San

acacar123

Početnik
Poruka
3
pozdrav, ne znam da li sam ovde trebao da otvorim ovu temu, ali me zanima kako to da sam razmisljao nekoliko sati pre spavanja o jednoj fudbalskoj utakmici koja se igra sutradan, i kada sam zaspao u snu mi se pojavila ta utakmica i krajnji njen rezultat, kada sam ujutru ustao, setio sam se da sam sanjao da je bilo 1:2 na kraju i bas sam hteo da vidim da li ce se tako i zavrsiti ta utakmica....utakmica se zavrsila i na kraju je bilo 1:2 ...nisam mogao da verujem sta se desilo ....sad ne znam da li se tako pojavi u snu ono o cemu ceo dan ili 5 sati pre spavanja razmisljas...ne znam????

Не знам брате.

Ето ја синоћ сањао неку паучину и то је било тона паучине !!!

Све ми се по рукама лепила, цело купатило је било у паучини!

Ја јутрос погледао шта то значи, "каже" - тежак посао обавићете са лакоћом. :think:

И треснем јутрос испит. :neutral:

Пао на другом питању.

Нема то везе са животом.

Cista slucajnost.... NAravno opterecivanje necim moze dovesti da se konflikti razrese u snu.... Dalje, nastupa selektivna memorija tj selektivno pamcenje uz pomoc kog pamtimo samo one stvari koje pospesuju i potvrdjuju nasu paranoidnost a odbacujemo, minimiziramo i mehanizmima odbrane (potiskivanje) pokusavamo da se ne secamo onih dogadjaja koji opovrgavaju nasu paranoidnost ili opsednutost necim.

Eto ja sam dugo bio ubedjen da pored bilo koje bandere da prodjem odmah pukne sijalica (kada sam sam u ulici i sl). I sad jeste se to desilo jedno 50 puta, ali sam prosao i jedno milion puta a nije se sijalica ugasila a to nisam zapamtio jer to ne potkrepljuje moju fascinantnu umisljenost da sam X -men haha!

@tema
To se zove vizualizacija pomocu maste, ciste zelje i verovanja u sebe.

Pre spavanja u mislima odvrtis film zeljenog. Dok to radis fokusiras se na osecanja i emocije koje se javljaju kad mislis na zeljeno.
Time privlacis okolnosti i ljude koji ti mogu pomoci da zeljeno ostvaris u realnosti.

Tako da mozes biti siguran da nisu u pitanju prorocanski snovi, jos manje imas paranormalne sposobnosti.

@влайко

Tumacenje snova je umetnost, pomocu koje mozemo spoznati sebe i gde ne postoje pravila sta je tacno ili pogresno.
Sanovnik nudi samo pravac u razmisljanju.

Moguce znacenje tvojih snova...
Paucina u kupatilu moze ukazivati na grizu savesti, jer nisi nagomilano (zadatke, ispit) "ocistio". Nagomilano budi nesigurnost, osecaj zrtve i onemogucava delovanje i saradnju (paucina koja se lepila po rukama).

Znaci, zapni malo vise.

Poslednja izmena:
Frojd kaze da je svaki san zapravo ispunjenje zelje, koliko god to cudno moglo da izgleda na prvi pogled. Zavisi da li si ti prizeljkivao takav rezultat pa ga zato u snu ostvario, a kasnije se to ispoljilo kao realnost, naravno slucajnost je ovde neizbezna. To je samo jedna od opcija. U sanovnicima je sve lako, npr. : zec je brzina, zmija zlo.....Ali, kada neko zeli ozbiljno da se posveti tumacenju sna, to podrazumeva mnogo vise paznje. Tako bi i san o lepljivoj paucini po rukama i kupatilu mogao da znaci mnogo vise od obavljanja posla s lakocom, mogu samo da zamislim Frojdovo razumevanje takvog sna z:)

Aco Care,
san ti je rekao da je vreme da se probudiš i da otkriješ da život, a sa time i snovi, nije ono što ljudi misle da jeste već je nešto mnogo dublje,veličanstvenije i značajnije.
Dato ti je taman dovoljno da te natera da razmišljaš i počneš istraživati, ali ti nije dato više od toga da te nebi uzdrmaloi izbacilo iz ličnog mentalnog balansa. Pa srećno istraživanje i nadam se da nećeš tražiti mudrovanja drugih na osnovu sanovnika, frojdovskih pisanja i slično. Istina zaslužuje da se svako malo dublje uključi i otkrije je ulažući dovoljno truda i napora.

pozdrav, ne znam da li sam ovde trebao da otvorim ovu temu, ali me zanima kako to da sam razmisljao nekoliko sati pre spavanja o jednoj fudbalskoj utakmici koja se igra sutradan, i kada sam zaspao u snu mi se pojavila ta utakmica i krajnji njen rezultat, kada sam ujutru ustao, setio sam se da sam sanjao da je bilo 1:2 na kraju i bas sam hteo da vidim da li ce se tako i zavrsiti ta utakmica....utakmica se zavrsila i na kraju je bilo 1:2 ...nisam mogao da verujem sta se desilo ....sad ne znam da li se tako pojavi u snu ono o cemu ceo dan ili 5 sati pre spavanja razmisljas...ne znam????

pa snovi su u suštini ostvarenje naših želja ..jesi li želio da bude taj rezultat..?
..uzimajući u obzir da su i upućenost u tematiku i vjerovatnoća pod emotivno-nagonskim uticajem

Не знам брате.

Ето ја синоћ сањао неку паучину и то је било тона паучине !!!

Све ми се по рукама лепила, цело купатило је било у паучини!

Ја јутрос погледао шта то значи, "каже" - тежак посао обавићете са лакоћом. :think:

И треснем јутрос испит. :neutral:

Пао на другом питању.

Нема то везе са животом.

сан ти је показао стање свести, твоје.

Frojd je svoj rad posvetio najvise tumacenju snova i to nije slucajno tako. Do Aristotela, mistifikacija snova je mogla da se provlaci, ali to je sada neshvatljivo. Platon je rekao da jedino dobar covek u snu moze da uradi ono sto mu na javi nikada ne bi palo na pamet. Tumacenje sna zasnovano je na hipotezama, ali ne i na misticizmu. Zbog toga je u stvari, Frojd i prekinuo vezu sa Jungom. Frojd je rasclanio san i uveo ga u odredjeni tok. Citava njegova psihologija zasnovana je na seksualnosti coveka, pa je to sveprisutno i u njegovim snovima, to je ono u cemu, rekao bih malo preteruje. U sv. slucaju, Tumacenje snova 1 i 2 od Sigmunda su knjige koje moze svako da pogleda na netu.

San je pogled u sektor potencijanog ostvarenja,
uglavnom ono sta sanjamo se ne desi,
no u izuztno retim slucajevima moguce je da neko na trenutak slucajno zaviri u buducnost.

:)

Aco Care,
san ti je rekao da je vreme da se probudiš i da otkriješ da život, a sa time i snovi, nije ono što ljudi misle da jeste već je nešto mnogo dublje,veličanstvenije i značajnije.
Dato ti je taman dovoljno da te natera da razmišljaš i počneš istraživati, ali ti nije dato više od toga da te nebi uzdrmaloi izbacilo iz ličnog mentalnog balansa. Pa srećno istraživanje i nadam se da nećeš tražiti mudrovanja drugih na osnovu sanovnika, frojdovskih pisanja i slično. Istina zaslužuje da se svako malo dublje uključi i otkrije je ulažući dovoljno truda i napora.

a ti si otkrio istinu? :lol:

e takve stvari su se i meni desavale par puta.... al bilo je vise tipa kao neki dogadjaj, ili neki razgovor i bas je sve bilo kao u snu.... no nikad se nisam time zanimala previse....... slucajnost je .... samo opusteno ;)

E, tako je mislila i vidovita Zorka pa je usledila ćorka z:D Ne bih se ja baš tim igrao...

Nisi ni pročitao to fundamentalno delo ljudske egzistencije a voliš da komentarišeš . A da si se kojim slučajem bar raspitao (kao što nisi), saznao bi da u njoj (knjizi "Ključ života") zaista zapetljan u rečima, rečenicama, pasusima i delovima teksta postoji ključ kojim se otljučavaju sve tajne ljudske egzistencije - sna , života, duha, Boga, svih stanja svesti i nesvesti - za kojima su filozofi , mistici, naučnici, jednostavno svi mislioci vekovima tragali. Jedini problem je što je taj ključ toliko zapetljan u rečima, rečenicama, pasusima i delovima knjige da je skoro nemoguće odpetljati , zapravo lakše je napisati novu knjigu i u nju ubaciti ključ nego ga u ovoj raspetljati.

Nema potrebe za tenzijama niti za tim da se relativizuje sta ja jesam, a sta nisam procitao ili saznao, uvazavam drugaciji stav i to je sve ok. Ali, da opet napomenem, veru u boga ( sa malim b) i misticizam izostavljam iz sfere interesovanja jer ne zadovoljavaju moje potrebe za saznanjem. Istina nije toliko komplikovana koliko joj to neki namecu, ali lepo je sto imamo razlicite poglede ...

Nisi ni pročitao to fundamentalno delo ljudske egzistencije a voliš da komentarišeš . A da si se kojim slučajem bar raspitao (kao što nisi), saznao bi da u njoj (knjizi "Ključ života") zaista zapetljan u rečima, rečenicama, pasusima i delovima teksta postoji ključ kojim se otljučavaju sve tajne ljudske egzistencije - sna , života, duha, Boga, svih stanja svesti i nesvesti - za kojima su filozofi , mistici, naučnici, jednostavno svi mislioci vekovima tragali. Jedini problem je što je taj ključ toliko zapetljan u rečima, rečenicama, pasusima i delovima knjige da je skoro nemoguće odpetljati , zapravo lakše je napisati novu knjigu i u nju ubaciti ključ nego ga u ovoj raspetljati.

I kakva korist od te knjige kad je lakše napisati drugu? I kako o ključu može da govori neko ko do njega nije došao?

Nema potrebe za tenzijama niti za tim da se relativizuje sta ja jesam, a sta nisam procitao ili saznao, uvazavam drugaciji stav i to je sve ok. Ali, da opet napomenem, veru u boga ( sa malim b) i misticizam izostavljam iz sfere interesovanja jer ne zadovoljavaju moje potrebe za saznanjem. Istina nije toliko komplikovana koliko joj to neki namecu, ali lepo je sto imamo razlicite poglede ...

Pa kad neko fundamentalo delo ljudske egzistencije ( tu knjigu nad knjigama) poredi sa mislima vidovite Zorke onda je očigledno da taj nije pročitao tu knjigu, što je i razumljivo jer zaista je potreban nadčovečanski napor da bi se tako nešto pročitalo.
Misli vidovite Zorke ne mogu se porediti sa tom knjigom jer njene misli imaju nekog smisla , možemo pretpostaviti da Zorka kad misli - misli kako da zaradi pare. Za razliku od njenih misli knjiga Ključ života nema nikakvog smisla a kao što sam već napisao čovek treba da bude duboko uronjen u vlastitu besmislenost da bi tako nešto mogao da pročita.

Ja nisam video nikakvu korist ni smisao, no to je pravo pitanje za autora.
Boldovano . Pa ključ se vidi ali se zapetljao :hahaha:
Ovo je zajebano. Otpetljavajući ključ možeš i sam da se zapetljaš.
A pored toga ne znaš da li je ključ pravi dok ga ne otpetljaš. Zaš ono - liči, a posle se ispostavi da nije.

Mnogo davno, kao srednjoškolac, čitao sam neke knjige o nekim nesvakodnevnim ljudskim moćima (telekineza). Navedeni su godina, mesto, datim dešavanja, svedoci i opisano šta se dešavalo. Bio sam oduševljen. Verovao sam tako ubedljivo napisanom tekstu. U komentarima u knjizi je napisano da je ovde autor malo preterao ali da bi bilo dobro pročitati drugu knjigu, od drugog autora, koja je u komentaru navedena. Pročitao sam i nju. I ona je nudila detaljne informacije (vreme, mesto, svedoci...). Proučavajući i čitajući dalje, ustanovio sam da je sve to čista laž.
Daljim interesovanjem sam naučio da primenim hipnozu za koju sam prvo mislio da je telepatska moć uma. Saznao za funkcije pojedinih regija mozga i šta se dešava pri oštećenjima ili sečenjem njegovih pojedinih delova. Već tada, u srednjoj školi, shvatio sam da je čovek rob onoga što mu je u glavi. To je tada za mene bilo otkrovenje. Svi moji stavovi prema ljudima i društvu bili su ubuduće nadograđivani na ta saznanja.

Kasnije sam od godinu dana starije koleginice koja je studirala medicinu saznao da se to što sam čitao o mozgu uči na faksu. Čak sam znao detalje i koje nisu učili.
Hipnozom sam vremenom prestao da se bavim i zanimam jer sam verovao da je to u domenu medicine i da više nije tajanstvena sila, već terapeutsko sredstvo. Začudio sam se kada sam ustanovio da lekari nemaju pojma o hipnozi. Štaviše, ni psiholozi ne uče da je primenjuju, a psihijatar je bio samo površno informisan. Naravno, lakše je prepisati tabletu i ujedno razvijati fasrmaceutsku industriju. A hipnoza je sredstvo koje je za neke bolesti nezamenljivo najefikasnije sredstvo, bez obzira koliko vremena trebalo da se radi sa pacijentom.
Ono što sam hteo da rečem o pisanom štivu je da ne treba slepo verovati svemu što je napisano. Sećam se tog svog početnog oduševljenja neznalice čije je neznanje bilo odlična podloga za manipulaciju i dezinformacije. Što sam više saznavao, sve manje sam verovao u čaroliju. Nećete verovati koliko laži i gluposti stoji u knjigama vrlo ubedljivo napisano. Što manje znate, to više verujete. Ko pročita samo jednu knjigu, taj kao da nije ništa ni pročitao.

Back