Samsung Galaki S21 Ultra je prvi telefon koji je dobio novi OLED male snage

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
samsung-galaxy-s21-plus-ultra-06177.jpg

Obično većinu detalja saznajemo na Samsungovim telefonima pre lansiranja (zahvaljujući glasinama i curenju podataka), a zatim nam Samsung ostatak saopštava na dan lansiranja. Ali kompanija do sada nije delila zanimljivu sitnicu o svom novom telefonu Samsung Galaki S21 Ultra.

Najnoviji Samsungov vodeći telefon bio je prvi telefon (putem Engadget-a) koji je imao novi OLED ekran male snage za pametne telefone, koji smanjuje potrošnju energije do 16 procenata.

Možda se ne čini mnogo, ali ekrani su jedan od najvećih trošenja baterija na pametnim telefonima, pa svako malo pomaže. Samsung kaže da novi OLED ekran za pametne telefone koristi novi organski materijal sa "dramatično poboljšanom" svetlosnom efikasnošću u poređenju sa prethodnim panelima pametnih telefona kompanije.

„Novi organski materijal Samsung Displai-a postigao je nagli porast svetlosne efikasnosti tako što su elektroni brže i lakše strujali kroz organske slojeve ekrana“, rekla je kompanija.

Izvor: https://mashable.com/article/samsung-galaxy-s21-ultra-oled/

Ono sto ne volim kod Samsunga je konstantno dodavanje aplikacija koje ne sluze nicemu, koje vremenom zauzmu ne bas malo prostora, a ne mogu se deinstalirati.
Primeri: Samsung Experience Service, Secure Wi-Fi, Samsung Checkout, Samsung Daily, AR Doodle, Deco Pic, AR Apps, AR Zone...
Desetak nezeljenih sra_nja mi je na "disabled", a ono sto ne moze da se uradi "disable", naravno ni da se obrise, mi cuci na listi za update - ukupno 28 aplikacija.
Sve zajedno to je nekih 40 ili vise aplikacija koje meni ne trebaju, nikad nisam i nikad necu koristiti, a sto posto sam siguran da ce Samsung vremenom dodati jos novih nepotrebnih gluposti.
Zasto vlasnik i kupac skupog telefona nema kontrolu nad uredjajem koji je platio, pogotovo kada su u pitanju aplikacije i procesi koji nemaju nikakve veze sa samim operativnim sistemom, ne cine telefon sigurnijim, ne rade nista bitno vecini korisnika? Smetaju.
Imam dva Samsung Galaxy S9, dve i pol godine stari, necu ih menjati jos, a mala je verovatnoca da ce sledeci modeli biti Samsung. Pre njih imao sam S7, takodje dva komada.
Jedan je nakon godinu dana dobio one senke na ekranu (burn-in ekran), a drugi je crkao nakon dve godine i mesec dana tako sto je zamrzao prilikom update-a.
Pre njih imao sam dva komada Samsung Alpha. Uvek dva jer supruzi uzmem isti telefon ali u drugoj boji.
Sledeci telefoni ce mi verovatno biti neki modeli od: Motorola, Asus, LG, Sony, eventualno Nokia.

Back