snovi su uporedni zivot... kao dvostruka realnost, ako ih pamtis kad se probudis ili ako naucis ili ne ucis, jednostavno neko moze da upravlja snovima na neki nacin i bez vezbe. usko su povezani san i java. i nisu uvek povezani sa podsvescu kao sto to mnogi tvrde.
jer ako te neki lep san usrecuje, a ruzan rastuzuje, onda i jesu deo realnosti i uporednog zivota gotovo kao na javi. jer i dok sanjas nesto lepo, bivas srecan i telo nije imuno na to iako spavas. isto ako sanjas nesto ruzno, uznemiruje te cim nas bude nocne more.
Privukao me samo naslov d"SAN" a otvorim ovaj blog inače kada vidim da je to u stihovima pisano, obično okrenem leđa.
Nezavisno od toga pogledah ovde tvoje komentare. Otuda, nezavisno da li si ženskog ili muškog roda reći ću sledeće:
Tokom mog detinjstva imao sam neke snove koje sam upamtio kao da sam ih doživeo juče. Ima među njima noćnih ali i budnih snova. Znam da ljudi čak i ne znaju ništa o budnim snovima iako postoje.
Ipak, kada je moj život došao nevelikoj raskrsnici dao sam se u velikom traganju, i čitanju mnogo knjiga ne bi li o životu otkrio nešto više ili najviše što se može.
Mnogo toga sam otkrio i mnogo toga iskusio ali reći ću nešto vezano samo za snove.
Ljude interesuje samo da li će im reći neku formuli kako da promene život da bude mnogo bolji i drugačiji te da budu zadovoljniji i srećniji. Pa ipak, snova ima više kategoriuja iuako sve kategorije imaju za cilj da snevača podučavaju kroz život kako bi mu pomogli da dosegne uzvišenija stanja svesti i kapacitet ljubavi.
To znači. snovi mogu biti sećanje na događaje na višim svetovima. Mogu podučavati o nečem što osoba treba promeniti u svom životu da bi se duhovno uzdizala u svojoj svesti.Mogu ukazivati da je recimo vreme da zameni posao, da proveri svoje zdravlje, da odabere ovo iliu ono zanimanje. da osoba sa kojoj se zabavlja nije ta koja joj treba za brak i još mnogo, mnogo detalja.
Zato se kaže da su snovi tajni prolaz do visokih stanja svesti i samog Neberskog Carstva...
Naravno sa prećenjem snova, ako se postaramo, imamo i Unutarnjeg Učitelja koji postoji i u fizičkom telu i kao takav jeste jedini i pravi predstavnik Boga pa se zato snovi razvijaju i mi se krećemo postepeno na sve više nivoe ili svetove, ali uz obavezno odrađivanje naših dugova (karme) iz ranijih života.
Snovi i Unutarnji Učitelj nas vode ka stanju iz kojeg nikada nikoga nećemo lagati, nikada nikog prevariti i uvek moramo vrednovati istinu i samo istinu pa i po ceni bola.
Da, događaji iz sna i oni iz jave jesu samo dve strane jedne te iste medalje jer u snovima mi aktivno živimo na unutarnjim svetovima a to su svetovi više realnosti.
Kada bih danas morao ponovo tragati za istinom ne bih oklevao da za njom pon ovo uložim čak i više napora samo da se sretnem sa pravim znanjima a ona uistinu postoje.
Da, snovi su ta zlatna nit preko kojih nas najvažnija suština života koja proističe iz samog srca Kreatora, Boga, i podučava nas na našem strašno dugom putu kako da realizujemo svoju Božansku prirodu, Mi, kao Duša.
I najlepši i najružniji snovi govore nama sa najvišom svrhom i sa najvišom pažnjom i najvišom ljubavi.
Vuja, imaš moj pozdrav sa osnovnom porukom da su snovi nešto što je tako besplatno a tako zlatne sadržine da ih ne bismo trebali zapustiti već ih prigrliti da nam pomognu da otvorimo svoje srce za naše najviše dobro. (Ako ti se ne sviđa moj komentar jednostavno ga ignoriši