San

pozdrav, ne znam da li sam ovde trebao da otvorim ovu temu, ali me zanima kako to da sam razmisljao nekoliko sati pre spavanja o jednoj fudbalskoj utakmici koja se igra sutradan, i kada sam zaspao u snu mi se pojavila ta utakmica i krajnji njen rezultat, kada sam ujutru ustao, setio sam se da sam sanjao da je bilo 1:2 na kraju i bas sam hteo da vidim da li ce se tako i zavrsiti ta utakmica....utakmica se zavrsila i na kraju je bilo 1:2 ...nisam mogao da verujem sta se desilo ....sad ne znam da li se tako pojavi u snu ono o cemu ceo dan ili 5 sati pre spavanja razmisljas...ne znam????

Ma snovi su velika cuda, ja znam par primjera, koji pobijaju Frojdove teorije, kao npr. taj tvoj.

Samo brate sledeci put, otici do kladionice, znas koja je kvota na pogodjen rezultat.

znam brate al kad bi mi se to ponovo desilo bilo bi extra :D ....evo sinoc sam sanjao neke sitne parice na ruletu, i odem sutradan do kladze i uzmem pare bas na ruletu :))

Ja nisam video nikakvu korist ni smisao, no to je pravo pitanje za autora.
Boldovano . Pa ključ se vidi ali se zapetljao :hahaha:
Daj 'vamo jos nekih podataka, ko je pisao, period itd...da ne ostanem neprosvecen do kraja zivota. Nisam jedini koji je ubedjen da je Hegelova Nauka logike najzamrsenije delo, jos uvek ga zvacem, donekle sam skontao i Lao Cea, al' KLJUC ZIVOTA je pravi izazov :)))) Jos cudnije je sto sam za Kantove antinomije, Hegelovu dijalektiku, Konfucija cuo jos u detinjstvu, a za ovo kapitalno delo nikad do sad.

Daj 'vamo jos nekih podataka, ko je pisao, period itd...da ne ostanem neprosvecen do kraja zivota. Nisam jedini koji je ubedjen da je Hegelova Nauka logike najzamrsenije delo, jos uvek ga zvacem, donekle sam skontao i Lao Cea, al' KLJUC ZIVOTA je pravi izazov :)))) Jos cudnije je sto sam za Kantove antinomije, Hegelovu dijalektiku, Konfucija cuo jos u detinjstvu, a za ovo kapitalno delo nikad do sad.

Za "Ključ života" Lao Ce- ovo piskaranje je slikovnica :hahaha:
Naravno da nisi čuo kao mali za tu knjigu jer je relativno nova. Isto kao što se ti danas pozivaš na Konfučija , Hegelovu dijalektiku , Kantove antinomije budući ljudi će se pozivati na nju. Nije teško zamisliti kako će izgledati jedna uobičajena rečenica u budućnosti; " Ko ti je taj Konfučije a koji ti je tek taj HeKel, još kao mali sam čuo za Ključ života ali za ovu dvojicu nikad do sad".
No ja mislim da je vreme da se vratimo temi . Znači San.

Poslednja izmena:
"Džez mi je bio odvratan, ali sam ga voleo deset puta više nego današnju akademsku muziku; džez, sa svojim radosnim, sirovim divljaštvom, odišući naivnom, čestitom čulnošću, duboko je dirnuo i mene u svetu mojih nagona.
Stajao sam jedan trenutak njušeći, udisao sam krvavu i drečeću muziku, njušio sam pakosno i pohotljivo atmosferu ovih dvorana. Jedna polovina te muzike, ona lirska, bila je tužna, odviše zašećerena i kiptala je od sentimentalnosti, a ona druga bila je divlja, ćudljiva i snažna, pa ipak su obe polovine naivno i pomirljivo išle ukorak, slivajući se u celinu. Bila je to muzika iz doba propadanja. U Rimu za vreme poslednjih careva morala je postojati slična muzika. U poređenju sa pravom muzikom, Bahom i Mocartom, to su, razume se, bile pomije ali tako izgleda sva naša umetnost, čitav naš mentalitet, sva naša nazovi kultura čim se uporedi sa pravom kulturom. Ova muzika je imala preimućstvo u velikoj iskrenosti, imala je nečeg, ljubavi dostojnog, crnačkog u sebi, bila je bez ikakvih laži i ispunjena radosnim, detinjastim raspoloženjem. Imala je u sebi nešto od crnca i nešto od Amerikanca, koji nama Evropljanima, i pored svoje snage, izgleda tako dečački svež i detinjast. Da li će i Evropa biti takva? Da li je već na putu da postane takva? Da li smo mi, stari poznavaoci i poštovaoci nekadašnje Evrope, nekadašnje prave muzike, nekadašnjeg pravog pesništva, samo sitna, glupa manjina, sastavljena od komplikovanih neurotičara koji će sutra biti zaboravljeni i ismejani? Da li je ono što smo mi nazivali kulturom, duhom, dušom, ono što smo nazivali lepim i svetim bilo samo utvara, već odavno mrtva, koju samo još nekolicina nas budala smatra pravom i živom? Da li je mogućno da nikada nije ni bila prava i živa? Da li je ono za šta smo se mi, budale, borili, možda oduvek bilo samo fantom?" Ovo je nocna mora svih pravih evropljana!

tako sam ja resila zadatak iz matematike. a jednom sam nacrtala zadatu kartu podrucja tj. deo koji je u budnom stanju bio neresiv, a bez tog dela nije karta dalje mogla da se radi.

al' ne znam kolko se ovo uklapa u temu.

Uklapa se lepo nekrstena, na zalost, ja te opet mogu usmeriti jedino na Frojda jer se on svakako pozabavio i ovom tematikom. U njegovoj knjizi postoji primer, naime, covek je sanjao neku retku biljku i tacno je znao njen latinski naziv, u budnom stanju naziv biljke bio mu je nepoznat. Kasnije je otkrio da je jos u gimnaziji u svom herbarijumu izmedju ostalih, posedovao i vrstu koju je sada sanjao.

Back