Sanjarski vrtovi: Opišite svoju idealnu baštu

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.691
Dobrodošli u temu posvećenu vašim snovima o savršenom vrtu! Bašta je mesto gde priroda i kreativnost sežu u savršen sklad, gde se svaki cvet, grm i drvo stapaju u harmoniju koja hrani dušu. Ova tema je posvećena vašim maštarijama o idealnom vrtu, prostoru koji odražava vaše želje, interesovanja i lični pečat.

Kako biste zamislili svoj idealni vrt? Da li sanjarite o mirisnom cvetnom rajskom vrtu punom egzotičnih biljaka, ili biste više voleli šumsku oazu punu zelenila i skrivenih kutaka za meditaciju? Možda vas privlači ideja organskog povrtnjaka sa svežim plodovima koji se uzgajaju u vašem dvorištu, ili sanjate o zen vrtu koji pruža mir i spokoj u svakom trenutku.

Ova tema je prostor za deljenje vaših ideja, inspiracija i iskustava. Podelite sa nama svoje vizije, fotografije....

d93a7a3341f1d954185d2613c74ba0d3.jpg

Moja idealna basta je prilicno haoticna :mrgreen:
Prvo da krenem sta ne volim definitivno a to je parkovsko uredjenje, trava i tu i tamo neki cvetic, zbun.

Volela bih da imam deo sa vocnjakom ispod koga bi raslo svakakvo sareno, poljsko cvece i bilo bi buno leptira i ostalih bubica. Ono setas se cvecem, moze deo sa klupom ispod mirisne lipe, beres vocke, uzivas u mirisu i sarenilu.
Onda bih deo koji nalikuje sumici...zimzeleno drvece ispod hoste, paprati, hortenzije, sumsko cvece, divlje jagode...
Potom...imala bih i malo jezerce...minimum 10x10m gde bih mamila razne ptice (ne postoje komarci i muve:mrgreen:) i negde u blizini veliku terasu sa pergolom i letnjom kuhinjom i obavezno staklenu bastu koja je deo kuce...da mogu da uzivam u pogledu dok pada sneg...

Moja idealna basta je prilicno haoticna :mrgreen:
Prvo da krenem sta ne volim definitivno a to je parkovsko uredjenje, trava i tu i tamo neki cvetic, zbun.

Volela bih da imam deo sa vocnjakom ispod koga bi raslo svakakvo sareno, poljsko cvece i bilo bi buno leptira i ostalih bubica. Ono setas se cvecem, moze deo sa klupom ispod mirisne lipe, beres vocke, uzivas u mirisu i sarenilu.
Onda bih deo koji nalikuje sumici...zimzeleno drvece ispod hoste, paprati, hortenzije, sumsko cvece, divlje jagode...
Potom...imala bih i malo jezerce...minimum 10x10m gde bih mamila razne ptice (ne postoje komarci i muve:mrgreen:) i negde u blizini veliku terasu sa pergolom i letnjom kuhinjom i obavezno staklenu bastu koja je deo kuce...da mogu da uzivam u pogledu dok pada sneg...
Jakoo lepoo :bravo:

a neko brdašce, breg, padina,.. To nema na tom filmu :) .

Back