Bio sam na putu i dočekalo me neprijatna priča!Mog psa napao šarplaninac,ustvari,neka ukrštena rasa,majka je rekla da je ogroman i da je vukao neki lanac spajan žicom,moj djukac,borio se sa njim iako je bio bolestan,majka nije znala šta da uradi i uzela prut,medjutim moj djukac je ustuknuo kad je ona vikala i mahala prutem i okrenuo se,dok je ovaj iskoristio i pokušao da ga uhvati za vrat i uhvati ga,mama ga je udarala prutem i ovaj je konačno ustuknuo okrenuo se i otišao,mogao je i nju napasti!Primetio sam kapljicu krvi kod vrata,ali to me i nije zabrinulo,nego kod guze vidim crvenu sluz i shvatio da mu je analna žlezda u pitanju,svojima sam još pre ovog događaja rekao da mu daju kosti da mu bude tvrdja stolica,mada ja mislim,kako sam i pročitao,da je to od bitke'odčepilo i počelo mu izlaziti'.Sutra ga vodim veterinaru,samo se bojim da ga još više ne oštete,jer pročitao sam da mu prirodno davanje kostiju može pomoći lučenje sluzi i antibiotik protiv upale,a da stiskanjem žlezda može još više da se oštete?