San

Misao, kao ptica leti.
Budi me lepršanjem krila,
otvaram prozor i pružam dlan,
mrvice hleba, ostale od večere.
Hranim je svetlošću, koja zablista
u pogledu na sreću koja se budi,
dahom milujem meko paperje,
i puštam je, puštam da može
ponovo, vratiti se!

:klap::klap::klap:

...kažu sionski mudraci , ili tako se bar prepričava , da misao , ili pak ideja koja nam se u nekakvim sutonima roji po glavi , pa izčezne nekako volšebno . i kao da luta po životnoj šumi , ili pak po surovosti ovoga sveta , da je takva misao ili pak ideja , objašnjena kroz novozavetne priče o izgubljenoj ovci , zbog koje se napušta celo stado i kroz šumu tumara ; ili pak je kao zabludeli sin u priči , koji kad propadne u belom svetu , vraća se kući i otac ga dočekuje bolje nego što dočekuje sina poslušnog , vrednog i radno - domaćinski korisnog !
...samo tako kažu...eto....a možda to tako i biva sa čovekom !

123loncar;bt277454:
:klap::klap::klap:

...kažu sionski mudraci , ili tako se bar prepričava , da misao , ili pak ideja koja nam se u nekakvim sutonima roji po glavi , pa izčezne nekako volšebno . i kao da luta po životnoj šumi , ili pak po surovosti ovoga sveta , da je takva misao ili pak ideja , objašnjena kroz novozavetne priče o izgubljenoj ovci , zbog koje se napušta celo stado i kroz šumu tumara ; ili pak je kao zabludeli sin u priči , koji kad propadne u belom svetu , vraća se kući i otac ga dočekuje bolje nego što dočekuje sina poslušnog , vrednog i radno - domaćinski korisnog !
...samo tako kažu...eto....a možda to tako i biva sa čovekom !
Možda... tek covek samo može svoju misao iskazati... Hvala za komentar :bye:

Ne znam šta da kažem....Zatečena sam Vašim predivnim stihom u kome caruje lepota i nežnost. Prepisaću ga u posebnu svesku koja čuva "znakove pored puta" namenjenim meni.. Potpisacu Vas, naravno!! Hvala!

Soradze;bt277488:
Ne znam šta da kažem....Zatečena sam Vašim predivnim stihom u kome caruje lepota i nežnost. Prepisaću ga u posebnu svesku koja čuva "znakove pored puta" namenjenim meni.. Potpisacu Vas, naravno!! Hvala!
"Znakovi pored puta", u ovom vremenu kada svi nekud žure dobro je da postoje osobe koje zapažaju znakove pored puta. Hvala na komentaru i ukazanoj casti da se moja pesma nađe svoj prostor u tako posebnoj sveski. :bye:

Tamišarka;bt277499:
"Znakovi pored puta", u ovom vremenu kada svi nekud žure dobro je da postoje osobe koje zapažaju znakove pored puta. Hvala na komentaru i ukazanoj casti da se moja pesma nađe svoj prostor u tako posebnoj sveski. :bye:

Vama hvala na nesebičnom deljenju Vaše lepote.:zag:

Misao koja se budi sa nama,
slična je rajskim pticama
dok se gnezdi ,
i nedrima jedri ,
kljunom hvata
snova šapat,
na skrivenim dusevnim izvorima,
mije krila ,kao rečna vila,
pa se tako okupana ,razšepuri ona u nama,
puna sjaja,
jer zna da su joj uvek otvoreni
naši prozori,dlanovi,
pogledi
dal je oni ispracali il dočekivali.
U toj zlatnoj krletci
naseg oka,nebo je njeno
a naša snaga,
novog sastanka
novog jutra i starog dana .
:bye:

LadyDydy;bt277525:
Misao koja se budi sa nama,
slična je rajskim pticama
dok se gnezdi ,
i nedrima jedri ,
kljunom hvata
snova šapat,
na skrivenim dusevnim izvorima,
mije krila ,kao rečna vila,
pa se tako okupana ,razšepuri ona u nama,
puna sjaja,
jer zna da su joj uvek otvoreni
naši prozori,dlanovi,
pogledi
dal je oni ispracali il dočekivali.
U toj zlatnoj krletci
naseg oka,nebo je njeno
a naša snaga,
novog sastanka
novog jutra i starog dana .
:bye:
Kada pesnik inspiriše pesnika, onda je to dokaz da napisano nije hrpa nabacanih slova, vec su to slike koje legnu na dušu i probude se u novoj pesmi :)
Hvala od :heart: :bye:

Poslednja izmena:

Back