Самсунг забранио употребу ChatGPT делу запослених

Troubleshooter

Veoma poznat
Poruka
13.271
https://www.krstarica.com/zivot/tehnika/samsung-zabranio-upotrebu-chatgpt-a-delu-zaposlenih/

Мислим да ова тема ипак припада "Политици" узимајући у обзир заиста огромне друштвене промене које вештачка интелигенција интелигенција свакодневно и све више доноси. Забринутост је оправдана, али овај процес је неповратан, без обзира на појединачне реакције. Неодољиво ме подсећа на лудистички покрет почетком деветнаестог века у Великој Британији када су уништаване машине. Знамо како се то завршило.
Моја прва реакција на АИ је такође била отпор, али ме је претходно искуство научило да дух не може да се врати у боцу када је једном изашао, мада је у овој бајци то било могуће. Зато сам у вези посла два пута затражио помоћ у вези информатике. Пре тога сам наравно пробао сам, данима сам причао са братом Гуглом, тражио помоћ експерата које познајем и није било резултата. У првом случају понуђене су ми две опције, друга је била успешна. У другом случају понуђено ми је седам опција, пета је била успешна. Решени су проблеми који би иначе, макар у мом случају, остали нерешени. Једина замерка је била да су ми у другом случају биле понуђене четири опције које сам искључио у питању, као да није било пажљиво "читано".
Не сумњам да су други и у другим областима имали слична искуства.
Е сада, иде чувено питање - Шта да се ради? Да ли морамо да му се придружимо ако смо већ сигурни да не можемо да га победимо? Још важније, како да се заштитимо ако осећамо да угрожава нас или чак читаву нашу професију?
Какво је ваше мишљење?

P.S. Молим вас да не користите помоћ АИ као одговор на ова питања :rtfm:

Back