ga vodim veterinaru,samo se bojim da ga još više ne oštete,jer pročitao sam da mu prirodno davanje kostiju može pomoći lučenje sluzi i antibiotik protiv upale,a da stiskanjem žlezda može još više da se oštete?

Mislim da mu treba vakcina protiv upale i antibiotik,a pražnjenje analnih otvora,putem ishrane,jer ako je upaljena,još ako je bude stiskao može da se napravi još veća steta.Mislim da kao što kaže Mimi,kosti rešavaju taj problem,a i već je odrastao,neka glodje nije mu prvi put,a većina veterinara iscedjuju,a koliko vidim on ima problem sa upalom!Vakcina mu ne gine,i tablete,čuo sam za neke na 'stor...10',da su uspešne protiv upala?

Nisu analne žlezde,one su sasvim u redu,nego ga onaj ujeo pozadi!Veterinar ga ušio,dao mu dve vakcine protiv upala i tablete da troši!Prepao se moj djukac,pa zbog te nervoze vezao mu zavojem njušku i držali ga dok mu je stavio dva konca!Sreća je što mu nije dokačio **** i probio opnu,jer to bi bio problem!Jutros je prvi put ušao sa voljom u kola,kao da je znao da ide na lečenje!pozz

После сваког случаја те врсте треба обавезно отићи до ветеринара.Повреде могу да буду неучољиве и не морају да крваре ,а да буду опасне.На зубима пса има толико бактерија да врло лако може да дође до озбиљних инфекција.Да и не причамо о питању вакцинације тог пса и проблему беснила.

После сваког случаја те врсте треба обавезно отићи до ветеринара.Повреде могу да буду неучољиве и не морају да крваре ,а да буду опасне.На зубима пса има толико бактерија да врло лако може да дође до озбиљних инфекција.Да и не причамо о питању вакцинације тог пса и проблему беснила.

odgodjena mu je vakcinacija protiv bjesnila,koju je trebao primiti ovog meseca!Dobro je prošao,kako je mogao proći!

odgodjena mu je vakcinacija protiv bjesnila,koju je trebao primiti ovog meseca!Dobro je prošao,kako je mogao proći!
ја сам мислио на питање вакцинације од беснила оног пса који га је напао.Јако пуно такозваних власника своје псе не вакцинише чак ни против беснила ,што једина законска обавеза,а о вакцинама против заразних болести вероватно нису ни чули.

ја сам мислио на питање вакцинације од беснила оног пса који га је напао.Јако пуно такозваних власника своје псе не вакцинише чак ни против беснила ,што једина законска обавеза,а о вакцинама против заразних болести вероватно нису ни чули.
verovatno nije,ali moj djukac je imun,opet ima krvarenje,
danas ga moji vode,ja sam na putu,pa cekam sta ce mi javiti

verovatno nije,ali moj djukac je imun,opet ima krvarenje,
danas ga moji vode,ja sam na putu,pa cekam sta ce mi javiti
Ово већ предуго траје.Пса је требало предгледати ренгеном или скенером да се види да ли има унутрашње повреде.Није доста само ушити спољну рану и давати му антиобиотике.нећу да те плашим ,али боље је проверити све после било какве озбиљне туче.

Ово већ предуго траје.Пса је требало предгледати ренгеном или скенером да се види да ли има унутрашње повреде.Није доста само ушити спољну рану и давати му антиобиотике.нећу да те плашим ,али боље је проверити све после било какве озбиљне туче.
sad je u redu,malo mu se zagnjojila rana pa je cistio i dao mu boce.Rekao je da ga ne pustamo jedno vreme,pa na kontrolu za sedam dana.

Moj djukac je ok,mnogo izgleda zdravije,ne puštaju ga moji,kad sam došao,haos,samo se žali i samo što ne progovori,ali šta da radim,bolje da mu to zaraste kako treba,neka trpi do kontrole,znam da mu je teško što je zatvoren u boksu,ali i meni je teško!To mu dođe,kao da je na intezivnoj,ali šta da se radi,neka istrpi par dana pa biće puštanja i šetnje!pozz

Back