Samson i Dalila: Razotkrivanje vremenskih putnika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Džek svih zanata

Veoma poznat
Poruka
14.802
2004%20ROH%20Samson%20et%20Dalila%20Evening%20Standard%2015%20Mar%2004.jpg

Ima jedna kafana, kafić, gde redovno navratim. Nekad pre posla, nekad posle. U toj kafani, ili kafiću, povremeno se pojavljuju dva lika, negde 50 tih godina.
Klimnem im glavom, viđamo se često tu, red je, oni uzvrate i po prvi put sednu blizu mene, tj, u kiflu iza moje. Budući da sam bio sam, ako ne računam Press, nisam mogao a da ne prečujem njihov razgovor. I sve što je dublje odmicao, slova u novinama su se gubila u izmaglici koncentracije na glasove iza sebe, da bi na kraju isčilela skroz a mesto novina se pojaviše prizori iz moje imaginacije, slikane neverovatnom pričom dvojice ljudi koji tik iza mojih leđa sedeše.
A evo šta zboriše:
Shvatio sam da su obojica astralni putnici, spominjali su neke termine, poznate, boga pitaj gde pokupljene, možda i ovde čak; možda sam i pogrešno skontao, jer sve navodi da su putnici kroz vreme…
Elem, svima je poznat biblijski mit o Samsonu i Dalili, onaj gde vrlog Samsona krampica žednog preko vode prevede. O tome su se raspravljali.
Jedan je tvrdio da je Samson tri puta slagao Dalilu o izvoru svoje natprirodne snage a četvrti put joj rekao istinu jer nije mogao svoju ljubav više da laže.
Drugi je tvrdio, tj, insistirao na tome da je Samson prozborio istinu tek kad mu je Dalila „dala“ da se omrsi.
Iz opuštene rasprave izbi svađa, čiji ja ubogi svedok bi. Najveći motiv svađe bi, sada se držite dobro, da su obojica spavala sa Dalilom, i da obojica znaju pravu istinu!
Kafa mi se ohladila, al’ sam zato vilijamovku, koji uobičajeno pijem uz istu, sljuštrio niz ždrelo brzinom tigra u napadu! Nisam verovao svojim ušima!
Jedan tvrdi da je teslaćio te i te godine i da „zna kurvetinu u dušu“ a drugi da je „odradio“ mnogo pre toga! Onda onaj prvi veli da nema šanse da se podala „onom papku Samsonu“ a drugi, režeći, odgovara „ta mu je dala i pre prve laži, pa ga navukla na onu stvar i jadnik se odao!“
Napominjem da nisu dotakli alkohol, da su normalni i kulturni ljudi (takve sam ih smatrao do danas) i da deluju kao ozbiljni likovi koje iz viđenja poznajem godinama.
I da, umalo ne zaboravih… kada su se strasti za susednim astalom stišale, obojica se složiše da je Samson bio „seljober sa drugog sveta, negde sa Tau Ceti-ja“ i da mu je energetski izvor bio sama kosa (nešto kao litijum jon baterije naših mobilnih) te da su Filistinci upravo tražili taj energent, a za Samsona ih boleo čmiljak.
Zato su i angažovali damu sa sumnjivim moralom.

Verujte, nisam se mogao čudu načuditi…
Sad mene interesuje, da li astralni putnici, ovde prisutni diskutanti, smatraju da su spomenuti likovi zaista putnici kroz vreme, da li se to može preko astralne ravni (materijalizovati se u prošlost) ili koriste neki vremeplov? Ili naravno lupetaju pod uticajem neke droge?
Ipak, ponavljam, deluju godinama sasvim pristojno, skroz OK…

Dakle, vaše mišljenje? Moguće ili ne?

Ja sam doziveo nesto slicno. Upoznao sam gospodju u srednjim godinama sa izuzetno velikim grudima kojina niisam mogao odoleti. I dok sam obe ruke uposlio valjanjem pocela je pred mojim ocima da nestaje. Na kraju su u mojim rukama bile samo njene sise a nje niodkud. Kada se nakon par minnuta ponovo pojavio i njen ostatak priznala je da je vremenski putnik i da se upravo vratila sa paljenja na lomaci Jovanke Orleanke.

Sa premisom da se ta dva lika nisu glupirala, tj, da su govorila istinu:

Mene zanima kojim putem, na koji način su se materijalizovali u prošlosti?

Da li vremeplovom, astralnim putovanjem ili nekim trečim naćinom?
Ruku na srce, mogu ih ja pitati sledeći put kad ih sretnem, ali mene je jako strah njih... iz dva razloga.

Ako govore istinu, možda im se ne svidi moje saznanje... a ljudi sa takvim moćima... uhh.
Opet, ako su to dva ludaka, šta ih sprečava da ne skoče na mene i prožderu me živog?

Ovu neverovatnu ali istinitu priču sam malo doradio pa je postavio kao fikciju u svoj blog. Neka ostane tamo ako ovde potone u zaborav...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back